волана ми дърпа на дясно!помогнете
волана ми дърпа на дясно!помогнете
имам Авенсис 1.8 vvti 2001год. от три дни.смених лагери на главината на предницата, а и откакто я взех волана ми дърпа леко надясно,но понеже гумите са супер зле трябва да ги сменя и чак тогава реглаж,мисля.как мислите,дали ще се оправи проблема или е нещо по-сериозно?и дали да го направя(реглажа) преди смяната на гумите или след?
Re: волана ми дърпа на дясно!помогнете
Колега, ако гумите са просто стари или равномерно изхабени, по-добре направи реглаж сега, за да не ти се изхабява излишно ходовата част на колата от разни непривични усилия и усуквания. Ако обаче са ти изядени гумите само отвътре или отвън, тогава ще ти се наложи вероятно пак реглаж след смяната им.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
Колега, зависи и колко смяташ да я караш колата преди смяна на гумите, с какви финанси разполагаш и колко си склонен да рискуваш. Ако смяташ да я караш повечко преди смяна на гумите, отиди на реглаж още сега, както те е посъветвал колегата bmitev.
Ако смяташ да сменяш гумите скоро и няма да юркаш колата междувременно, смени гумите и тогава отиди на реглаж, няма смисъл да плащаш два пъти за него.
Имай предвид, че на мен ми е дърпала настрани само заради джанти, изкривени от нашите "хубави и равни" пътища, а предницата си беше съвсем в норма. Т.е. има шанс и въобще да спре да ти дърпа встрани, ако при смяна на гумите ти изправят джантите, ако са се поизкривили.
Ако смяташ да сменяш гумите скоро и няма да юркаш колата междувременно, смени гумите и тогава отиди на реглаж, няма смисъл да плащаш два пъти за него.
Имай предвид, че на мен ми е дърпала настрани само заради джанти, изкривени от нашите "хубави и равни" пътища, а предницата си беше съвсем в норма. Т.е. има шанс и въобще да спре да ти дърпа встрани, ако при смяна на гумите ти изправят джантите, ако са се поизкривили.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
Размени местата на гумите заедно с джантите, така най-лесно ще разбереш дали е от крива гума, или джанта .
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.
благодаря много!ще го направя още днес и ще пишаГеоргиев написа:Размени местата на гумите заедно с джантите, така най-лесно ще разбереш дали е от крива гума, или джанта .
мерси за мнението.засега няма да мога да сменя гумите защото искам да отида малко на море.иначе джантите са оригинални на ТОЙОТА и са много запазени-нямат никакви следи от удари,камоли някъде кривини,но все пак ще ви послушам.първо ще им сменя местата и ако проблема е в гумите ще отида на реглаж,какво да се прави.честно казано има още живот в тях и мисля да изкарам до зимата защото финансите са доста ограничени,а има да се правят и разни "дреболии" и затова направо ще купя живот и здраве нови зимни гуми като му дойде времето,а на пролет вече ще съм събрал пари и за летниneznaiko написа:Колега, зависи и колко смяташ да я караш колата преди смяна на гумите, с какви финанси разполагаш и колко си склонен да рискуваш. Ако смяташ да я караш повечко преди смяна на гумите, отиди на реглаж още сега, както те е посъветвал колегата bmitev.