Проблем - кормилна част?!?
Проблем - кормилна част?!?
Колеги, имам следната дилема... при десен волан (дори при скорост 100-130) срещам известно усилие и в следващия момент рязко освобождава.
Следващия случай ми беше при маневриране на място - тогава усилието беше много по-голямо и не освободи, наложи се да върна малко наляво и после пак надясно за да си направя маневрата, но съпътствана с жестоко скърцане и стържане.
Това засега го прави сравнително рядко. Отидох на майстор, но не го направи пред него и той не е напълно сигурен от какво е. Съмнява го накакво кареНЦЕ преди кормилния накрайник.
Ако някой е срещал подобен проблем - ще се радвам да сподели нещо полезно.
Колата е Avensis Т22 2002 1.8 VVT-i
Благодаря на всички отзовали се!
Следващия случай ми беше при маневриране на място - тогава усилието беше много по-голямо и не освободи, наложи се да върна малко наляво и после пак надясно за да си направя маневрата, но съпътствана с жестоко скърцане и стържане.
Това засега го прави сравнително рядко. Отидох на майстор, но не го направи пред него и той не е напълно сигурен от какво е. Съмнява го накакво кареНЦЕ преди кормилния накрайник.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Проблем - кормилна част?!?
Най-вероятно е каренцето на кормилната колона. Провери го това нещо, на мен на старата Корола ми потропва от няколко години,но има вариант и да ти задържа волана. Провери го,защото е важна част.mero8081 написа: Съмнява го накакво кареНЦЕ преди кормилния накрайник.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Натегни си ремъка
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
100% не е ремъкTATI написа:Натегни си ремъка
не съм шофьор от вчера
симптомите не са като за ремък
а и при мен той е с пружинен обтегач, който смених преди 3000 км.
пък и да затяга при скорост 130, при положение че тогава волана трябва да е лек като перце
Последно промяна от mero8081 на 27 Юли 2012 17:11, променено общо 2 пъти.
А да ли се рециклират тез карета?!LEXUS написа:Най-вероятно е каренцето на кормилната колона. Провери го това нещо, на мен на старата Корола ми потропва от няколко години,но има вариант и да ти задържа волана. Провери го,защото е важна част.
Каренцето, външното ... Заминават бързо в прахоляците на бг. Като отделна част почти сигурно няма да ти го предложат, според мен е добре да се свържеш с колегата toyotaforever и да го попиташ, дали може да го достави.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Карето на кормилния прът- външното точно го има като резервна част. Старото каре се демонтира от държача на кормилния прът и се монтира новото. Мисля,че колегата toyota forever ще ти осигури частта без проблем.
Другият вариант е, ако не е разбито това каре, да се намаже с грес, защото при много хора това решава проблема.
Другият вариант е, ако не е разбито това каре, да се намаже с грес, защото при много хора това решава проблема.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
kolega i az go imah tozi problem na avensisa i go reshih kato go svalih i go nakisnah v nafta posedia izvesno vreme i kato go izvadih go razdvijih dosta dobre smazano s maslo i sega niama problemi probvai procedurata e malko slojna no e dosta efikasna zashtoto e izlojeno na praholiaci i moje da e dosta zacapano uspeh 

Колеги, майсторите отказаха да чистят каренцето, защото по техни думи било необслужваемо. Но след смяна да хидравличната течност вече волана е с една идея по-лек и от няколко месеца не ми е правило този проблем със затягането. Стискам палци да не ме изненада пак, защото паднаха температурите и може да се влияе и от това. И все още не мога да си обясня ако проблема е бил в хидравличната течност (макар, че старата беше бистра и чиста) как ще ми прави номера само в едната посока?!?
Хм...един колега отгоре беше писал че карето се предлага като отделна резервна част, отиди някъде и направо ги накарай да разглобят каренцето, и ако се установи че е разбито сменяй...предишната ми кола го правеше също отвреме навреме...на 2-3 месеца веднъж...като е на място - ок, ама в движение. Това е малък ремонт, а може да ти спести огромно главоболие... или по-лошо недай боже.
Засега няма да го пипам, защото след смяна на хидравличната течност не се е повтаряло.