Тойота Авенсис 2005-та 2.0D4D На някой случвало ли му се е?

nock

Тойота Авенсис 2005-та 2.0D4D На някой случвало ли му се е?

Мнение от nock » 28 Авг 2012 19:23

Здравейте,

Реших да ви попитам дали ви се е случвало, или знаете за подобен случай, като при моя Авенсис 2005-та.

Цялата електроника по автомобила изключва и се включва наново, без да има някаква конкретна причина. Дисплейя на дашборда се изключва и не изписва абсулютно нищо, таблото изгасва, стрелките (на километрите и оборотомера) падат до долу, светват лампичките ABS, TRC OFF и ESP, както и червената светлина (като при вдигната ръчна спирачка). Всичко се случва за секунда и се връща обратно, до предишното си, нормално състояние. Все едно се рестартира компютъра. Колата си върви, не гасне, не губи мощност, работят си предавките, газта, спирачка, съединител. Същото стана и като бях спрял на Орлов мост. Адски странно.

Случва се случайно, веднъж преди месец, днес няколко пъти. Когато за пръв път се появи, отидох до ТМ Ауто и обясних всичко. Платих си за диагностика и ми обясниха, че нямало записани грешки в паметта на компютъра. Било нещо, "което ставало веднъж", така ми казаха.

Един колега от офиса ми каза, че имал същия проблем с Меривата си. При него се оказало, че няколко от пинчетата на кабела, който се включва в бордовия компютър, били разхлабени и не давало добър контакт. Но при него колата не искаше да пали изобщо и изгасваше. При мен, да чукна на дърво, няма такова нещо.

Та, ако някой има решение или е чувал нещо за подобен проблем, надявам се да го сподели.

Също, знаете ли за добър сервиз за електроника. И без ТМ Ауто. Адски съм разочарован от тях.

stivi

Re: Тойота Авенсис 2005-та 2.0D4D На някой случвало ли му се

Мнение от stivi » 29 Авг 2012 09:31

nock написа:Когато за пръв път се появи, отидох до ТМ Ауто и обясних всичко. Платих си за диагностика и ми обясниха, че нямало записани грешки в паметта на компютъра. Било нещо, "което ставало веднъж", така ми казаха...
Също, знаете ли за добър сервиз за електроника. И без ТМ Ауто. Адски съм разочарован от тях.
Е как ще си разочарован,предполагам много вежливо са ти взели парите за да закачат кабелчето и да ти кажат че всичко е нормално,в това много ги бива всички официални сервизи когато колата не е гаранционна ! Виж ако им закараш колата и им обясниш много подробно какво точно не е наред и как да го оправят може да се справят....евентуално,но да очакваш те да ти открият някой завързан проблем без да сменят поне няколко неща за стотици лева си е като да вярваш във феята на зъбките tooth.gif
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 29 Авг 2012 14:56

Накъде имаш хлабава връзка.
Предположения:
1. Ако е купуван втора употреба, джамбазите са ровичкали, за да го направят на 1хххх км и каран от баба, дядо и внуче.
2. Ако е купуван нов от магазина и в последствие се е налагалло нещо да се разглобява, също е възможно.
3. Студена спойка някъде по таблото
Като начало можеш да свалиш таблото и хубаво да провериш буксите, като може да ги промиеш с контактен спрей. После следиш дали всичко е наред.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 29 Авг 2012 22:48

Стиви, знаеш ли какво казва един колега дето вярва във феята на кариесите-Не мога да поправя нещо което работи. Или очакваш да се създаде отново автомобила,осакатен кой знае от кого и то в рамките на час? Кажи ми повече за феята на зъбките..

nock

Мнение от nock » 30 Авг 2012 18:17

TATI написа:Накъде имаш хлабава връзка.
Предположения:
1. Ако е купуван втора употреба, джамбазите са ровичкали, за да го направят на 1хххх км и каран от баба, дядо и внуче.
2. Ако е купуван нов от магазина и в последствие се е налагалло нещо да се разглобява, също е възможно.
3. Студена спойка някъде по таблото
Като начало можеш да свалиш таблото и хубаво да провериш буксите, като може да ги промиеш с контактен спрей. После следиш дали всичко е наред.
Нов е купуван :)

№3 беше. Напръсках буксите зад таблото с контактен спрей и всичко се оправи. Поне засега.

Мерси!

Публикувай отговор