Относно ЧИП тунинг

Аватар
djobonano
Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.

Относно ЧИП тунинг

Мнение от djobonano » 02 Авг 2012 12:02

Пак здравейте на всички.
Някой пробвал ли е да сложи на Авенсис 2000TD ЧИП и имали смисъл от това за този модел.

memorex

Re: Относно ЧИП тунинг

Мнение от memorex » 02 Авг 2012 14:16

'' За да се разбере процеса на Чиптунинг-а, трябва да се знае къде и как ще се приложи оптимизация. Тя ще бъде насочена изключително към компютъра за контрол на двигателя (ECU – Engine Control Unit). Това означава, че двигателят няма да бъде модифициран по никакъв начин, а само чипа (EPROM/Flash), който съдържа данните използвани за управлението на двигателя. Софтуерът ще бъде оптимизиран и програмиран за нов чип. ''
Някой да знае кой се занимава с тази дейност/става въпрос за Тойота/във Варна?Или в Бг

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Авг 2012 16:51

За Н-ти път вече - ЧИП/РЕМАП за ДЕНСО компютър още НЯМА!! Надали и скоро ще има. В БГ няма, в ЕС няма също.... Така че освен 1.4д4д, който е с БОШ електроника, другите дизели на Тойота НИ МОЖ ГИ БАРА :thumbsup: А на ТД особено, тунинга е още по-специфичен.... Д4Д караш ли с ДЕНСО система, единствения ти шанс да вдигнеш мощност е да сложил PowerBox, но доказан такъв, не от 5ст. транзистори/резистори и други такива... Има много добри боксове на пазара, идея си нямам колко вече Тойоти съм сложил боксчета и няма грижи. Нищо не може да се развали от бокса, по-скоро от скапани горива... Те такива ми ти работи, Тойота имаха дори техни си боксове, само че вече няма ТТЕ и боксове няма кой да прави "заводски" :thumbsup:

memorex

Мнение от memorex » 05 Авг 2012 14:12

:thumbsup:
Между другото въпроса ми беше реторичен.

Публикувай отговор