Детско столче

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
desSs

Детско столче

Мнение от desSs » 17 Юли 2012 11:52

тъй като доста от вас имат деца, се надявам да ме посъветвате какво столче за кола да купя, какви параметри да гледам, и прочие.
например има столчета отстрани на главата с предпазители, сякаш ще го возя в болид, нещо такова:
Изображение
според вас необходимо ли е?

или и нещо по-обикновено е достатъчно? да речем такова:
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Детско столче

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2012 12:09

Първо честито за радостната новина biggrin.gif Да те радва и слушка много малкия дзвер.

За столчето - първо до година като стане, ще ти трябва малкия стол, защото те много и не шават първите 6 месеца, а и са малки за големия стол с многото подплънки. В повечето случаи, такова малко столче за новородено върви комплект с количката - т.е. с 2 бутона се закача и разкача от количката и слагаш на задната седалка.
Като стане на годинка или повече, тогава вече ще ти стане малко столчето /може и по-рано да е, зависи как върви малчо/. Тогава вече си взимаш голямото столче, те са на години пак, но мисля че има до 7 години, които стават и се престройват леко. Всичко зависи колко пари ти се дават, но като цяло, за началото, кошчето от количката си е така или иначе с триточкови колани, обезопасено си е много, мисля че няма да ти трябва друго, а и се слага и сваля лесно от количката и не ти заемат повече място :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Юли 2012 12:57

в момента го возя в кошницата, но тя е до 9 килограма. той е на 5 месеца и тежи 7 и половина, така че имам още малко време, затова разпитвам. пари не ми се дават кой знае колко, но все пак безопасността е по-важна, така че ще ги прежаля. и без това ще се ползва дълго време, не е инвестиция за 2-3 месеца.
хвалеха ми някакви рекаро /или нещо такова/, които са доста скъпи, но уж били най-най...
мисля че и в брошурите на тойота съм виждала детски столчета, ама като им знам цените на всичко...
ти какво столче взе? или още сте с кош/кошница?

п.п. мерси smile.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2012 13:27

Щерката е още на 10 месеца и е 7,8кг... още е с кошчето, та ще взимам и аз скоро столче, че я гледам скоро ще е малко и тясно... Тойота ще ти резнат главата според мен. Аз ползвам на Hauck, че и цените са като за хора и са доста здрави, че и отстъпка имам там. Виж им дайта ако нещо ти хареса мога да съдействам :thumbsup: Но и ти си за столче, като мен ....

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Юли 2012 17:37

До 1 година е за предпочитане да се ползва т нар. кошче - baby carseat, който трябва задължително да се позиционира с гърба напред. Шийните прешлени на толкова малки бебета са много слаби и при рязко натоварване може да станат големи бели.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Юли 2012 01:18

Десс, преди няколко години бях подарил за сина на колегата столче, което лесно се преконфигурираше.
Седалката първо ставаше за бебешко кошче след което с демонтиране на части от него можеше да се използва чак до 36кг.
Бях го взел от Хиполенд и бе някаква сериозна марка и бе много добре изработено.
Сигурно и сега има такива решения
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 18 Юли 2012 08:24

http://www.detski-magazin.com/stolcheta ... rtoni.html

Ние ползваме такъв тип столче, което е много удобно заради предпазният гриф.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 18 Юли 2012 10:38

по-евтин вариант:
Изображение
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/ ... roducts_id
по-скъп - има опция за дозатягане на колана към колата и стои по-стабилно:
Изображение
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/ ... s_id/28385

Имах втория вариант, намира се и по-евтино и най-важното - търсят се такива втора употреба и успях да го продам на доста добра цена - за 250 лв след 3 години ползване, направо щяха да се избият за него като топъл хляб :)
Много съм доволен, стабилно и удобно е.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 18 Юли 2012 15:46

мечо, на хаук само кошници намирам. сигурен ли си че имат и столчета за по-големи?

това столче с предпазния гриф много ми харесва, една приятелка има такова, но не съм сигурна каква марка беше, само помня, че струваше 300 лева. всъщност тя ми го предлага да го ползвам, но една друга се изказа, че не би ползвала употребявано столче, щото пластмасата стареела и стола нямало да предпази детето при евентуално ПТП /макар че то ако е голяма катастрофа едва ли и стол за 1000 лева ще го спаси/. има някаква логика сякаш...вие на какво мнение сте, да го взимам ли, или да купувам ново?

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 18 Юли 2012 20:30

Твоята "приятелка" сигурно е много руса. laugh.gif
Взимай столчето, изпери му хубаво калъфчето и си го ползвай без да се замисляш. Пластмасата, от която се правят такива столчета не старее толкова бързо и дори и след твоя човек ще може да се ползва без проблем.
Не забравяй само, че препоръките на специалистите е до 1 година столчетата трябва да се позиционират с гърба напред. Ако столчето е на предната седалка, когато си сама с бебето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изключи еърбега на пасажерската седалка.

Когато го слагаш на задната седалка е хубаво да има човек до него, защото така бебето го вижда и е спокойно. Карситът трябва да се поставя на достатъчно разстояние от страничните завеси, за да не наранят бебето при евентуално сработване.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 18 Юли 2012 21:00

С това второто Макси Коси возих мойте двамцата като. После го дадох на счетито си, който сега вози в него второто си дете, защото пък му дадох по-голямо за неговото първо. Пластмасата старее, вярно е, но при една нормална експлоатация, нищо няма да й стане.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 18 Юли 2012 22:56

да, за еърбега знам
zi_zi_top написа:Пластмасата, от която се правят такива столчета не старее толкова бързо и дори и след твоя човек ще може да се ползва без проблем.
абе да ти кажа тая мома го ползва 6 години, голям стол, пък детето кльощаво...
ще го взема да го видя в какво състояние е
zi_zi_top написа:Карситът трябва да се поставя на достатъчно разстояние от страничните завеси, за да не наранят бебето при евентуално сработване.
на какво разстояние? една педя /20-тина сантиметра/достатъчна ли е, или трябва повече?

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 18 Юли 2012 23:27

Една педя е напълно достатъчно! :thumbsup:

петър

Мнение от петър » 25 Юли 2012 23:09

И ние сега сме на този момент,нужда от истинско столче и смяна на кошницата-пак доста време изкарахме 1 година и 8 месеца и сме 13 кг:))).Доста четохме за предимствата на столчетата обратно на движението и сме се насочили към това http://www.detski-sedalki.com/%D1%81%D1 ... -way-elite.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Юли 2012 23:45

Пешо, притеснявам се за тебе адашче. Не е добре да си 13кг - детето добре, ама ти не е хубаво laugh.gif Хапвай по-добре, че не бива да сте по 13кг всички blush.gif Но пък е похвално, че чете с теб, въпреки, че е на няма и 2 години :thumbsup:
П.П. Пиенето също помага за качване на КГ /за теб де/drunk.gif

Публикувай отговор