Проблем с климатик при Корола
Проблем с климатик при Корола
Колеги, имам нужда от спешна помощ и се надявам да можете да ми помогнете. Една приятелка ми даде нейната Тойота Корола (2004 г мисля) да я карам тази седмица. Жегите са зверски и естествено климатикът е до дупка нон стоп. Е да ама днес каза мяу или по скоро пуф и от въздухопроводите в купето излезе дим. Подозирам, че компресорът е отишъл, но като цяло много много не разбирам. Въпосът е дали правилно съм отгатнал или може и да е по-лека авария? Ремонт или смяна? Това като пари? ..Мерси предварително на всички! 

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Проблем с климатик при Корола
И като каза пуф, после какво стана? Духа ли, какво духа ако духа? Други нетипични шумове има ли? Обикновен или автоматичен е климатика?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Хм... Как така се генерират 'подозрения, че компресора си е отишъл'?!?!
Ако е излязъл дим, то вероятната причина е двигателя на вентилатора.
Ако е излязла пара/мъга, то това е възможно ако е бил спрял вентилатора, и скоро след това е стартиран отново, което е нещо съвсем нормално... Но може да се е спукал и изпарителя...
Какво прави сега климатика?

Ако е излязъл дим, то вероятната причина е двигателя на вентилатора.
Ако е излязла пара/мъга, то това е възможно ако е бил спрял вентилатора, и скоро след това е стартиран отново, което е нещо съвсем нормално... Но може да се е спукал и изпарителя...
Какво прави сега климатика?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Да,ако са забравили че колата има и филтър на купето и той станал на плодова пита може да му е дошло нанагорно на вентилаторчето и да се е предало с облак дим
Както са казали колегите преди мен трябва да дадеш повечко информация понеже ако е заминал вентилатора е логично и климатика да не тръгва и да си мислиш че той се е предал,но ако вентилатора за купето си духа но компресора не тръгва.....лошо !

1.4 D-4D много добър мотор !
Здравей колега,неможе да е компресор,тои буквално няма никаква намеса с купето,важно е какво е излезнало дим ,пара или газ. може както е казал колегата по горе да си думнал изпарителя,може да е изплюла връзка към изпарителя,а може и ако е климатроник и рязко е превключил на топло да е пара.Много малко информация си дал.
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки