гуми
гуми
колеги,можете ли да ми кажете какви гуми е най-добре да сложа(зимни за начало,а после и летни),изхождайки от вашия опит,като имам предвид марка и възможно най-добра цена-качество?в книжката са дадени като размери следните:за летни-215/55R16-каквито са ми и оригиналните ТОЙОТА джанти,а за зимни-205/60R15,за които трябва да търся и джанти.предварително Ви благодаря!
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 21 пъти
Re: гуми
Е, някой не го знаете... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За това и караш корола дизел и се заблуждаваш, че си с най-хубавите гуми, щото са скъпи...ти на 2007-ма ново ли викаш? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ти за тва ли мислиш, че е хубава, щото като пари харчи много ли? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И да, по-добре от кола на газ е само служебна... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За това и караш корола дизел и се заблуждаваш, че си с най-хубавите гуми, щото са скъпи...ти на 2007-ма ново ли викаш? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ти за тва ли мислиш, че е хубава, щото като пари харчи много ли? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И да, по-добре от кола на газ е само служебна... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: гуми
За размера на гумите единствено и само съгласно указанията на производителя. Минавайки на 15" джанти с посочения размер, борда става по висок, а самата гума малко по-тясна (което е добре за зимата). Отделно с поставяне на вериги няма да има проблем. Може би е добре да потърсиш метални джанти за зимата. 15" гуми размер дори и по-високия клас гуми са сравнително на добра цена. От 16 и нагоре цените скачат много, така че е добре, че сваляш размера. Последно - спазвай указанията за тегловния и скоростен индекс. Всяка една уважавана гумаджийница ще ти дадат добър съвет.PYMKO написа:колеги,можете ли да ми кажете какви гуми е най-добре да сложа(зимни за начало,а после и летни),изхождайки от вашия опит,като имам предвид марка и възможно най-добра цена-качество?в книжката са дадени като размери следните:за летни-215/55R16-каквито са ми и оригиналните ТОЙОТА джанти,а за зимни-205/60R15,за които трябва да търся и джанти.предварително Ви благодаря!
Успех !