премахване на DPF система D-CAT

nakich

премахване на DPF система D-CAT

Мнение от nakich » 05 Сеп 2012 11:38

Имам Avensis 2.2 D-CAT, 177 к.с. (2005 г.) и се повреди петата дюза за D-CAT системата (DPF injector). Искат ми над 2000 лв. само за нея + труд + препрограмиране + други ремонти за към 3K.

Късно разбрах, че D-CAT двигател в България не трябва да си купуваш по никакъв повод. Какво да правя от сега нататък?

Имам малко технически въпроса:
1) Някой в София може ли да премахва тази D-CAT филтрираща система?
2) Може ли да се намери такава дюза на по-добра цена? Някакви алтернативни части или ремонт или побългаряване?
3) Има ли смисъл да се ремонтира тази D-CAT дюза? Сега колата е на 150 000 км и до колкото разбирам всички дюзи са потенциално за смяна, т.е. трябва да приготвя в скоро време още 3-4 пъти по толкова пари и за другите пиезо-дюзи (другите били малко по-евтини). По-евтино ще ми е да си купя нова кола, нали? Не е ли по-добре да продам колата за части вместо да се абонирам за няколко ремонта по 2-3К през идните година-две?
4) Мога ли да сменя двигателя с подобен, но без пиезо-дюзи (D4D примерно)? Някой беше написал много хубаво: "пиезо-дюзи = харакири". За колко парички мога да намеря подходящ двигател + смяна?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: премахване на DPF система D-CAT

Мнение от Akima » 08 Сеп 2012 04:19

nakich написа:....
2) Може ли да се намери такава дюза на по-добра цена? Някакви алтернативни части или ремонт или побългаряване?
.....
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597 :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор