Колеги, някой срещал ли се е с проблема - Аvensis II - 2л. vvt-i (110кв) на свободни обороти колата често започва да тресе (напоследък в 4 от 5 случая).. падат оборотите.. примерно до към 4-500 и все едно колата работи на 3 цилиндъра.. с подаване на малко газ (вдигане на оборотите с 50-100 об/мин.) тресенето престава. Понякога тресенето се оправя и само - спирам на сфетофар, падат оборотите и колата започва да тресе.. след 5-10 сек. обаче оборотите се коригират сами и тресенето престава.. Това се появява и при студен, и при топъл двигател. Закачаха колата на компютър но той нищо не засече - всички показатели си бяха ОК. Автомобилът е 5 годишен и съм навъртял 87000 км. Четох някакви теми във форума за подобни проблеми свързани с акумулатора - оригиналния смених преди 3-4 месеца с Бош силвър и не мисля, че е от него.. по скоро съм склонен да търся проблема в бобини, дюзи.. знам ли..
Проблема го забелязах преди година.. Иначе Авенсис-а върви перфектно, но това много дразни. Помагайте с предложения защото в Тойота мразят да мислят - имало такъв проблем, ма не знаели от какво.. така си бил този двигател и това е.. да съм си я карал колата със здраве.. а лизинга ми не е изтекъл още