Дневните светлини по принцип не се слагат на мястото на габаритите.zi_zi_top написа:Сложих едни светодиоди http://luxima.bg/SVETODIOD-PLG09W.html на мястото на габаритните крушки и свети доста прилично. Чудя се обаче ченгетата на какво мнение ще бъдат?!?
ако под халогени имаш предвид фаровете за мъгла - те са описани в СДП като фарове при определени условия и не са подходящи за дневни светлини.lubooo написа:ако карам на халогени дали ще се счита за дневни светлини , или ще трябва да слагам китайски диоди да се правя на коледна елха ?
Халогените са за каране в мъгла.Hursa написа:Някой халогени са 35 Вт, моите. И се третират от закона, до колкото знам по различно, не могат да се използват за дневни.
да съгласен съм с консумацията на ток , но моята гледна точка е , че съм на късите с ксенон и реално би било по добре да карам на халогени вместо да си съкращавам живота на ксенона за тоя дето духа , така или иначе ефекта ще е един ,а именно тъмната ми на цвят кола да се вижда от дядото в жигулата срещу мен ..Hursa написа:Но интересно защо някой марки слагат дневните светлини около халогенните, а не във фаровете или около фаровете както май е по логично.
Любо - Целта на диодите не е ли да харчат по малко в случая? В добрият случай 3 х 3 Вт
се равнява на 45 - 72 Вт халогени. (Като видимост, а не като осветяване.)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта