Детско столче

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
MX5

Re: Детско столче

Мнение от MX5 » 26 Юли 2012 10:27

Преди няколко години, когато трябваше и ние да купуваме столчета, доста се рових сред всичко що се продава и накрая след много четене и разговори стигнах до извода, че това е истината:

Diono Radian RXT (преди се казваха Sunshine Kids Radian XTSL)

Детето може да се вози в него още от 2 килограма (бебе) та чак докато стигне 55 килограма или 1.45 метра височина.
Тоест цялото детство (10-тина години) ще мине с едно столче и не трябва да купувате няколко.

Имам две и съм много доволен.
Дори са сгъваеми и имат сертификати за ползване в самолет (и там го изпробвахме доста пъти - екстра е) :)

Цената е 277 долара, което е от най-скъпия клас столчета на пазара, но си заслужава.
Последно промяна от MX5 на 26 Юли 2012 10:53, променено общо 2 пъти.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Юли 2012 10:38

и аз след всичко изчетено, и изгледаните краштестове, се насочих към столче, което се поставя обратно на посоката на движение. тия дни ще отида на място да ги разгледам и да ми обяснят някои неща

п.п. как 277 долара е скъпо, на мен евтино ми се вижда. тук има и по 800+ лева wacko.gif

MX5

Мнение от MX5 » 26 Юли 2012 10:46

desSs написа:и аз след всичко изчетено, и изгледаните краштестове, се насочих към столче, което се поставя обратно на посоката на движение. тия дни ще отида на място да ги разгледам и да ми обяснят някои неща

п.п. как 277 долара е скъпо, на мен евтино ми се вижда. тук има и по 800+ лева wacko.gif
800?! Значи ви дерат кожите отвсякъде. Тук започват към 40 долара и тия дето приближават към 300 са върха на сладоледа.
Radian-а по-горе може и да се ползва обратно на посоката на движение, но това е до 20 килограма дете.
Когато детето порасне и е между 20 кила и 55 кила трябва да е обърнато напред. Реално обръщането става доста по-рано от килограмите щото като стане на към 3 години и лудницата е пълна ако трябва да се вози вперило поглед в задната седалка ... tooth.gif

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 26 Юли 2012 12:47

Desss докато намеря линка ми беше малко проблем но

http://www.adac.de/infotestrat/tests/ki ... geId=31968

там си е изтествано всичко
мойто момче е на 4 и в мойта кола е Макси кози, а на жената в колата е Конкорд
:thumbsup:
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Юли 2012 14:45

да гледах ги тестовете оная вечер, и се бях спряла на сайбекс палас 2-фикс, но не мога да ги намеря в магазин, само онлайн. а така да купувам по картинка не искам. конкорда го намерих, ще ходя да го гледам, но май не е за слагане наобратно. ще видя бисейф, щото те имат тая опция...на място в магазина ще решавам, но общо взето това искам - столче за слагане в посока обратна на движението, или ако е по посока на движението, да е с изофикс. но клоня към първия вариант

столчето на мх5 е много готино, като гледам снимките става и за двете посоки, изглежда и доста удобно. но не знам как може да се достави до бг и в крайна сметка колко ще излезе unsure.gif

петър

Мнение от петър » 26 Юли 2012 15:41

Може да не сте прочели поста ми,както и да е, тези продават на 90% само седалки обратни с посоката на движение.
http://www.detski-sedalki.com/%D0%B2-%D ... 0%BD%D0%B8

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 26 Юли 2012 16:03

И защо трябва да е столче, което се слага обратно на посоката на движение?
А дали е изофиск или на триточков колан, разлика няма, освен че изофикса се сваля по-лесно. Сигурността е еднаква. И не се халосвайте толкова много по тия краш тестове. Ако нещо е писано да става, то ще става с или без краш тест. По-скоро карайте разумно и няма да имате проблеми.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Юли 2012 16:12

TATI написа:И защо трябва да е столче, което се слага обратно на посоката на движение?
https://www.youtube.com/watch?NR=1&feat ... ssIsceKd6U

Аватар
TATI
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 26 Юли 2012 17:02

Само че в това клипче няма капка истина. Ако колана е толкова хлабав, както е в клипа, както и да седи столчето е все тая.
Без да искам да влизам в каквито и да е спорове, според мен, когато столчето е хубаво и детето е правилно стегнато с коланите, няма проблем да се вози в посоката на движението. Кошчетата за бебета са нарочно направени да се слагат обратно на движението, заради самото дете, което до определена възраст не може да понесе определени натоварвания.

П.П. Отделно от това си помислете колко е голямо (дълго) детето и къде ще му отидат крачетата при едно такова столче обратно на движението и как би се чувствало то.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Юли 2012 17:37

TATI написа:Кошчетата за бебета са нарочно направени да се слагат обратно на движението, заради самото дете, което до определена възраст не може да понесе определени натоварвания.
там е въпроса я, че тая възраст я дават дори до 2.5 години, а кошниците за бебета са до 9кг., което тегло се достига преди навършване на 1 година

оф не знам, преди 8 години като нямах нет и почти никакво инфо кво ми беше лесно...сега прешлени, глутени, простотии... boxed.gif

Аватар
TATI
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 26 Юли 2012 18:24

Мойто мнение е следното:
Вземи си едно нормално детско столче и не гледай разните краш и подобни тестове. Задължително обаче води детенце със себе си при избора, за да можеш и ти и то да прецените най-удобното за детенце столче. Все пак то ще го ползва поне няколко години и е важно да му е комфортно. Марката не е чак толкова от значение. Килограмите не винаги са това, което пишат по книгите. Евро децата са с малко по-различни размери и килограми от нашите - казвам го от опит.

okean

Мнение от okean » 26 Юли 2012 23:08

Привет smile.gif Нека се изкажа и аз.Ние имаме 3 деца,две бебета на годинка и едно на 2 год.и 3 месеца,изчелисме всички краштестове и мнения за столчета и сме разгледали най-различни столчета и в крайна сметка моят савет е :
Ако е наложително детето да се вози на предна седалка ,тогава може да се слага обратно посока на движението СЪС ВСЯКАКЪВ стол,няма специален,само колата трябва да няма въздушна възглавница или да е изключена,по принцип сме питали специално в КАТ и на предна седалка не е разрешено да се вози...ако е сама майка в града и трябва да дава биба или да обслужва детето-няма да ви направят проблем ако е на предна седалка.За задна седалка няма защо да е оибратно на движението в случая ви трябва столче от първа група(9-18кг.) или 1и 2 група-(9-25кг) НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гледайте да има опция за полегнало положение,детето често му се доспива и ако няма-главичката му клюма wacko.gif ,комбинираните от 9-36кг. обикновено нямат.Парите са другия критерии,бертони,кангароо,чиполино са от една класа долу-горе,ако ви се дават парици-MAXI COZI приори на колегата от първите постове e много добър вариянт,същото ,но с по евтини материали и не толкова добра изработка е примерно Cangaroo Journey,доста по-скъпите с добри показатели в краштестовете са ROMER или BRITAX както и Bebe Confort,concord... http://www.detski-sedalki.com/
Успех и да ви радва бебока :thumbsup: Емо Кънев

петър

Мнение от петър » 07 Сеп 2012 20:17

Дес, на какво столче се спряхте?

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Сеп 2012 22:55

не питай laugh.gif ходихме, гледахме, демонстрираха, обясняваха...и се спряхме на би сейф изи комфорт мисля беше. без изофикс че голяма галимация с това поставяне, едни пръти в пода, едно чудо...
иначе за конкорд бяхме тръгнали, първенец в класа според адак, ама няма полулегнало положение, за дълъг път ще е ужас
тъй ама като отидохме с детето, то се изгуби в стола. продавача вика на мен ми е най-лесно да ви взема парите, ама е малък още да минава от кошница към стол, колкото можете го дръжте в кошницата, обратно посоката на движение, и т.н.
та все още сме с кошницата. другата седмица ще стане на 7 месеца, още малко ще е в нея, след 2-3 месеца пак подновявам търсенето. тъкмо по нова година може и някоя промоция да хвана biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 07 Сеп 2012 23:05

Dess, beshe mi domuchnqlo za teb.
Onzi deh te sunuvah.
Nedei ni ostavq za tolkova dulgo, 4e izpadam v depresiq.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Публикувай отговор