Проблем с Toyota Celica

Аватар
sneji_dimitrova

Проблем с Toyota Celica

Мнение от sneji_dimitrova » 10 Юли 2012 13:23

Здравейте!
Вече 3та седмица оставям колата си по сервизи и никой нищо не може да направи :(
Колата ми е Toyota Celica T23 1.8 16VVT-i (143 Hp) 2000г. Имам проблем: Постоянно й играят оборотите, когато я запаля поддържа 1300 е спада до 900 и от там почват да играят постоянно. Когато я вкарам във високите не поема веднага-чуди се какво да прави. Имам чувството, че ще се задави и ще умре на място. Почна да ми харчи 13-14/100 и ми светна Check лампата. 4 пъти я качвам на компютър и първият път излезна ламда сондата (1вата преди катализатора)- смених я, но не се оправи. Пак ми светна. На второто качване на колата на компютър (вече в друг сервиз) ми излезна неефективен катализатор. Майстора ми каза, че имам проблем някде по испусквателната система. Оставих я и от целия преглед, които й бяха направили ми казаха да сменя конусовидната гарнитура (тази, която е точно след двигателя до колкото знам). Поръчах си я в Toyota със всички пружинки, лещи и глупости и смениха я, изчистиха грешката и след 2 дни пак светна. Преди два дни пак я карах в сервиз и ми казаха, че трябва да ми се изчисти/отпуши инжекциона, направихме го и пак нищо-свети си лампата. Реално в момента гълта и въздух и гориво и нещо се бърка тотално. Вече не знам какво да я правя :( Много си я харесвам колата и искам да я оправя, но нещо никой не се справя с тази явно трудна задача! Някой имал ли е подобен проблем? Ще се радвам някой да ми помогне в разрешаването му.

Хубав ден на всички :)

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Re: Проблем с Toyota Celica

Мнение от Vokil » 10 Юли 2012 23:34

Добре дошла във форума ! Хубаво е да кажеш в кой град си все ще се намери някой да помогне :)
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 11 Юли 2012 10:13

Благодаря! От София съм smile.gif .

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Юли 2012 22:19

Свържи се с мехаННика! Той е човекът, който може наистина да ти помогне. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 12 Юли 2012 19:46

С кого и с какво ли не се свързах. Направо не мога да повярвам колко некомпетентни хора има, които просто ти взимат парите за нищо. Сега в събота ще я оставям в един сервиз и цял ден уж ще я гледат, ровичкат, разглабят и се надявам този път да си свършат работата :)

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Юли 2012 20:09

В София има два сервиза, в които наистина си разбират от работата (доказано от потребителите!) - ТМ Ауто и Пит стоп.
Не знам в кой сервиз ще си караш Селиката, но бъди предпазлива за да не забатачат съвсем проблемите и да стане неоправдано скъп ремонта. МехаННика е много добър и си разбира от работата, а ако не може да ти е полезен за нещо ще те свърже с правилните хора. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

furnace

Мнение от furnace » 12 Юли 2012 21:40

За колебанията на оборотите аз бих мислил само за едно нещо- idle air control valve. Иначе казано- стъпковото моторче. Но да оставим ниските обороти на страна.
При високите имаш доста нетипичен проблем. На твое място аз бих пробвал да откача MAF сензора (дебитомера), да рестартирам ECU-то и да пробвам какво ще стане. Демек да покарам с откачен дебитомер. Второто нещо, за което бих се замислил, са инжекторите, горивната помпа и горивният филтър.
При тези автомобили изключително често проблемът е далеч по-прост от това, което си мислим. От всичко, което съм изчел по UK и USA Селика форумите изключително рядко е да дефектират тези неща, които ти си сменил. За пример бих дал моят автомобил. От зацапан стъпков мотор излязоха какви ли не абсурди на диагностиката. То не бяха лампи, не бяха чудеса. Смених го с такъв втора ръка от колегата НиКо и всичко си дойде на мястото!
Дано проблемът се оправи бързо, пожелавам ти успех!
Celica 2001 1.8VVT-i
Honda Accord 2007 2.4 VTEC Type S

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 13 Юли 2012 11:54

furnace, точно и на мен това ми казват, че проблема е елементарен и не е сериозен, но въпреки това не могат да го отстранят biggrin.gif .
На мен вече ми става смешно да искаш да си оправиш колата ама...в ТМ Ауто съм я карала на компютър само и там ми казаха за ламбдата и за това я смених, а се оказва сега, че въобще не е била за смяна, но нищо по-добре с по-новичка smile.gif .Днес я наблюдавах през цялото време докато я карах и като съм на светофара в спряло положение поддържа 1200-1300 оборота, а преди беше 900. Утре ще им кажа на тия в сервиза за евентуален зацапан стъпков мотор да проверят. Горивната помпа и горивният филтър са ми ги гледали и били перфектни. Миналия път ми оправяха инжекторите и бяха убедени, че от това ми прави проблем ама явно още нещо дълбае. Ще я видим утре какво пак я притеснява!

Хубав ден !

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 16 Юли 2012 12:23

Здравейте!

Най-накрая разбрахме какво й е! Неефективен катализатор. Изчистиха ми в събота стъпковия мотор, дебитомера гледаха, конусовидната гарнитура отново гледаха, гледаха генерацията дори и за най-малката дупчица, която може да предизвиква тази грешка, но накрая се оказа катализатора, който си е заминал и не изгаря правилно колата сега. В ТМ ауто също казаха, че си е заминал катализатора. Казаха ми, че понеже съм с две ламбди няма как да махна катализатора и ще трябва да купя нов, което е дебела работа ама нямам избор :(

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 16 Юли 2012 12:36

sneji_dimitrova написа:Здравейте!
... Казаха ми, че понеже съм с две ламбди няма как да махна катализатора и ще трябва да купя нов, което е дебела работа ама нямам избор :(
Я се свържи с Uncle Dido от форума да видим дали пък няма друг начин освен ...зверски скъп катализатор wink.gif ....

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Юли 2012 13:14

Вярно го е казал Хънтъра - за бат Дидо няма невъзможни неща! А колко тойоти е оставил без катализатор...... Звънкай му и не си троши парите за глупости :thumbsup: Ако не можеш да му намериш телефона пиши едно Лично и ще ти го кажа :thumbsup:

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 16 Юли 2012 13:17

Силно се надявам да има друг вариант, защото 1500-2000лв не ми се дават. Знам, че има някакъв адаптор лъжец за двете ламбди, защото първата ще я излъжем ама втората.... ето го този "лъжец" http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=76459 . А този Uncle от София ли е? Бих била благодарна ако ми даде някой телефона му.

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 16 Юли 2012 13:39

sneji_dimitrova написа:... А този Uncle от София ли е? Бих била благодарна ако ми даде някой телефона му.
От София е wink.gif ...дори е модератор на форума wink.gif Прати му едно лично съобщение ето от тук => http://www.toyotabg.eu/ucp.php?i=pm&mo ... ose&u=3686 , че не знам дали е удобно да му давам телефона без да ме е упълномощил.
Убеден съм обаче, че на личното съобщение, ще ти отговори и ще се разберете. smile.gif

А с разликата от парите за нов катализатор едно моренце може да направиш biggrin.gif

Аватар
sneji_dimitrova

Мнение от sneji_dimitrova » 16 Юли 2012 13:43

Писах му на лично вече :) Много Ви благодаря.
Хаха да така е! Аз вече бях изпаднала в паника с тази кола и това как всички ми говорят в хиляди! Все пак и нея път я чака и вече търсех други варианти как да ходя. Но си е друго да си отидеш с твоята си кола. С моята Селянка... biggrin.gif

Хубав и хладен ден Ви желая, че тая жега не се търпи вече...

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Юли 2012 22:31

Здравейте колеги! smile.gif

Няма абсолютно никакъв проблем с информацията за моят телефон, нали затова тук - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=16421 - съм го написал официално... smile.gif

П.С. Очаквайте нови снимки, че нещо не ми остава време напоследък...

Поздрави!

Публикувай отговор