Чек енжина свети
-
Чек енжина свети
Здравейте колеги.Имам ярис 2000г 1000к бензин от извесно време светна чек енжина.Закарах я на диагностика и показа бедна горивна смес свалих буксите на ланда сондите и двете напръсках ги с контактен спрей една година изкара и пак светна.Повторих процедурата и откачих акомулатора започна да прекъсва смених свещите филтер въздушен и бензинов същото след два дни сама се оправи но пак свети енжина.Насочете ме каде и какво да сменям или колата.
Re: Чек енжина свети
Колега, възможно е проблемът да е друг една година по-късно. Закарай я пак на диагностика и виж грешката. Иначе можеш да сменяш на воля каквото се сетиш и пак да нямаш резултат.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
-
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Бедна горивна смес може да е от ламбда сонда - тя може да е за смяна, може стъпков мотор.... доста неща са, но след като ти прочетат грешката не проверяват ли нещата едно след друго ?!? Или просто ти казват кво казва компа и те пращат за ряпи !?!? нещо няма логика - какъв е този сервиз !?
Освен проверките, които предлага колегата Мечо, провери и вакуумите дали някой не изпуска от някъде. А най-добре я заведи на кадърен майстор, който няма да ти цитира само грешки, а може да диагностицира и причината.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
-
Купи си един спрей за почистване на дебитомери или такъв зае почистване на карбуратори. Свали си MAF-а и го почисти. Маслените пари вървят през него, цапа се и почва да дава грешни данни за количеството въздух. ECU-то що не компенсира по ламбдата не ми е ясно , шашава работа. вече на всяка смяна на масло на колата на жената го чистя профилактично. Катализатор смених заради тази глупост, добре че си пазя и стария.
И на мен ми свтна , но смених бензиностанцията + сложих добавка в бензина и всичко се оправи
Преди сипвах на ЛУКОЙЛ , но вече НЕ
Преди сипвах на ЛУКОЙЛ , но вече НЕ
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
-