Единствената за която се сещам да е обща между таблото (часовника и разхода) и дюзите/горивоподаващата система е кабела от минуса на акумулатора до купето/калника. Повечето да не кажа всички релета по отношение на дюзи и ГНП са в коша на мотора, със изключение на circuit opening relay което е в купето, зад интеграционното реле, и взема маса по спомен от долен ляв кик-панел. Таблото взема от рамата/скелета от тръби зад него. Дюзите са замасени към главата на двигателя или блока (не помня точно), контролера за дюзите и той е на десния калник в коша на мотора, и си взема маса директно от купето, или през сноповете на клемата над АБС модула или някъде в района. Това и за 1CD-FTV, и за AD моторите. На старата генерация даже ground points са 2 или 3 общо за целия мотор. Таблата с релетата се замасяват към купето някъде близо до тях.
Вариант е да се е окислила обувката на минусовия кабел че е точно под акумулатора, и течовете на киселина да са я сговнили.
memorex, мисля че няма да гасне в движение от DOME FUSE. Той няма отношение към запалването мисля. По-скоро някой преди него, или някой за горивната система. А часовника да се губи заради "хлъцкането" на акумулатора при повторното запалване.
Или маса, или ЕДУ модула е заминал. На АД сериите ги търсят че май изгарят, когато лабавите дюзи не са адресирани навреме.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.