Информация за д4д двигателите?
Информация за д4д двигателите?
Здравейте, решил съм да си купя тойота корола е12 ДИЗЕЛ. Гледайки обявите видях , че има 4 дизелови мотора - 2.0 д4д 90кс; 2.0 д4д 110кс; 2.0 д4д 115кс и 1.4 д4д 90кс. Ще съм ви много благодарен ако ми кажете кой от тези двигатели е за предпочитане от гледна точка на здравина, поддръжка(ремонт на дюзи,маховик...), разход. За здравина на ходовата част и дефекти по електрониката мисля, че няма смисъл да питам. Все пак е тойота 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Информация за д4д двигателите?
Окачването е здраво, евтино и еднакво почти при всичките Е12. Поне при фейслифта.
1,4 и 2,0 д4д 90к.с. са с едномасови маховици и нямат грижи, съединителите са евтини. 1,4 е с БОШ дюзи и електроника, т.е. могат да ги ремонтират. 2,0-та е с денсо, но са айляшко изпълнение и рядко имат проблеми.
2,0 110/116к.с. са двумасови маховици, нямат заместител едномасов, дюзите и на двете са ДЕНСО и имат доста проблеми с тях и нафотви помпи - 2 датчика особено, които са 500лв нови. Като цяло, това са минусите, слабости и т.н. Всичко друго като цяло е доста здраво. При 2.0 110/116к.с. реално не могат да правят ремонт никъде из БГ, пращат официалните сервизи дори до Австрия, което си е маса пари.... За това е хубаво да внимаваш, ако ще взимаш 110/116к.с. и да слагаш прочистваща добавка поне на всеки втори резезрвоар, защото тунджата е доооста мръсна biggrin.gif
Като цяло, 1,4д4д е най-прост за поддръжка и гледане, но ще ти трябва да го понаправиш малко, за да не ти е мудна. Но хубавото е, че този двигател има доста резерв и не се троши. Единствено хубаво масло, защото турбината е Гарет, пък те не са особено здрави
1,4 и 2,0 д4д 90к.с. са с едномасови маховици и нямат грижи, съединителите са евтини. 1,4 е с БОШ дюзи и електроника, т.е. могат да ги ремонтират. 2,0-та е с денсо, но са айляшко изпълнение и рядко имат проблеми.
2,0 110/116к.с. са двумасови маховици, нямат заместител едномасов, дюзите и на двете са ДЕНСО и имат доста проблеми с тях и нафотви помпи - 2 датчика особено, които са 500лв нови. Като цяло, това са минусите, слабости и т.н. Всичко друго като цяло е доста здраво. При 2.0 110/116к.с. реално не могат да правят ремонт никъде из БГ, пращат официалните сервизи дори до Австрия, което си е маса пари.... За това е хубаво да внимаваш, ако ще взимаш 110/116к.с. и да слагаш прочистваща добавка поне на всеки втори резезрвоар, защото тунджата е доооста мръсна biggrin.gif
Като цяло, 1,4д4д е най-прост за поддръжка и гледане, но ще ти трябва да го понаправиш малко, за да не ти е мудна. Но хубавото е, че този двигател има доста резерв и не се троши. Единствено хубаво масло, защото турбината е Гарет, пък те не са особено здрави

Напоследък зачестяват въпросите от нови потребители относно двигателите, без да се използва търсачката. Няма ли кой да се хване и да синтезира в една тема всички предимства и недостатъци на моторите, та да може администратор да я бодне горе. Казвам "някой", в смисъл по-запознат.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
Сигурно го пише някъде, но от доста време съм във форума, а не го виждам:Me4oKyX написа: За това е хубаво да внимаваш, ако ще взимаш 110/116к.с. и да слагаш прочистваща добавка поне на всеки втори резезрвоар, защото тунджата е доооста мръсна biggrin.gif
Кажете ясно и точно например коя почистваща добавка да ползвам и откъде да я взема?
Една или две марки, един или два магазина..... и да решиме въпроса. Щото по принцип във всяка тема се говори за такива добавки, обаче кои са?
Corolla 2002, 2.0 D4D, дизел, 110 к.с.
Не ти трябват добавки , просто зареждай OMV MAX MOTION DIESEL
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Bardhal, XADO, Gold Eagle - това са добавките, които все още са оригинални и са много читави. Сфинкса не му обръщай внимание, неговите мозъчни пръдни са навсякъде - къде има и къде няма нужда. За 1.4 д4д може да слагаш по-рядко, но за 2.0 110/116к.с. си трябва по-често, да ти е мирна главата, че са капризни много дюзите там. Може и да си караш без, но след това ще ти трябва и помпа и дюзи.... А и разликата от нормален дизел с добавка, до МАХ моушъна е огромна и ПАК не е толкоз добър ОМВ дизела, че да си караш само без.... Всички си мислят хубави неща, че ОМВ са суперски, че те не са от днеска, само дето една с една бензиностанция няма еднаква - дори да си намериш в града правилната, независимо от коя марка е, извън града ако зареждаш ко правим !?!? Такива ми ти работи... Ако искаш пиши едно ЛС и ще дообесня за добавките,.........XXXX modedit XXXXX.....
Аз сложих PRO TEC за komanreal и съм много доволен.В офиса на фирмата бяха много любези.При тези горива в България казват че през 1или 2 резервоара е добре да се слага. 

Последно промяна от petar tc. на 01 Авг 2012 12:26, променено общо 1 път.
За всички фенове на добавките , ако някой иска Gold Eagle мога да му намеря на цени по-ниски от тези в търговската мрежа . За едно шишенце няма да се занимавам изобщо 
Аз слагах такива - Gold Eagle просто защото ги превозвам аз и стоят на складиране в склада ми . След като се появи дизел с добавки ( OMV MAX MOTION ) спрях с наливането на ръка на добавки при всяко зареждане .Просто е досадно всеки път да дозираш ,може да нямаш в момента в багажника шишенце , цапаш ръцете и т.н. , а цената дали ще си купиш добавка и ще слагаш обикновен дизел или ще слагаш малко по-скъп дизел с добавка е една и съща .....
.........XXXX modedit XXXXX.....

Аз слагах такива - Gold Eagle просто защото ги превозвам аз и стоят на складиране в склада ми . След като се появи дизел с добавки ( OMV MAX MOTION ) спрях с наливането на ръка на добавки при всяко зареждане .Просто е досадно всеки път да дозираш ,може да нямаш в момента в багажника шишенце , цапаш ръцете и т.н. , а цената дали ще си купиш добавка и ще слагаш обикновен дизел или ще слагаш малко по-скъп дизел с добавка е една и съща .....

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
ProTEC също са хубави, ама нещо няколко пъти попаднах на пунтаци и след това трудно да си взема от вносителя, че не съм от София. Та затова тези трите пиша, защото из провинцията дори, няма ментета към момента
Слагайте си добавката, защото никога не е ясно кой ще спести добавката или ще сложи 1/2 от нужното и такива приятни циганийки....
ProTEC също са хубави, ама нещо няколко пъти попаднах на пунтаци и след това трудно да си взема от вносителя, че не съм от София. Та затова тези трите пиша, защото из провинцията дори, няма ментета към момента

-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 21 пъти
На мен Петър ( Мечо ) ми е помагал, не с пари а с мнение! Точно за добавки, които свършиха, и продължават да вършат страхотна работа. А Цвинктерчо поиска да ми прати шофьори да ме бият! Ама не иска да се появи сам... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Голяма помощ сее във форума Цвинктеро... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Голяма помощ сее във форума Цвинктеро... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Въпреки че поведението на SFINKS е повече от некоректно, не искам нищо да му казвам,за да не го приеме като заяждане. Но в интерес на истината искам да посоча,че действително Me4oкух е много коректен и услужлив! Един път съм го потърсил на лични с молба за услуга и той беше напълно отзивчив и коректен.Нещо,което не се среща често,когато става дума да услужиш на някого за някакъв негов проблем, който хич теб не те вълнува.
Ставаше въпрос за един съединител, който търсех за старата Корола и да ми помогне с Ибей, той беше на 100% отзивчив, за което му благодаря. Стечението на обстоятелствата е ,че забавих покупката,защото съединителят още работи, но показа признаци на износен. Та си запазвам правото да го потърся отново.
Ставаше въпрос за един съединител, който търсех за старата Корола и да ми помогне с Ибей, той беше на 100% отзивчив, за което му благодаря. Стечението на обстоятелствата е ,че забавих покупката,защото съединителят още работи, но показа признаци на износен. Та си запазвам правото да го потърся отново.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Потърси го , той ще се зарадва 

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 21 пъти
Всеки нормален човек би се зарадвал ако помогне някому. Ама на теб това ти е чуждо... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
С удоволствие ще помогна, колкото и да ти е странно Сфинчо.... А покупки от ибей - то си има цена и пише колко е доставката. Показвам на човека линка, след това и закупената обява давам линка - кажи ми КАК го товаря така !?? Че смятам курса с 2-3 стотинки повече, понякога и по-малко ли !??! Виж, да правя по 100 поръчки на ден, да разбера защо се плюнчиш, че тогава вече ще има марж от завишения курс... Ама при няколко поръчки месечно, трябва да нацеля поне спад с 20 стинки за два-три дни, че да имам както казваш "далавера" laugh.gif А мен тази дума ми е толкоз чужда, че дори като я казвам ми става смешно. Живуркай си там мили ми спедиТОРчо, няма си губя повече днес времето с теб, че ме чакат още 3 архитектури да си правя... И хартия втора употреба мога да ти продам, от стари чертежи, че теб ще ти трябва, с тия акита навсякъде след, пред и около теб... 

А нещо конкретно за добавките да кажете?
Или да ви чакаме да се наприказвате в тази тема.....
Или да ви чакаме да се наприказвате в тази тема.....
Corolla 2002, 2.0 D4D, дизел, 110 к.с.