Рав4 98г след смяна на гарнитура глава.

alalexll

Рав4 98г след смяна на гарнитура глава.

Мнение от alalexll » 17 Юли 2012 21:52

Колеги въпроса ми е,нормално ли е след интервенцията шлаф глава, напасване на клапани и регулаж клапани после двигатела да е в пъти по-шумен от преди?Някой ще каже че си въобразявам и аз така си мисля но има един показател по който няма как да греша.Имам газов инжекцион и е доста шумен ,преди ремонта се чуваха как чаткат и това ме дразнеше ,а сега въобще не ги чувам от шума от двигатела по точно мисля от клапаните.дали ще се напаснат и ще утихне или да бягам да регулират клапаните или от каквото и там да е толкова шумна.

Аватар
Владислав

Re: Рав4 98г след смяна на гарнитура глава.

Мнение от Владислав » 18 Юли 2012 09:36

Според мен клапаните не са ти регулирани правилно.При ремонт на глава, това ми се струва най-вероятна причина за проблема ти.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Юли 2012 00:52

Последно време нещо доста шумни коли се появиха тук и повечето се оказа, че са от прескочени ремъци.... Не че това е 100% проблема, но нищо не пречи да се погледне... Клапани също може.... Доста неща могат да объркат за съжаление ...

alalexll

Мнение от alalexll » 19 Юли 2012 21:16

Me4oKyX написа:Последно време нещо доста шумни коли се появиха тук и повечето се оказа, че са от прескочени ремъци.... Не че това е 100% проблема, но нищо не пречи да се погледне... Клапани също може.... Доста неща могат да объркат за съжаление ...
Определено ще се отваря пак,и насокините са клапани от прескочил зъб или неправилно регулирани клапани.Сега ще се види кой е згрешил, там където са я шлайфали до колкото разбрах в Слатина някаде е носена главата или сервиза където събираха двигатела.От всичко това идва и следващия въпрос мога ли така да якарам известно време ,че нещо не могат да ме вземат веднага и ще трябва да пътувам така почивката си?Вече втори ден я карам върви нормално не намирам разлика във вървежа,единствено шумния двигател.

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 23 Юли 2012 23:06

Ако действително са само клапани и няма натегнати може да се кара , стига да няма някои съвсем пък хлабави да се подбият стъблата на клапаните .
Човек и добре да живее умира .......

Публикувай отговор