Проблем с ел. стъклата на Карина Е

PESHO OT MARS

Проблем с ел. стъклата на Карина Е

Мнение от PESHO OT MARS » 02 Юли 2012 21:41

Всички собственици на Карина Е поне веднъж през живота на техните коли са се сблъсквали с идиотския проблем наречен калпави елементи от задвижването на ел. стъклата. И по точно става въпрос за скапаните водачи отгоре и отдолу на релсата. Обикновенно досега се чупеха само часта която държи водача към лайсната обаче този път е успял да се начупи и самия водач и то непоправимо.

Та въпроса е някъде продават ли се водачите или да ходя да си прося от някоя морга, проблема е че надали някой ще ми даде само този мижав детайл.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Re: Проблем с ел. стъклата на Карина Е

Мнение от Uncle Dido » 02 Юли 2012 22:45

Пешо, моите са още здрави. Ама както го описваш - скоро май и аз ще трябва да мисля по въпроса.

Я докарай строшения водач - да видим какво може да се измисли... unsure.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 03 Юли 2012 08:38

На парченца е Дидо няма никакъв шанс. Да не говорим че май някое остана във вратата след като я сглобих. Това е един от малкото проблеми на Карина Е и това го прави тройно по-дразнещ. Двете задни стъкла вече съм ги ремонтирал и не очаквах нови проблеми защото личеше че предишните са отваряли вратата но не бях прав, в оригиналното състояние си бяха.

Ще звъня довечера да видя дали някъде няма да успея. Гледам че в toyodiy.com го дават този модул един продукт заедно с шейната водачите жилата и все.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 03 Юли 2012 15:20

PESHO OT MARS написа:На парченца е Дидо няма никакъв шанс. Да не говорим че май някое остана във вратата след като я сглобих. Това е един от малкото проблеми на Карина Е и това го прави тройно по-дразнещ. Двете задни стъкла вече съм ги ремонтирал и не очаквах нови проблеми защото личеше че предишните са отваряли вратата но не бях прав, в оригиналното състояние си бяха.

Ще звъня довечера да видя дали някъде няма да успея. Гледам че в toyodiy.com го дават този модул един продукт заедно с шейната водачите жилата и все.
Аз имам цялото устройство за смъкване на стъклото единсвения му проблем е счупена горна ролка и жилото нестава друго всичко е здраво но е смъкнато от Авенсис 1 незнам дали са еднакви механизмите с Карина Е

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 03 Юли 2012 19:44

Какво разбираш под ролка?

Водача представлява половин окръжност по която се движи жилото от мотора към шейната която движи самото стъкло. При Карината тези два елемента са различни отгоре и отдолу не като предназначение а просто са огледални и не са взаимозамеяеми. Но с малко ТНТМ и вълшебната думичка може да се нагоди и тази отдолу да отиде отгоре.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Юли 2012 20:30

Хъм, по-скоро си мислех за мостра, да видим дали не може да стане от Халуминий, примерно... smile.gif

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Юли 2012 00:07

PESHO OT MARS написа:Какво разбираш под ролка?

Водача представлява половин окръжност по която се движи жилото от мотора към шейната която движи самото стъкло. При Карината тези два елемента са различни отгоре и отдолу не като предназначение а просто са огледални и не са взаимозамеяеми. Но с малко ТНТМ и вълшебната думичка може да се нагоди и тази отдолу да отиде отгоре.
Ами ролка наричам колецата които имат улей по който се движи жилото и са закрипени в долната и горната част на шината на която пък е закрепен плъзгача за стъклото но моите колеца неса половин а цяла окръжност

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 04 Юли 2012 07:29

Явно са яли от Тойота много "храна" заради въпросните водачи и при теб са променили конструкцията.

Довечера ше се постаря да снимам другия здрав за д амислим нещо по въпроса.

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 05 Юли 2012 01:45

Копирайте го и на координатна фреза и газ :)

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 10 Юли 2012 23:27

Проблема е решен по коронния начин със закупуването на цял механизъм здрав от обява за кола на части.

Собственика каза че и той ги е сменял по същата схема няколко пъти обаче това което ми продаде не е с водач отгоре а е с ролка така както описа някой на Авенсис. Цената е що годе приемлива от 35 лева.

Монтажа след като няма да си играя с ролката с размотаното жило е лесен и бърз, преди да я монтирам съм намазал с грес водачите жилото и изобщо де що има триещи се части в опит да намаля съпротивлението и оттам и риска от ново счупване. Ролката изглеждаше доста по истинска но трябва да отбележа че по всички пластмасови детайли на новия механизъм имаше пукнатини от стареене. Изобщо Карина е един безкрайно здрав автомобил докато не опрете до пластмасите вложени в нея. Чупещи се водачи и арматура на ел.стъклата, ронещо се казанче за водата на чистачките и напукан воден радиатор отгоре са само част от нещата с които съм се сблъсквал. Това прави нещата дразнещи липсата на финалното изпипване и влагане на калпави материали.

Публикувай отговор