Колко литра масло побира скоростна кутия на rav4 2,0VVT
Колко литра масло побира скоростна кутия на rav4 2,0VVT
Дайте ми съвет за маслото на автоматичната скоростна кутия на рав4 ,какво да сложа и каква цена е на литър и колко литра побира.И само маслото ли се сменя на скоростната кутия или и някакви други неща.Става въпрос за рав4 2002г, 2,0VVT автоматик
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Колко литра масло побира скоростна кутия на rav4 2,0VV
Трябва да е 3.9 литра - за тази автоматична кутия си го вземи от Тойота.
а каква е цената му на литър в тойота и трябва ли да сменям някакъв филтър
Цената за 1л. масло за ръчна скоростна кутия в Тойота Пловдив беше 30лв.
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
взех филтъра гарнитурата и маслото от тойота.В сервиза източиха около 5 литра масло и сипаха същото количество,а по каталог излиза че 7 литра събира.
Джипа е с газов инжекцион и газаджийте ми препоръчаха да сложа обикновенните свещи на NGK а не тези иридиевите които са за модела и да ги сменям на 15000км.Това правилно ли е .Казаха ми че колата е на газ и е по добре с тях да работи
Джипа е с газов инжекцион и газаджийте ми препоръчаха да сложа обикновенните свещи на NGK а не тези иридиевите които са за модела и да ги сменям на 15000км.Това правилно ли е .Казаха ми че колата е на газ и е по добре с тях да работи
[quote="buda1986"]взех филтъра гарнитурата и маслото от тойота.В сервиза източиха около 5 литра масло и сипаха същото количество,а по каталог излиза че 7 литра събира.
Джипа е с газов инжекцион и газаджийте ми препоръчаха да сложа обикновенните свещи на NGK а не тези иридиевите които са за модела и да ги сменям на 15000км.Това правилно ли е .Казаха ми че колата е на газ и е по добре с тях да работи[/quote]
Това че са източили 2 л по–малко означава че тези 2 л старо масло ще се смесят с 5 л ново и в най–добрия случай ако е същото масло то няма да има качествата на ново масло.Ти не им ли отправи забележка за това.?
Поне забеляза ли дали мерят температурата при доливане и дали сменят скоростите .Ако не са го правили те съветвам скоро да провериш нивото пак.
Относно свещите не мога да отговоря защото не съм карал на газ.Успех
Джипа е с газов инжекцион и газаджийте ми препоръчаха да сложа обикновенните свещи на NGK а не тези иридиевите които са за модела и да ги сменям на 15000км.Това правилно ли е .Казаха ми че колата е на газ и е по добре с тях да работи[/quote]
Това че са източили 2 л по–малко означава че тези 2 л старо масло ще се смесят с 5 л ново и в най–добрия случай ако е същото масло то няма да има качествата на ново масло.Ти не им ли отправи забележка за това.?
Поне забеляза ли дали мерят температурата при доливане и дали сменят скоростите .Ако не са го правили те съветвам скоро да провериш нивото пак.
Относно свещите не мога да отговоря защото не съм карал на газ.Успех