Негаснещи лампи на таблото ABS и спирачки

Joro GN

Негаснещи лампи на таблото ABS и спирачки

Мнение от Joro GN » 10 Юли 2012 15:04

Здравейте. От юли миналата година се сдобих с Корола седан 2006 г. D4D. Много съм доволен от колата, върши ми добра работа, макар, че я карам почти само извънградско. Искам да Ви попитам за проблем, който се появи вчера-не изгасват индикаторите на таблото за ABS и спирачки. От прочетеното по темите видях за проблеми при двете, но поотделно, а при мен се появи едновременно. Бърз преглед снощи на предпазители, ниво на спир. течност, но всичко е ОК. Тази вечер ще огледам по подробно, пък ако ми помогнете ще е по-добре.Иначе колата спира добре, но ABS не съм пробвал работи ли, че в града е опасно, но довечера и това ще направя.Моля за вашия опит и съвети.

Аватар
ss_mitko

Re: Негаснещи лампи на таблото ABS и спирачки

Мнение от ss_mitko » 10 Юли 2012 15:57

Прегледай датчиците на ABS може да има откачен или просто да е заминал,също и кабелите и буксата които влизат в блока.

Joro GN

Мнение от Joro GN » 10 Юли 2012 16:04

ss_mitko написа:Прегледай датчиците на ABS може да има откачен или просто да е заминал,също и кабелите и буксата които влизат в блока.
Датчиците ще ги проверя, блока къде да го търся, все още колата ми е непозната. Тези проблеми на ABS имат ли общо със светването на лампата на спирачките?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 10 Юли 2012 19:43

Жоро, всеки път ли свети или не !? При палене веднага ли светва или след като натиснеш спирачка !? Защото Круйзера правеше такива номера, четох го, четох, но реално нямаше забити грешки. Странно, но така беше. В крайна сметка, разкачих всичките букси на блока, на помпата, на педала, наместих всичките кабели, напръсках с контактен спрей и грешките ги няма вече. Имаше един кабел на помпата или блока, не се сещам точно, че не е пред мен джипа, той беше доста тъпо закривен и усукан - мисля, че от него беше цялата проблемация. Като цяло пробвай с това, ако не се реши проблема, може някой датчик да е скъсал кабел или да е дал фира. Не съм срещал Корола с проблемни спирачки до сега да ти кажа честно, така че ще е добре да споделиш след решение на проблема :thumbsup:

Joro GN

Мнение от Joro GN » 11 Юли 2012 08:59

Лампите светват след даване на контакт и повече не гаснат, така си карам.Снощи проверих датчиците-всички са читави, кабелите докъдето се виждат са здрави.Огледах докъдето можах куплунги, бушони,връзки поне които имат достъп, но явно нещо пропускам или не в това е проблема.

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 11 Юли 2012 09:09

Отиди и направи една диагностика на компа ще ти излезе от къде идва грешката.

Joro GN

Мнение от Joro GN » 11 Юли 2012 09:41

ss_mitko написа:Отиди и направи една диагностика на компа ще ти излезе от къде идва грешката.
Явно така ще стане, но не ми се ходи в ТМ, че не съм доволен от единственото си ходене там /София Запад/. Ако могат да го направят на друго място ви моля за препоръки.

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 11 Юли 2012 11:51

Ако е откачан датчик при смяна на гума и е давана колата на контакт може да е запомнило че датчика го няма и тази грешка няма да се махне докато не нулираш компютъра. Беше ми станало нещо такова с тези светлинки преди известно време. Решението беше да откача акумулатора за около 10 мин. (не става само за няколко секунди) и после го вързах и всичко беше ок. Ако разбира се пак ти светне лампата явно проблема си стои. Освен това не знам дали касетофона не се нулира при тази операция, но при мен нямаше проблем.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4

Joro GN

Мнение от Joro GN » 11 Юли 2012 15:51

Това с акумулатора го направих, но няма ефект. Проблема се появи без външна намеса-сутринта отидох на работа и го нямаше, след обяд си тръгвам, паля и се появи. Ако някой знае добър сервиз за диагностика освен ТМ моля да си признае!

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 11 Юли 2012 19:28

Да не си ядосал някой в същия ден на работа и да е легнал да ти изключи някоя букса ,но да не е извадена нацяло .

memorex

Мнение от memorex » 11 Юли 2012 21:16

Към автора въпрос.А стоповете ти светят ли ?

Joro GN

Мнение от Joro GN » 12 Юли 2012 09:27

Всичко свети, колата върви и работи както преди. Само още нямам възможност да пробвам действа ли ABS или само лампата си свети.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 12 Юли 2012 16:09

Joro GN написа:Всичко свети, колата върви и работи както преди. Само още нямам възможност да пробвам действа ли ABS или само лампата си свети.
Дай газ и набий спирачки рязко - усеща се как сработва АБС а. На прашна или влажна настилка се усеща още по отчетливо!
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 12 Юли 2012 17:22

Особено ако пробваш на жълтите павета в дъждовен ден. С нови гуми съм и е като ледена пързалка и ABS-a сработва доста често. biggrin.gif biggrin.gif
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 12 Юли 2012 17:46

alligator написа:Особено ако пробваш на жълтите павета в дъждовен ден. С нови гуми съм и е като ледена пързалка и ABS-a сработва доста често. biggrin.gif biggrin.gif
Е то там и на сухо си е пързалка laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Публикувай отговор