Check engine - Auris 1.6 VVT-i
Check engine - Auris 1.6 VVT-i
Здравейте колеги,
Миналата седмица карах към Беломорието и колата ме остави на средата на пътя. Угасна в движение и повече не запали. Закарах я в Тойота в Солун, оказа се, че се е запушил някакъв въздухопровод, не знам как точно се казва на български, на английски - air flow meter. Та оправиха я колата и казаха, че е в много добро цялостно състояние, но на връщане вече в България, малко след като заредих супер 95 в ОМВ ми светна check engine. Звънях на гърците - казаха, че не знаят от какво е и да ходя да я проверя в оторизиран сервиз... Имате ли някакви идеи, щото не ми се дават още пари и без това се изръсих 160 евро там. Дали не е нещо свързано с бензина? След като светна я карах около 400 км и няма никакви индикации за проблеми или необичайно поведение...
Мерси!
Миналата седмица карах към Беломорието и колата ме остави на средата на пътя. Угасна в движение и повече не запали. Закарах я в Тойота в Солун, оказа се, че се е запушил някакъв въздухопровод, не знам как точно се казва на български, на английски - air flow meter. Та оправиха я колата и казаха, че е в много добро цялостно състояние, но на връщане вече в България, малко след като заредих супер 95 в ОМВ ми светна check engine. Звънях на гърците - казаха, че не знаят от какво е и да ходя да я проверя в оторизиран сервиз... Имате ли някакви идеи, щото не ми се дават още пари и без това се изръсих 160 евро там. Дали не е нещо свързано с бензина? След като светна я карах около 400 км и няма никакви индикации за проблеми или необичайно поведение...
Мерси!
Re: Check engine - Auris 1.6 VVT-i
Иди в сервиз да ти изчистят грешката има вероятност гърците да не са го направили след смяна на това което казваш т.е дебитомера.Общо взето няма много логика в цялата работа защото от един дебитомер няма да ти спре колата ама кой знай каква е цялата работа 
То между другото check engine би трябвало да ти е светило и преди да се случи аварията .Понякога се маха когато запалиш и изгасиш няколко пати ако всичко ок

То между другото check engine би трябвало да ти е светило и преди да се случи аварията .Понякога се маха когато запалиш и изгасиш няколко пати ако всичко ок
memorex, мерси за отговора! Значи карах си по магистралата с около 80-90 и изведнъж двигателя изгасна, отбих в аварийната лента и повече не запали. Като опитвах да запаля оборотомерът се вдигаше за 1-2 секунди до 1800-2000 оборота и веднага след това гаснеше, но check engine не ми е светкал преди това. След като я ремонтираха я карах около 500 км и също не ми се беше показвала тази лампичка. Но точно след като заредих гориво близо до Благоевград ми светна, 200 m след бензиностанцията. Гърците не ги знам какво са правили, но казаха че дебитомера бил доста зацапан и запушен, в следствие на което компютъра не знаел колко бензин да подаде. Не разбирам много от двигатели и не знам дали това е достоверно, нищо чудно да са ме метнали.
Update: изключих акумулатора за 5 мин. лампичката изгасна, да видим дали ще светне пак.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Пак ще светне, споко. Иди на диагностика да си каже болката. От дебитомер няма да изгасне и ще запали и той няма как да се запуши - само се зацапва. По-скоро имаш някакъв ел. проблем, я имобилайзер, я нещо друго.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI, в Тойота Гърция бяха проверени всички възможни причини, поради които не палеше (горивна помпа, свещи, имобилайзер, акумулатор, кабели..) Хората казаха, че няма никакви ядове колата, освен това преди да светне чек енджин я карах 500 км. Не можах да намеря възможните грешки, които да предизвикват светването на лампата, но предполагам, че е някаква дреболия като например недобре затворена капачка на резервоара или нещо подобно... Пък е на 40 хил. км, рано й е да ми прави мизерии
laugh.gif За сега минах 100 км и не свети, ще видим...

Днес Auris-a(1.33 VVT) го изигра почти същият филм, предполагам. Както работеше, изгасна без видима причина. Като се опитах да запаля, замириса яко на бензин и веднага светна check engine. Не се маха по никакъв начин. Четох за възможните проблеми с недозавита капачка на резервоара, зацапани клеми или датчици. Но това с зацапан дебитомер ми се вижда логична причина. Както и да е, утре ще се ходи на диагностика, пък да видим.
Днес се размина ходенето, защото сутринта за мое голямо учудване check engine не светеше.
Сега се чудя дали да чакам да светне пак или направо да ходя на диагностика.