Toyota Corolla 1.4 VVTI на газ
Toyota Corolla 1.4 VVTI на газ
Здравейте от един може би бъдещ фен на марката laugh.gif Харесал съм една колола, доста запазена и съм на крачка да я купя но бих искал да сложа газ (по обясними причини). Мисля да сложа газов инжекцион, имам оферта за БиГаз, която ме устройва горе-долу. Майстора твърди, че няма да има проблеми но аз все пак искам да се допитам до вас. Четох във форума, че някои от двигателите не са подходящи за газифициране заради проблеми с клапаните. В случая става въпрос за Corolla 1.4 VVTI 2003г 97кс, имам и нещо като шаси или код на двигател, не съм сигурен 4ZZU357704. Ще съм благодарен на всякакви мнения.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Това по-скоро ти е номера на мотора . А и с читав газов инжекцион не би трябвало да имаш проблем .Точно от тази марка нямам никакви впечатления но открих техния сайт : http://www.bigas-bg.com/begin.htm .
Незнам колко ще ти харчи на газ но мога да ти кажа на бензин колко е и да си направиш сметка дали е рентабилно.Аз не съм фен на газта, но ти си решаваш.
Corolla 1.4 VVT-I /97кс./
Градско -лято(без клима) 7,5-7,9/100км./ (с клима) 8,1-8,4 /100км./
Зима 9,0-9,5/100км./
Извън градско- 6,5-7,0/100км./
Магистрално-(със 120км./ч.)5,5-6,0/100км./
Извънградско и магистрално климатика ми вдига расхода с 200-300гр.
Зима 9,0-9,5/100км./
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Interesno kak dokarvash tolkova nisak gradski razhod v Sofia,daje pod zavodskite pokazateli,koito sa 8.4/100km.,az pod 8.4 /100 ne sam padal gradsko ,a bukvalno ia galia. V momenta s klimatik mi dava 8.9-9.0/100 gradsko. Ina4e za izvangradsko i magistralno sam saglasen.
A da se slaga gaz na tozi dvigatel e palna prostotia spored men,po-dobre si kupi Yaris 1.3/86 konia/ i shte ti gori po-malko. Toyota ne e odobrila slaganeto na gaz.
A da se slaga gaz na tozi dvigatel e palna prostotia spored men,po-dobre si kupi Yaris 1.3/86 konia/ i shte ti gori po-malko. Toyota ne e odobrila slaganeto na gaz.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
Преди да пристъпиш към реализация на плана който си намислил вземи се разрови малко из форума и ще разбереш че точно този двигател е крайно неподходящ за газификация. Мисля че те очакват много ядове и неприятности. До колкото знам основният проблем идвал от тънките стебла на клапаните, които се претоварват термично при работа на газ и прегарят. Аз затова не си взех такава корола, а предпочетох по-старата но изпитана модификация 4А FE, която не е VVTI.
Успех при избора и покупката.
КК
Успех при избора и покупката.
КК
Над 8,0 градско (лятото без клима) досега не ми е дала.Наистина ,че когато тръгвам за работа(7:10) коли много няма,но разхода си ми е толкова.Засичам я по това ,че аз сипвам само до горе бензин а и по БК ми излиза същото.LEXUS написа:Interesno kak dokarvash tolkova nisak gradski razhod v Sofia,daje pod zavodskite pokazateli,koito sa 8.4/100km.,az pod 8.4 /100 ne sam padal gradsko ,a bukvalno ia galia. V momenta s klimatik mi dava 8.9-9.0/100 gradsko. Ina4e za izvangradsko i magistralno sam saglasen.
Re:
Толкова малък мотор и толкова голям разход ???ss_mitko написа:Незнам колко ще ти харчи на газ но мога да ти кажа на бензин колко е и да си направиш сметка дали е рентабилно.Аз не съм фен на газта, но ти си решаваш.
Зима 9,0-9,5/100км./
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Re:
Хаха, шегуваш ли се нещо. Мотор 100 коня колко искаш да харчи. 8/9/100 градско в София е добре, извънградско 5,5-6,5/100км. също е добре.deebo1985 написа:Толкова малък мотор и толкова голям разход ???ss_mitko написа:Незнам колко ще ти харчи на газ но мога да ти кажа на бензин колко е и да си направиш сметка дали е рентабилно.Аз не съм фен на газта, но ти си решаваш.
Зима 9,0-9,5/100км./
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- toyota_corolla
- Обратна връзка:
Re: Toyota Corolla 1.4 VVTI на газ
Преди 3 дни се върнах от морето (Поморие) Toyota Corolla 1.4 vvt-i 2003. До отбивката за Айтос ми засече 5.1 бензин (не знам колко е вярно) след като минах през Айтос ми се вдигна на 5.4, заради лошия път. На връщане минах през Бургас като обикалях и там градско и до Карлово като се прибрах беше 5.8. Вярно е, че на връщане с едно приятелче се погонихме малко и за това вдигна разхода. На мен ми препоръчаха да не слагам газ и аз не сложих и не съжалявам. Един приятел сложи на Хондата си газ с разни добавки които трябвало да капят за да не изгорят клапаните (така било при японските коли) и сега тръгна да я продава спешно защото му се прецака нещо от газта и гори масло като за световно. Та ако мислиш да слагаш газ търси възможно най-добрия майстор иначе ще имаш големи ядове. 
Лято, зима градското 8.5-9 си го знае....

toyota_corolla написа:Преди 3 дни се върнах от морето (Поморие) Toyota Corolla 1.4 vvt-i 2003. До отбивката за Айтос ми засече 5.1 бензин (не знам колко е вярно) след като минах през Айтос ми се вдигна на 5.4, заради лошия път. На връщане минах през Бургас като обикалях и там градско и до Карлово като се прибрах беше 5.8. Вярно е, че на връщане с едно приятелче се погонихме малко и за това вдигна разхода. На мен ми препоръчаха да не слагам газ и аз не сложих и не съжалявам. Един приятел сложи на Хондата си газ с разни добавки които трябвало да капят за да не изгорят клапаните (така било при японските коли) и сега тръгна да я продава спешно защото му се прецака нещо от газта и гори масло като за световно. Та ако мислиш да слагаш газ търси възможно най-добрия майстор иначе ще имаш големи ядове.
А аз като по-щур от другите съм си сложил ГИ и с 20л газ минавам 300км.А вие смятайте, че на мен не ми се разправя.YARIS -а ми е 1.5VVT-I 106к.с нямам смазки на клапаните нищо, сипвам газ и ГАЗ, о клапаните щели да прегорят, като е качествен ГИ ще видим и да изгорят след 100 000км ми е все тая.И искам да питам разбирачите „Що е то мазане на клапан„ като, че на бензин се смазват, клапаните са направени от здрав материал който издържа на високи температури.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Сииипвай газ и ГАЗ Марио, технически погледнато тези двигатели не търпят газ,не и дълго време. От друга страна 60-100х км са си 4-5 години каране за обикновения човек и всеки сам си решава. За икономическата страна на въпроса е ясно..
- toyota_corolla
- Обратна връзка:
мехаННика написа:Сииипвай газ и ГАЗ Марио, технически погледнато тези двигатели не търпят газ,не и дълго време. От друга страна 60-100х км са си 4-5 години каране за обикновения човек и всеки сам си решава. За икономическата страна на въпроса е ясно..

аз също карам корола с 1.4 мотор 2002г. разхододът е 4,8-5,2 литра с едно голямо НО! такъв е при скорост 90км/ч на равен път. настъпиш ли я повече, сигурен съм че твоята харчи над 8 литра и то при скорост до 120км/ч. над нея вече минава дори над 10 литра. градско няма как да ти гори под или около 5 литра. и тук средният ти разход е около 7 дори 8 литра. предполагам искаш да се похвалиш с нисък разход, но такъв е само в определен случай и много зависи от условията. относно за и против газ, всеки сам решава според джоба си. масовият бензин в момента е 2,67лв , а газта е 1,21лв. дали се прецаква двигателя на газ, нека по-добре пише някой, който е изпатил а не е чул от приятел, който е чул от познат как на негов приятел му се е прецакала колата 

- stan4opan4o
- Благодарил/а: 3 пъти
Аз карам Toyota Corolla 1.4 VVTI 97коня 2000г.с газов инджекцион от около 3 години .В последно време обаче автомобила ми прави проблеми на бензин.Не иска да върви както преди ,светнал ми е check engana и колата сякаш е в авариен режим.Мудна и не иска да набира .Това е САМО а бензин.На газ лети и не ми прави проблеми .Разход около 7 литра като се кара до 100км ,ако се натиска със 120-130км ,разхода скача до 10л.
Чудя се от какво ли може да е това ...може би запушен филтър .Бензиновите инджектори са чистени и също така смених предна ламбда сонда ,така че проблема от там отпада.
Чудя се от какво ли може да е това ...може би запушен филтър .Бензиновите инджектори са чистени и също така смених предна ламбда сонда ,така че проблема от там отпада.
„Технически погледнато„ при тези цени на горивата, не съм роб на колата. Като се, ако се строши, ремонт или продажба и друга.Аз искам да питам досега във форумаtoyota_corolla написа:мехаННика написа:Сииипвай газ и ГАЗ Марио, технически погледнато тези двигатели не търпят газ,не и дълго време. От друга страна 60-100х км са си 4-5 години каране за обикновения човек и всеки сам си решава. За икономическата страна на въпроса е ясно..Много си прав. Той скоро време ще изреве, но нека сега си сипва, все пак всеки сам си преценява според джоба.
дали някой има който е потърпевш от газ, не съм прочел, а има хора на газ.Проблема на VVT-I моторите на газ е, ако сложиш обикновена АГУ вместо ГИ който дозира сместа 1:1 като на бензин и при него няма явлението „бедна смес„ която е основната причина за прегарянето на клапаните.