Здравейте колеги, Още съм супер зелен собственик на toyota corolla 1.4 d4d luna с bluetooth, camera и navigation и имам няколко въпроса. Ще бъда благодарен да ми отговорите компетентно.
1. Какъв е пробегът за разработване на новата кола.
2. Имам навигация с карта на sd. предполагам I Go 8. на български е картата но забелязах доста "непълноти в нея". да питам нови карти има ли и от къде могат да се намерят?. Има ли някаква защита или мога просто да копирам на SD-то?
Оригинална навигация (не iGo)
Оригинална навигация (не iGo)
Последно промяна от iaks на 11 Юли 2012 12:41, променено общо 1 път.
Toyota RAV4 2.2 D4D AWD
Re: Оригинална навигация I Go
Ако навигацията ти е преносима има сайт с актуализации на картите http://www.ipmart-bg.com/ Там е разяснено как става за различните устройства. Възможно е да имаш базовата карта само. 

Под "Преносима" имаш в предвид купена от магазин? Оригинална на Toyota е като в нея е и аудио плейъра. Не съм пробвал но предполагам че няма да мога да е демонтирам и да се разхождам с нея!
Toyota RAV4 2.2 D4D AWD
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Toyota не ползва IGo - има си собствен софтуер (ползва карти на Navteq, но в специален формат за този софтуер).iaks написа:Оригинална на Toyota е като в нея е и аудио плейъра.
Вместо да си толкова духовит laugh.gif - направи няколко снимки на екрана на навигацията за да можем да ти помогнем.

Издинявай колега, не съм искал тона ми да прозвучи подигравателно. Просто исках да дам максимално изчерпателна информация - все пак искам помощ. 

Toyota RAV4 2.2 D4D AWD
Сега стана по-ясно за каква питаш! Тук във форума бях чел, че на Тойота навигацията е по-особена като софтуер за ъпдейтване от масово разпространените преносими а не вградени в автомобила. По-лесно ще е ако имаш телефон с операционна система Андроид и тогава от посочения линк ще имаш полза и то безплатно да си инсталираш навигационна програма и ползваш актуални карти на която искаш страна. Иначе както каза колегата дай подробни данни каква навигация имаш инсталирана на автомобила, предполагам като стартира поне изписва нещо или има опция за версия на софтуера. Поне снимки качи та запознатите от форума да са ти полезни.iaks написа:Под "Преносима" имаш в предвид купена от магазин? Оригинална на Toyota е като в нея е и аудио плейъра. Не съм пробвал но предполагам че няма да мога да е демонтирам и да се разхождам с нея!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Оригинална навигация (не iGo)
iaks - щом е заводска, би трябва мемори картата да е защитена и да нямаш право на копиране толкоз лесно. Иначе каква ще е логиката да ти дадат картата, като ти ще можеш да я сложиш където си искаш. Може да има начин, да се смени софтуера, но въпроса е дали ще можеш да промениш .ехе файла, който стартира системата. И дали ще е .ехе, дали ще е андроид базирана или уиндоус - също трябва да се види. Но ако са ти сложили от хубавите китайци тук, стои като заводска, показва си логото на Тойота, но лесно се сменят настройките и лесно можеш да сложиш друг софтуер за навигиране.... Но снимките и малко човъркане от твоя страна за повече инфо, ще е от доста помощ, за да може да ти се помогне... А и бат Веско много ги чатка тия заводските и тези електроники като цяло. Той може да помогне, но информацията от теб е крайно недостатъчна.