Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...

Публикувай отговор
Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Re: Дневни светлини

Мнение от Nily_p » 31 Авг 2012 14:43

Здравейте колеги,

Ето и моето решение:

Аурис 1.6 VVTi, 2007, ниво оборудване SOL.
Сложих фаровете на AUTO и върху датчика за светлината (намира се на таблото (левият)) поставих черна капачка от Кока Кола става и от Кинли сода, важното е да е черна(може да боядисате надписите с перманентен маркер) drunk.gif . Не се търкаля на завои, не вибрира и не се набива на очи. Просто и ефикасно. Дано да съм помогнал на някой с идеята ..
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 31 Авг 2012 14:51

Nily_p написа:Дано да съм помогнал на някой с идеята ..
Идеята не е нова и за съжаление има доста недостатъци...http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=233337#p233337
Изображение

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 31 Авг 2012 15:10

Rudy написа:
Nily_p написа:Дано да съм помогнал на някой с идеята ..
Идеята не е нова и за съжаление има доста недостатъци...
Със съгурност има недостатъци, един от основните си остава разхода на гориво. Останалите поне при мен липсват (просто лексуса ти е малко по-расов) worthy.gif Лично на мен не ми се нрави или просто не съм узрял за идеята да си поставя допълнителни светлини. Определено на твоето возило седят доста добре.
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

bobsan22

Мнение от bobsan22 » 31 Авг 2012 21:52

scorpion написа:
bobsan22 написа:здр имам toyota avensis 2.0 d4d 2005
Искам да питам дали могат да се програмира да си светват фаровете след запалване. Повечето съвременни автомобили са така невярвам тойота да нямат конфорт модул
Колега, да се програмират не могат но след поставяне на нужното техническо устройство ще имаш фарове, които да се палят след запалване на автомобила. Колегите са изписали много материал по въпроса ... Успех !

Мерси!!!! интересувше ме дали не може да се продрамира.
Еин приятрел скоро си програмира голф 5 на него има тези екстри .

tokio65

Мнение от tokio65 » 31 Авг 2012 23:26

Здравейте, мога ли да монтирам DRL на РАВ4 2003г 2.0 без да преработвам инсталацията. Късите светлини с минус ли се управляват.Ако са с минус препоръчайте някакъв модул, но да може да се регулира светлината в смисъл да не светят на пълна мощност.

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 06 Сеп 2012 16:42

tokio65 написа:Здравейте, мога ли да монтирам DRL на РАВ4 2003г 2.0 без да преработвам инсталацията. Късите светлини с минус ли се управляват.Ако са с минус препоръчайте някакъв модул, но да може да се регулира светлината в смисъл да не светят на пълна мощност.
A може би при теб е дори още по-лесно с монтаж на реле DRL (оградено с червено), виж схемата по-долу:
Изображение
Просто открии къде е мястото му.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 06 Сеп 2012 16:58

На всички жици около това реле пише "*1". А горе в дясно на пояснението "*1" е във варианта когато колата е с DRL. А дали жиците съществуват, когато са другите варианти на опроводяване е въпрос на проверка в колата.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 07 Сеп 2012 09:16

Vesko написа:На всички жици около това реле пише "*1". А горе в дясно на пояснението "*1" е във варианта когато колата е с DRL. А дали жиците съществуват, когато са другите варианти на опроводяване е въпрос на проверка в колата.
мисля че не си прав колега. В случаят "1" е за прилежност към релеен блок, а не че го има само на моделите с дневни светлини. Ако беше такато и предпазителите са с "1" и те ще липсват.
Нека колегата да провери на място, а гадаенето да остави на нас. пък после може по бира да изкараме с теб. drunk.gif drunk.gif drunk.gif
Ето още едно допълнение:
На тази картинка се вижда къде е разположено релето в двигателният отсек:
Изображение
На тази се вижда къде да се забоде самото реле:
Изображение
Може би едно обикновено автомобилно реле ще свърши работа. На капачката на релетата има надпис подобен на този от втората картинка.
На теб оставям да тестваш и да върнеш резултата.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Георгиев

Мнение от Георгиев » 08 Сеп 2012 09:11

Понеже темата стана дълга и трудно се ориентирам - къде в Бургас мога да си монтирам Car DRL модула, и дали е удачен за колата от подписа.Става въпрос за този модулhttp://drl.viewbg.net/cardrl.htm. Давайте предложения и за други подходящи, че станахме като космонавти, да му е майката, докато потегля само разрешение от Хюстън не се налага да искам още.
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 08 Сеп 2012 15:18

Георгиев написа:Понеже темата стана дълга и трудно се ориентирам - къде в Бургас мога да си монтирам Car DRL модула, и дали е удачен за колата от подписа.Става въпрос за този модулhttp://drl.viewbg.net/cardrl.htm. Давайте предложения и за други подходящи, че станахме като космонавти, да му е майката, докато потегля само разрешение от Хюстън не се налага да искам още.
Здравей колега, както този така и другите на пазара са подходящи. Ако искаш да пускаш късите става без преработка на фабричните светлини, но ако искаш да е на дългите се налага преработка ( на мястото на лампата се монтира бобината на реле с превключващ контакт[има схема по напред в темата] ....).
a_stankov написа:
Nixter написа:1. Да разбирам ли, че за Авенсис 2 няма регулиране на силата на светене в проценти?
2. Ако включа на габарити DRL-a остава ли да свети или спира, както когато включа на къси?
1.Олекотения вариант на модула на цена от 25 лева поддържа светене само на къси само на 100%.

При базоовия вариант на DRLight3 светене с проценти по избор.
Монтаж на базовия вариант на къси директно без доработки.Монтажа на модула на дълги светлин изисква намеса(преправяне на инсталацията) за дългите светлини на Авенсис2.При доста от моделите на Тойота в неутрално положение на ключа за светлините към дългите светлини няма подадена нито маса нито плюс.Няма как да се управляват дългите светлини.

Това е опростена схема на стандартния вариант на светлините на Авенсис 2:

Изображение

Инсталацията трябва да се доработи до този вид за да е възможен монтажа на дългите светлини:

Изображение

! Втората снимка има лека неточност , предпазителите на дългите светлини съм ги пропуснал в бързината от рисунката!

Доработването става с монтаж по едно реле във всеки от фаровете на колата.Така в неутрално положение на ключа за светлините можем да ползваме ДРЛ модула на дългите светлини с редуцирана мощност, а в момента в който включим стандартните светлини, релета сработват и инсталацията добива съвсем стандартен вид.Има вече монтирани модули на Авенсис 2 , но да управляват късите светлини.По простата причина , че колегите не искаха доработка на инсталацията. Някои си ползват късите на 100%, други пък с намалена мощност.Въпрос на личен избор, модула поддържа 9 режима на управление.Става въпрос за коли с халогенни светлини на късите светлини, за коли с ксенонови светлини се свежда само до един вариант на управление на късите светлини на 100% без плавен старт.Именно за това предлагам и по-евтиния варианр, ще върши същата работа при автомобили с ксенонови светлини на късите , както и по-скъпия модул.

2.Да модул следи за употреба на стандартните светлини.В момента в който включиш стандартните си светлини той отпада като управление.Вечерно време се шофира със стандартни светлини. През деня модула помага да не получим глоба за това, че не сме си пуснали ръчно светлините или да не си скапем акумулатора с това, че сме забравили да си изключим ръчно светлините. И двете ситуации са свързани с парични разходи и загубено време.Модула е добър помощник в това отношение.
За контакт: в темата, на лични, drlight@mail.bg, drlight@abv.bg, 0896 610 294
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 08 Сеп 2012 19:25

dimpex_01 написа: За контакт: в темата, на лични, drlight@mail.bg, drlight@abv.bg, 0896 610 294
[/quote] Здравей колега,преди една седмица се обаждах на този телефон,но момичето от офиса ми каза,че от тези модули с регулиране на светлината,щяло да има...,след 15-ти този месец! Аз тогава пак ще се обадя..,но ако ти евентуално разполагаш с допълнително бройки(модули),мога ли да си поръчам от теб.. :thumbsup: . П.П Надявам се,че и на мойта COROLLA за късите ще стане ,без преправяне на инсталацията.. :help: .
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

tokio65

Мнение от tokio65 » 08 Сеп 2012 21:06

Може би едно обикновено автомобилно реле ще свърши работа. На капачката на релетата има надпис подобен на този от втората картинка.
На теб оставям да тестваш и да върнеш резултата.[/quote]

Намерих кутията с релетата, има оставен цокъл за реле, но за съжаление кабели до този цокъл няма.

scorpion

Мнение от scorpion » 10 Сеп 2012 09:32

Колеги, не знам това с използването на дългите светлини като дневни дали е "по-икономично" или "разумно" решение но дори и през деня дългите са опасни ! Особено при нерегулирани фарове.
Прави ми впечатление, че не малка част от шофъорите или не пускат фаровете си, или карат на габарите, или карат с дълги, или пък с някакви диодни доработки на брони, до халогени и т.н. се опитват да "преметнат" закона що ли rolleyes.gif
Други светят като коледни елхи no.gif no.gif no.gif

Според мен най-правилното решение да се включват късите светлини и нищо повече, както и задължително задните габарити. Знаем, че има решения само с предните светлини но при смрачаване някои забравят да си включат самите светлини за да включат и габаритите и стават опасни за околните и себе си.

Лично мнение !

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 10 Сеп 2012 15:41

scorpion написа:Според мен най-правилното решение да се включват късите светлини и нищо повече, както и задължително задните габарити. Знаем, че има решения само с предните светлини но при смрачаване някои забравят да си включат самите светлини за да включат и габаритите и стават опасни за околните и себе си.

Лично мнение !
Що за глупости? Късите светлини (особено тези с лупите) не са проектирани за дневни светлини. Те светят надолу, а не както е целта - напред. Не случайно в Щатите се ползват дългите, а всички производители на новите си модели слагат диодни "доработки". И да - повечето отбиваме номера, ама поне да го правим както трябва.
Последно промяна от Rudy на 10 Сеп 2012 23:13, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 10 Сеп 2012 22:51

аз мога да кажа ,че всички български коли са по празниците в Гърция изключваха светлините, с което показваха отношението към тъпия закон :thumbsup:
професионален мапер

Публикувай отговор