Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...

Публикувай отговор
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Дневни светлини

Мнение от Vesko » 27 Авг 2012 22:11

ne sa bili mnogo kompetentni. E4 ne znachi che sa dnevni, a samo che sa sertificirani vav holandia
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Авг 2012 22:19

Да, но сертификацията на DRL би трябвало да включва два процеса:
1. сертификация на лампата
2. сертификация, че сертифицирана лампа е монтирана на автомобила съгласно законовите разпоредби.
Точно втория процес тук май куца...
Само първия процес нищо не значи - мога да си сложа сертифициран фар за дълги светлини на задния си номер ако искам, но това, че самия фар е сертифициран не означава, че е монторан според изискванията.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 27 Авг 2012 22:48

zi_zi_top написа:Днес имах разговор с компетентен представител на Луксима относно диодните ДРЛ на Филипс.
Аз го питам как могат да бъдат сертифицирани за да бъдат легални, а той ми обяснява, че модулите имали означение Е4 и били сертифицирани в Холандия и че ако ми наложат глоба щяла да падне в съда, ако са монтирани по изискванията на ЗДП. Аз го попитах дали мога да ги сертифицирам в Технотест, а той си призна, че от Технотест са им отказали такава сертификация и са казали, че могат да сертифицират само светлини, които отговарят на Закона, а тези не били такива. Допълнителният ми въпрос беше знае ли колко струва такова дело като пари, време и нерви, на което той само измънка, че "абе, вярно, така е...".
След това говорих и с Технотест и получих категоричен отказ за сертификация на допълнително монтирани LED DRL и модул за включване на дългите светлини като дневни.

Ииии те така... пълна каша, всеки си продава и монтира нещо, ама то не е законно, а редовите пътни полицаи на какъв акъл са никой не знае... laugh.gif
Общо взето явно всеки си говори каквото му падне. Слоу е абсолютно прав, технотест обаче не са орган, който разрешава. Светлините имат сертификат, в европейските документи има конкретни параметри какви светлини, с каква сила, с какъв цвят, къде се монтират (от - до) височина, широчина, разстояние от ъглите на колата, от пътя и едно от друго. Та тяхната роля е да установят дали светлините са монтирани съобразно тези изисквания. Не могат да ти откажат - друг е въпроса, дали парите дето ще ти поискат няма да те откажат. Както не могат да откажат регистрацията на коли и мотори внесени от САЩ, например (стига да отговарят на европейските норми). Междудругото дългите светлини, дори с намален интензитет, според КАТ са си дълги светлини - според ПП на ЗДП са забранени за употреба (освен при точно определени от Закона и правилника ситуации) и не се признават за дневни или къси светлини както е описано в скорошните промени. Същото се отнася и за фаровете за мъгла (разрешени за ползване само при намалена видимост).
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Авг 2012 23:00

Rudy написа:..технотест обаче не са орган, който разрешава....
Да, но те удостоверяват/сертифицират, че всичко е според правилата. Без техен (или от аналогична фирма) документ не виждам как ще бъде официално одобрена правилността на монтажа.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 27 Авг 2012 23:47

slowtraveler написа:
Rudy написа:..технотест обаче не са орган, който разрешава....
Да, но те удостоверяват/сертифицират, че всичко е според правилата. Без техен (или от аналогична фирма) документ не виждам как ще бъде официално одобрена правилността на монтажа.
Че аз не съм написал друго?! Само че те не могат да откажат да отговорят на въпроса отговаря ли на изискванията автомобила или не. И да има и други фирми с тази дейност.

Само да дам един жокер - поради различни причини (най-често финансови) доста от колите и моторите внесени от зад океана минават такава процедура в Гърция. След това вече не е необходим документ от Технотест и сие.
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 27 Авг 2012 23:56

esox hunter написа:
Rudy написа:..... и да документа е с печат от Технотест.
Пък за тези които не знаят - ГТП може да се направи в Технотест.
Колега, колко струва такова "удоволствие" (да ти признаят светлините за редовни) от Технотест ?
По ценоразпис - прекалено много. Само че, четете буквално какво съм написал и ще разберете как става. Повече не мога да кажа...
Изображение

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 28 Авг 2012 08:05

Какво ще спестиш от това ,че ти светят дългите по-слабо ?

И колко нерви ще изхабиш със заядливи катаджии заради това ?

Когато повечето хора придобият навик да си вкючват фаровете ще започнат да се заяждат с тези ,които са с ДРЛ (...като няма риба и рака е риба ...) .

Аз лично ги правя да светват късите + габарити след като запали мотора,така като се смрачи не се налага да се включва нищо ръчно .

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 28 Авг 2012 12:27

Rudy написа:...
По ценоразпис - прекалено много. Само че, четете буквално какво съм написал и ще разберете как става. Повече не мога да кажа...
Схванах wink.gif ...Мерси! smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Авг 2012 15:37

Днес съм се замислил сериозно за един ДРЛ модул на Станков, само че да включва късите на 30%. Мисля, че това ще е най-рационалното решение. Хем свети това, което искат полицаите, хем си пазиш крушките и акумулатора.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
kaloian311

Мнение от kaloian311 » 28 Авг 2012 17:32

zi_zi_top написа:Днес съм се замислил сериозно за един ДРЛ модул на Станков, само че да включва късите на 30%. Мисля, че това ще е най-рационалното решение. Хем свети това, което искат полицаите, хем си пазиш крушките и акумулатора.
Зизи преди около 2години ми каза "Нямала си баба беличка, купила си козичка" та сега какво ще кажеш laugh.gif tooth.gif spell.gif
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Авг 2012 18:44

Тогава бяха различни обстоятелствата, а всъщност не съм сигурен дали ще превърна мислите си в дела и краен продукт.
Просто разсъждавах на тази тема за това кой е най-добрия начин за решаването на проблема. Не изключвам вероятността да си създам навик да си включвам светлините ръчно и да не се вкарвам в приключения.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 28 Авг 2012 19:24

zi_zi_top написа:Не изключвам вероятността да си създам навик да си включвам светлините ръчно и да не се вкарвам в приключения.
Ако не си създадеш такъв навик - винаги можеш да прибегнеш до решението на собственика на този високо технологичен автомобил:
Image139.jpg
Image139.jpg (363.35 KiB) Преглеждано 2849 пъти
Изображение

gena_bs
Автомобил: служебен
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 29 Авг 2012 20:19

Само бележката трябва да е на волана!

bobsan22

Мнение от bobsan22 » 30 Авг 2012 16:59

здр имам toyota avensis 2.0 d4d 2005
Искам да питам дали могат да се програмира да си светват фаровете след запалване. Повечето съвременни автомобили са така невярвам тойота да нямат конфорт модул

scorpion

Мнение от scorpion » 31 Авг 2012 08:57

bobsan22 написа:здр имам toyota avensis 2.0 d4d 2005
Искам да питам дали могат да се програмира да си светват фаровете след запалване. Повечето съвременни автомобили са така невярвам тойота да нямат конфорт модул
Колега, да се програмират не могат но след поставяне на нужното техническо устройство ще имаш фарове, които да се палят след запалване на автомобила. Колегите са изписали много материал по въпроса ... Успех !

Публикувай отговор