Изключване на 4 скорост в движение на Авенсис 2.0 тд 1998год
Изключване на 4 скорост в движение на Авенсис 2.0 тд 1998год
ok
Последно промяна от rado9999 на 13 Авг 2012 10:18, променено общо 1 път.
Re: Изключване на 4 скорост в движение на Авенсис 2.0 тд 199
Износване на зъбчатката на 4-та скорост в контактната част с муфата е най-вероятния проблем. Обикновено това се случва на 5-та скорост и на много коли може да обърнеш муфата и да спечелиш някоя и друга хилядарка пробег. Може и да ремонтираш като хората и да смениш зъбчатката заедно с обръщането на муфата. За съжаление при теб трябва да се смени и зъбчатката и муфата , тъй като другата част на муфата се ползва за 3-та скорост.Скъп ремонт, който според мен не си заслужава, при положение че не е засегната 5-та. Може да караш и без 4-та, не е болка за умиране.Особено пък на дизел
Иначе другия вариант е да си търсиш кутия на старо, но пак си е инвестиция.

Благодаря за информацията.
Последно промяна от rado9999 на 15 Юли 2012 22:39, променено общо 1 път.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Никакъв ефект или никакъв резултат?мехаННика написа:Абсолютно никакъв.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Ок
Последно промяна от rado9999 на 13 Юли 2012 09:08, променено общо 1 път.
Ok
Последно промяна от rado9999 на 13 Юли 2012 09:03, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
След като натри носовете на разбирачите, дали случайно нямаш едни пет-шест кашона добавки които милостиво да ни продадеш,докарвайки всички сервизи до просешка тояга? Аз искам една добавка за предни чистачки,че нещо заяждат...Приятелю,като знам какво е износването което причинява самоизключване на която и да било предавка,нещо не мога да ти повярвам освен ако не си сипал теракол в кутията
от rado9999 » 12 Юли 2012 11:54
Сипах добавка Хадо и имаше ЕФЕКТ.4 скорост спря да изключва!Разбирачите да не бъдат толкова сигурни,че няма смисъл от ползването на добавки.Струва 26лв.Добре ли е?:)
rado9999
Радо като ти е било толкова лошо маслото защо не го смени бе човек.Таз добавка добре че помага ама колко ще те изкара .
Сипах добавка Хадо и имаше ЕФЕКТ.4 скорост спря да изключва!Разбирачите да не бъдат толкова сигурни,че няма смисъл от ползването на добавки.Струва 26лв.Добре ли е?:)
rado9999
Радо като ти е било толкова лошо маслото защо не го смени бе човек.Таз добавка добре че помага ама колко ще те изкара .
-
- Получена благодарност: 1 път
мехаННика написа:След като натри носовете на разбирачите, дали случайно нямаш едни пет-шест кашона добавки които милостиво да ни продадеш,докарвайки всички сервизи до просешка тояга? Аз искам една добавка за предни чистачки,че нещо заяждат...Приятелю,като знам какво е износването което причинява самоизключване на която и да било предавка,нещо не мога да ти повярвам освен ако не си сипал теракол в кутията

Все пак сте направя ремонт след като намеря частите....и мисля да я продам,че за 5000км минати след като я купих съм дал 2000 лв по ремонти.Бях голям фен на Тойота,но тази мойта разби всички митове за това колко е здрава Тойота. laugh.gif
Последно промяна от rado9999 на 15 Юли 2012 22:38, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 1 път
Колега, на всеки може да се случи да попадне на "уморен и грохнал" кон продаден като "Ат". Джамбазите ги умеят тези неща, пък и вече западняците се изучиха как да пробутват "кочините" си на изток. Едва ли марката и конкретния модел са причината да ти се разбие мита от Тойота. Просто късмет.rado9999 написа:Според специалиста,който ми я препорача 10 000км.Все пак сте направя ремонт след като намеря частите....и мисля да я продам,че за 5000км минати след като я купих съм дал 2000 лв по ремонти.Бях голям фен на Тойота,но тази мойта разби всички митове за това колко е здрава Тойота. laugh.gif
Ремонтираш ли я, възможно е да ти служи вярно и дълго. Ако си решил все пак да я продаваш, замисли се дали си струват нервите и усилията или просто отбивай от цената и ...... out !