волана ми дърпа на дясно!помогнете

PYMKO

волана ми дърпа на дясно!помогнете

Мнение от PYMKO » 11 Авг 2012 13:17

имам Авенсис 1.8 vvti 2001год. от три дни.смених лагери на главината на предницата, а и откакто я взех волана ми дърпа леко надясно,но понеже гумите са супер зле трябва да ги сменя и чак тогава реглаж,мисля.как мислите,дали ще се оправи проблема или е нещо по-сериозно?и дали да го направя(реглажа) преди смяната на гумите или след?

Аватар
bmitev

Re: волана ми дърпа на дясно!помогнете

Мнение от bmitev » 11 Авг 2012 16:53

Колега, ако гумите са просто стари или равномерно изхабени, по-добре направи реглаж сега, за да не ти се изхабява излишно ходовата част на колата от разни непривични усилия и усуквания. Ако обаче са ти изядени гумите само отвътре или отвън, тогава ще ти се наложи вероятно пак реглаж след смяната им.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

neznaiko

Мнение от neznaiko » 12 Авг 2012 02:06

Колега, зависи и колко смяташ да я караш колата преди смяна на гумите, с какви финанси разполагаш и колко си склонен да рискуваш. Ако смяташ да я караш повечко преди смяна на гумите, отиди на реглаж още сега, както те е посъветвал колегата bmitev.
Ако смяташ да сменяш гумите скоро и няма да юркаш колата междувременно, смени гумите и тогава отиди на реглаж, няма смисъл да плащаш два пъти за него.
Имай предвид, че на мен ми е дърпала настрани само заради джанти, изкривени от нашите "хубави и равни" пътища, а предницата си беше съвсем в норма. Т.е. има шанс и въобще да спре да ти дърпа встрани, ако при смяна на гумите ти изправят джантите, ако са се поизкривили.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D

Георгиев

Мнение от Георгиев » 12 Авг 2012 05:22

Размени местата на гумите заедно с джантите, така най-лесно ще разбереш дали е от крива гума, или джанта .
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.

PYMKO

Мнение от PYMKO » 12 Авг 2012 12:19

Георгиев написа:Размени местата на гумите заедно с джантите, така най-лесно ще разбереш дали е от крива гума, или джанта .
благодаря много!ще го направя още днес и ще пиша

PYMKO

Мнение от PYMKO » 12 Авг 2012 12:26

neznaiko написа:Колега, зависи и колко смяташ да я караш колата преди смяна на гумите, с какви финанси разполагаш и колко си склонен да рискуваш. Ако смяташ да я караш повечко преди смяна на гумите, отиди на реглаж още сега, както те е посъветвал колегата bmitev.
Ако смяташ да сменяш гумите скоро и няма да юркаш колата междувременно, смени гумите и тогава отиди на реглаж, няма смисъл да плащаш два пъти за него.
Имай предвид, че на мен ми е дърпала настрани само заради джанти, изкривени от нашите "хубави и равни" пътища, а предницата си беше съвсем в норма. Т.е. има шанс и въобще да спре да ти дърпа встрани, ако при смяна на гумите ти изправят джантите, ако са се поизкривили.
мерси за мнението.засега няма да мога да сменя гумите защото искам да отида малко на море.иначе джантите са оригинални на ТОЙОТА и са много запазени-нямат никакви следи от удари,камоли някъде кривини,но все пак ще ви послушам.първо ще им сменя местата и ако проблема е в гумите ще отида на реглаж,какво да се прави.честно казано има още живот в тях и мисля да изкарам до зимата защото финансите са доста ограничени,а има да се правят и разни "дреболии" и затова направо ще купя живот и здраве нови зимни гуми като му дойде времето,а на пролет вече ще съм събрал пари и за летни

Публикувай отговор