Здравейте колеги,
предстой ми покупка на по- голям автомобил ,тъй като семейството ще се увеличава и ми трябва по- голяма кола.
Спрял съм се на Toyota Avensis D4-D 2004г. имам няколко въпроса на който се надявам да можете да ми отговорите :
1. Достатъчно голям ли е багажника за да сложа детска количка в него и всички аксесоари покрай нея?
2. Ще ходя да гледам 116к.с. какво трябва да гледам , за какво да внимавам като цяло при огледа на такъв автомобил?
3. Какъв е разхода на този двигател, как са цените на частите?
4. Как е вървежа на този автомобил , има ли практика да им се слагат чип ако тези 116к.с. ми се окажат малко ?
Ще съм ви благодарен и на всякаква друга информация, която може да ми помогне.
Toyota Avensis D4-D 2004г-въпроси при закупуване
-
Re: Toyota Avensis D4-D 2004г-въпроси при закупуване
Колега мога да ти дам насоки само по точка 1. Багажника на седана е доста дълбок но не бих казал че е много висок. Не съм сигурен колко ти се сгъва количката и колко са ти допълнителните аксесоари но има риск да не успееш да събереш много неща в него.
Огледай се и за комби което може би ще е доста по удобно в този случай. Иначе рискуваш да държиш багаж и по седалките.
Огледай се и за комби което може би ще е доста по удобно в този случай. Иначе рискуваш да държиш багаж и по седалките.

TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
1. Достатъчно голям ли е багажника за да сложа детска количка в него и всички аксесоари покрай нея?
2. Ще ходя да гледам 116к.с. какво трябва да гледам , за какво да внимавам като цяло при огледа на такъв автомобил?
4. Как е вървежа на този автомобил , има ли практика да им се слагат чип ако тези 116к.с. ми се окажат малко ?
1. Имам Лифбек и багажника е супер!
2. Нямам опит, моята все още не ме тормози с проблеми
3. Смесено 7.4, извънградско до 120 - 6, части не знам виж т.2
4. Слага се чип, но 116 е ок!
1. Имам Лифбек и багажника е супер!
2. Нямам опит, моята все още не ме тормози с проблеми

3. Смесено 7.4, извънградско до 120 - 6, части не знам виж т.2
4. Слага се чип, но 116 е ок!
TOYOTA Avensis T4 D-4D 2.0
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Къде слагат ЧИП на Авенсис !?? да закараам няколко автомобила !?
В Разград, но на "Лифбек"-а 116 коня са му ОК!Me4oKyX написа:Къде слагат ЧИП на Авенсис !?? да закараам няколко автомобила !?

Здрасти,
аз имам комбито (2.0 D-4D 09.2003г.) и багажника му е огромен. Относно разхода, незнам как ще прозвучи, но съм падал до 5.0 извънградско (засечена от пълнене до пълнене), тогава борд. комп. даваше среден разход 3.8
)) .
Поддръжката, що се отнася до масла и филтри не е скъпа. Други части не съм купувал за сега. Имам едно чистене на EGR клапана за 40лв и сега ми предстои смяна на клеморед, че моя нещо ми правеше "парчета"...
За смяна на ремъци и ролки в Тойота излиза 800лв (части+работа), поне такава оферта ми направиха от там. Иначе може и по-евтино да се мина в друг сервиз...
До колкото знам най скъпите части са инжекторите по 1000лв парчето и маховика на съединителя, пак горе-долу толкова. Недай си боже да се налага
....
За чип нищо немога да кажа, но дори тежкото компи си върви отлично. Е на старт няма да скъса голфа ама ... на мен това не ми е проблем. На магистралата и по баирите е супер. Зимно време не мърда от пътя...На планински пътища с много завои трябва по-бавничко, че е много тежка на завоите....
аз имам комбито (2.0 D-4D 09.2003г.) и багажника му е огромен. Относно разхода, незнам как ще прозвучи, но съм падал до 5.0 извънградско (засечена от пълнене до пълнене), тогава борд. комп. даваше среден разход 3.8

Поддръжката, що се отнася до масла и филтри не е скъпа. Други части не съм купувал за сега. Имам едно чистене на EGR клапана за 40лв и сега ми предстои смяна на клеморед, че моя нещо ми правеше "парчета"...
За смяна на ремъци и ролки в Тойота излиза 800лв (части+работа), поне такава оферта ми направиха от там. Иначе може и по-евтино да се мина в друг сервиз...
До колкото знам най скъпите части са инжекторите по 1000лв парчето и маховика на съединителя, пак горе-долу толкова. Недай си боже да се налага

За чип нищо немога да кажа, но дори тежкото компи си върви отлично. Е на старт няма да скъса голфа ама ... на мен това не ми е проблем. На магистралата и по баирите е супер. Зимно време не мърда от пътя...На планински пътища с много завои трябва по-бавничко, че е много тежка на завоите....
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Toyota Corolla 1.4i, 2005
Toyota Corolla 1.4i, 2005