Сервизни интервали и смяна на консумативи
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Сервизни интервали и смяна на консумативи
Мнение от Bass_Man » 02 Сеп 2010 13:57
http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... menuitem=2
http://www.toyota.com/owners/apps/manuals.do
https://techinfo.toyota.com/
Избирате си модела и език ( основно аглийски ) , натискате search и ви се отваря файла със спецификацийте за вашия автомобил . Там е описана всяка една течност , филтър , ремък и тн.
Както ше забележите на маслата не е написано никъде " да се кара само с 5W30 " и това не е случайно ! Просто защото няма такова изискване в света ! Вискозитета се подбира спрямо климатични пояс в , който се експлоатира автомобила . Но са дадени спецификацийте по API .
Също така може да ви направи впечатление , че са дадени спецификаций за нормални ( normal ) и тежки ( severe ) условия на експлоатация . При , които сервизните интервали за някой неща са доста по-чести . Например маслото вместо на 15 000км да се сменява на 7500км , също така и въздушния филтър . Айде сега помислете дали състоянието на пътищата и качеството на горивата е , като немските ?
Това са официалните данни на Тойота . Това , че в някаква бог знае как преведена и кога отпечатана и от кого книжка пишело нещо си ..........
Мисля , че темата трябва да се закове горе за да се престане със задаването на едни и същи въпроси .
Bass_Man
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 02 Сеп 2010 21:37
за да се намира по-лесно с търсачката
2 въпроса:
-на всеки 30 000 следва да се почистват инжекторите. Дали наистина ги почистват при ТО?
-да разбирам ли, че при нормални условия трябва да се сменя маслото на ск. кутия /МТ/ на 120 000?
MODEDIT Akima
Променен линк.
didak
-
- Почетен Администратор
Мнение от Uncle Dido » 02 Сеп 2010 23:21
Bass_Man е направил първата стъпка в правилната посока, така че ще ви помоля да се ограничите със спама.
Всички мнения извън темата ще бъдат изтривани.
Можете да направите нова тема за цени на обслужването в съответните сервизи.
Uncle Dido
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 03 Сеп 2010 01:39
В БГ не го правят със сигурност .didak написа:2 въпроса:
-на всеки 30 000 следва да се почистват инжекторите. Дали наистина ги почистват при ТО?
Да или гледаш годините . Само дето не знам къде в БГ имаш нормални условия .didak написа: -да разбирам ли, че при нормални условия трябва да се сменя маслото на ск. кутия /МТ/ на 120 000?
Един познат от някоко дена ми разправя как в ТМ Ауто му казали , че маслото на автомата не се сменявало никога . А по това файлче излиза , че си се сменява и то доста често .
Другото , което прави впечатление , че за европа е на 15 000км а генерално е на 10 000км. което ме кара да си мисля , че само и само да ойдисват на "екологичните" норми ползват максимума .
Bass_Man
-
Мнение от baba_metca » 16 Сеп 2010 11:51
baba_metca
Bass_Man
Мнение от mikata80 » 20 Яну 2011 14:39
Към кой вид експлоатация спадам?
И ако е към severe дали ще е проблем ако се обслужва автомобила на 10к или 15к?
Още не съм минал през задължителното обслужване на автомобила и затова няма яснота по въпроса.
biggrin.gif
mikata80
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 21 Яну 2011 00:20
Разбира се ако колата се кара предимно градско и/или работи много на едно място , и/или се пали и гаси много често пак трябва да се сменяват по-често консумативите .
Bass_Man
Мнение от newmiro » 21 Яну 2011 13:41

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Bass_Man
Мнение от newmiro » 27 Яну 2011 14:49
туй ко значи, че не разбрахBass_Man написа:Докато не свлечеш целия мотор .

сметни 9 години и 150к км, до сега няма проблеми.
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Joke
Re: Сервизни интервали и смяна на консумативи
Мнение от Tamagochi » 03 Авг 2012 22:43
Sorry,ама неможах да намеря отговор на моят въпрос и всеки ми казва различно мнение мкоето ме обърка максимално...!?
Само искам да попитам на колко к ,аджеба трябва да се сменя трансмисионно масло на авенсис D4D/110hp/2000г. ?
Едни казват : "ни гу барай,че после почват проблемиите"... ,други: сменя се на посочения интервал(60-80к), трети казват: абе,вземи си хакни една добавка към маслото (за всеки случай,че хората яко патят ...!?) Бах маа му

Има ли нужда да се слага добавка на к'вото и да е ,ак нямаш проблеми с предавките и вклшчването...?
Мерси на всички ,които помагат с компетентно мнение на хората дет не разбират ..!
Tamagochi
- kaloian311
Мнение от kaloian311 » 03 Авг 2012 23:50
По принцип не обичам да пиша но ще ти отговоря,и аз не бях сменял маслото в ск.кутия и имах леки похрупваниия на 5та скорост ,смених маслото,сложих добавка от колегата Мечо Кух и сега го няма това трудно влизане на 5та предавка.Който каквото иска да си говори има си някакъв ефект от добавките.Tamagochi написа:Здравейте!
Sorry,ама неможах да намеря отговор на моят въпрос и всеки ми казва различно мнение мкоето ме обърка максимално...!?
Само искам да попитам на колко к ,аджеба трябва да се сменя трансмисионно масло на авенсис D4D/110hp/2000г. ?
Едни казват : "ни гу барай,че после почват проблемиите"... ,други: сменя се на посочения интервал(60-80к), трети казват: абе,вземи си хакни една добавка към маслото (за всеки случай,че хората яко патят ...!?) Бах маа му![]()
Има ли нужда да се слага добавка на к'вото и да е ,ак нямаш проблеми с предавките и вклшчването...?
Мерси на всички ,които помагат с компетентно мнение на хората дет не разбират ..!
kaloian311
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 28 Окт 2012 17:52
taneva28 написа:Здравейте,
Ние с мъжа ми имаме Тойота Корола 1.6, 126к.с.,2007г. и тази година на път за морето БЛОКИРА водната помпа и се скъса ремъка на климатика.
...
ЗА ВСИЧКИ КОИТО КАРАТ ТОЙОТИ ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ САМИ ВОДНИТЕ ПОМПИ ЗАЩОТО ИНАЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ КАЖЕ,нищо че уж я проверяват на всяка смяна на маслото, но за теч а защо блокира отговор немогат да ми дадат казаха че незнаят.
по тази тема при мен се случи нещо подобно преди месец,в движение се скъса ремъка,който е за водна помпа,климатик,динамо.колата също е 2007 и в сервизния план няма точка смяна на ремък,само проверка при всеки 30к сервиз.наистина изкара почти 120к този ремък,но неприятно на път да се случи.според майстора от тойота се сменял на 105к,но откъде тая информация,явно тяхна си вътрешна.иначе водната помпа ми е оригинална без забележки засега!
май е излишно да ви казвам,че неоригинални ремъци надали и половината пробег биха изкарали,ама кой знае...
jim_beam
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru