Мнение
от zi_zi_top » 27 Авг 2012 21:47
Днес имах разговор с компетентен представител на Луксима относно диодните ДРЛ на Филипс.
Аз го питам как могат да бъдат сертифицирани за да бъдат легални, а той ми обяснява, че модулите имали означение Е4 и били сертифицирани в Холандия и че ако ми наложат глоба щяла да падне в съда, ако са монтирани по изискванията на ЗДП. Аз го попитах дали мога да ги сертифицирам в Технотест, а той си призна, че от Технотест са им отказали такава сертификация и са казали, че могат да сертифицират само светлини, които отговарят на Закона, а тези не били такива. Допълнителният ми въпрос беше знае ли колко струва такова дело като пари, време и нерви, на което той само измънка, че "абе, вярно, така е...".
След това говорих и с Технотест и получих категоричен отказ за сертификация на допълнително монтирани LED DRL и модул за включване на дългите светлини като дневни.
Ииии те така... пълна каша, всеки си продава и монтира нещо, ама то не е законно, а редовите пътни полицаи на какъв акъл са никой не знае... laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!