Проблем с двигателя, губя цилиндри.

swordi
Обратна връзка:

Проблем с двигателя, губя цилиндри.

Мнение от swordi » 27 Юли 2012 15:39

Здравейте става въпрос за Аvensis Verso 2002г D4D 2.0 кубика. От седмица и половина става един проблем с двигателя, а именно:
Като я запалим работи, започва да качва температура, стига 80-90 градуса и постепенно започва да изключва цилиндрите, като накрая остава само на 1.

Включвана е на компютърна диагностика, хората не намериха нищо, някой може ли да помогне ако знае нещо?

Аватар
ss_mitko

Re: Проблем с двигателя, губя цилиндри.

Мнение от ss_mitko » 27 Юли 2012 19:39

Ремонт на двигателя,най вероятно сегменти.

Аватар
kaloian311

Мнение от kaloian311 » 27 Юли 2012 20:23

ss_mitko написа:Ремонт на двигателя,най вероятно сегменти.
И на какви умения стъпваш че стигна до това решение wacko.gif
Изображение

memorex

Мнение от memorex » 27 Юли 2012 22:20

[quote="swordi"]Здравейте става въпрос за Аvensis Verso 2002г D4D 2.0 кубика. От седмица и половина става един проблем с двигателя, а именно:
Като я запалим работи, започва да качва температура, стига 80-90 градуса и постепенно започва да изключва цилиндрите, като накрая остава само на 1.

Включвана е на компютърна диагностика, хората не намериха нищо, някой може ли да помогне ако знае нещо?[/quote]

Това че губиш цилиндри вероятно искаш да кажеш че няма горене там и следователно или няма горивоподаване или няма необходимата компресия .Щом компютъра не може да хване грешката значи не е от горивото .Остава наистина да нямаш сегменти и може колегата по9горе да е прав

Аватар
kaloian311

Мнение от kaloian311 » 27 Юли 2012 22:30

Добрее,айде да попитаме колегата пуснал темата.Колега я дай малко предистория ,имал ли си неравномерна работа на ДВГ-то,повишен разход на масло,трудно палене зимата и някой направи ли си пробата да ти мери компресията?
Изображение

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 28 Юли 2012 00:48

Тука някой дава ли си сметка колко трябва да е износен мотора,за да гасне ,щото няма компресия?? Това не става от днес за утре изведнъж и изобщо колкото и да е износен мотора ще пуши евентуално, работата няма да е добра и т.н., но да гасне след като загрее??? Той ако няма никаква компресия няма да пали,а не да гасне като загрее. Според мен е проблем в електрониката, нафтов филтър задръстен или проблем в помпата.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

memorex

Мнение от memorex » 28 Юли 2012 20:10

Lexus,абсолютно.Дизела веднъж да запали може да пуши като комин но има ли гориво бачка.Обаче стига да не го натовариш , тогава може и да угасне ако се дави от много гориво или не прави достатъчно налягане на изгаряне.Така че автора е време да се включи и да поясни някой неща като например кога гасне,как ги хвана цилиндрите че се изключват един по един и как диагностиката няма да покаже проблем в електрониката и управлението на горивоподаването особено в момента на "изключването" не преди това когато работи.Също дали изпушва, дали се форсира нормално и въобще много са ми странни такива хора дето пускат мухата и после става тука едно гадаене.

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 29 Юли 2012 08:38

Е как така Авенсис Версото ще губи цилиндри, то винаги си ги намира всичките laugh.gif
Swordi как определихте температурата, че доколкото знам колата няма стрелка за температура? rolleyes.gif

swordi
Обратна връзка:

Мнение от swordi » 29 Юли 2012 12:58

Toyo_driver написа:Е как така Авенсис Версото ще губи цилиндри, то винаги си ги намира всичките laugh.gif
Swordi как определихте температурата, че доколкото знам колата няма стрелка за температура? rolleyes.gif
Елементарно, нормалната работна температура на самия двигател е 90 градуса, поне толкова показа на диагностиката. Но както и да е.

Проблема е решен. Мисля че наистина беше сегменти, проблем от седяне много без да се кара и се реши просто.... с каране laugh.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 29 Юли 2012 13:50

Колега, ако е било сегменти, нямаше да се оправи с каране biggrin.gif Най-вероятно е имало запушване по горивната система.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 29 Юли 2012 13:59

Абе казах ви аз, че тая кола винаги си намира цилиндрите ама не ми вярвате laugh.gif Успех и дано да не се повтаря :thumbsup:

Публикувай отговор