Auris E15 2.0 D4D 2007 - Check Engine свети - грешка P2002 ?
Auris E15 2.0 D4D 2007 - Check Engine свети - грешка P2002 ?
Здравейте Колеги,
Съвсем нов съм във форума, от няколко месеца съм собственик на Toyota Auris 2.0 D4D 2007 г.
Имам следния проблем по-средата на прехода между София и Пловдив по магистралата ми светва Check Engine винаги става с скорост между 130 - 140 km/h.
След първото появяване на грешката ходих на диагностика в ТМ Ауто, там ми казаха, че грешката е свързана с DPF и майстора ще се опита през компютъра да подаде гориво към DPF и да го почисти или отпуши. Изкара я на цариградско и 30 мин по-късно я върна и каза. че е изчистил грешката и че DPF е отпушен.
Седмица по-късно пак по същия път горе доло на същото място, но в обратна посока пак същата случка Check Engine, този път ходих при един познат който има софтуер и видях грешката
----------------------------------------------
P2002 Particulate filter/bank 1
Inadequate effect
error sporadic
---------------------------------------------
Колата е карам само с скъпия дизел от OMV, обслужена е в Toyota Пазарджик.
Казаха ми че нов DPF бил към 2000 лева, така че ще съм благодарен за всяка помощ!
Съвсем нов съм във форума, от няколко месеца съм собственик на Toyota Auris 2.0 D4D 2007 г.
Имам следния проблем по-средата на прехода между София и Пловдив по магистралата ми светва Check Engine винаги става с скорост между 130 - 140 km/h.
След първото появяване на грешката ходих на диагностика в ТМ Ауто, там ми казаха, че грешката е свързана с DPF и майстора ще се опита през компютъра да подаде гориво към DPF и да го почисти или отпуши. Изкара я на цариградско и 30 мин по-късно я върна и каза. че е изчистил грешката и че DPF е отпушен.
Седмица по-късно пак по същия път горе доло на същото място, но в обратна посока пак същата случка Check Engine, този път ходих при един познат който има софтуер и видях грешката
----------------------------------------------
Inadequate effect
error sporadic
Колата е карам само с скъпия дизел от OMV, обслужена е в Toyota Пазарджик.
Казаха ми че нов DPF бил към 2000 лева, така че ще съм благодарен за всяка помощ!
Последно промяна от Akima на 29 Дек 2015 21:53, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Toyota Auris 2.0 D4D 2007 - Check engine error P2002
Имаше няколко теми за почистване на DPF, ползвай търсачката. Eто пример:v01ce написа: ----------------------------------------------
Inadequate effect
error sporadic
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=21107
Ето една пък за 'лъжене' на ECU-то.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=17297
ПРОДАВАТ ЕДИН СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДПФ ОКОЛО 20ЛВ МИСЛЯ ЧЕ СРТУВА.ЗА МЕН СИ МИРИШЕ НА КОРЕСЕЛИН.ТАКА ЧЕ ОТВАРЯЙ И КЪПИ С КОРЕСЕЛИН.
Благодаря Колеги,
Къде мога да го намеря този спрей?
Къде мога да го намеря този спрей?
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Колега, вместо да се мъчиш със спрейове и други, защо просто не минеш в София през Бат Дидо и да си решиш проблема с ДПФ-а !? Като го подкара с флекса и за нула време ще си караш спокойно и забравяш за проблеми с тези глупости. А от екологична гледна точка - има подобрители на горивото, с които буташ вредните емисийки доста, та ще си в норми, дори в Германия да правиш преглед 

-
И грешка P2002 си стои, освен ако не се 'излъже' диференциалния датчик за налягане. Подобрителите дори няма да ги коментирам.Me4oKyX написа:...Като го подкара с флекса и за нула време ще си караш спокойно и забравяш за проблеми с тези глупости. А от екологична гледна точка - има подобрители на горивото, с които буташ вредните емисийки доста, та ще си в норми, дори в Германия да правиш преглед
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Сигурно.... Коментирай си квото искаш, твой избор, решения БОЛ .... Ама ти знаеш най-добре, аз съм сигурен 

Здравейте Колеги,
Дайте координати на Бат Дидо, може и на лични.
Има ли някакви негативни ефекти от премахването на DPF?
Благодаря предварително!
Дайте координати на Бат Дидо, може и на лични.
Има ли някакви негативни ефекти от премахването на DPF?
Благодаря предварително!
И аз в същото полОжение, как си решихте проблема?
Благодаря.
Благодаря.
Последно промяна от Akima на 29 Дек 2015 21:55, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.Форматиране.Добре дошъл.Вежливост.
Причина: Правопис.Форматиране.Добре дошъл.Вежливост.