Ксенон за Toyota Avensis
Ксенон за Toyota Avensis
Здравейте !
Нов съм във форума, понеже съм и от няколко месеца собственик на Toyota Avensis.
Моля за информация относно следното: Днес на връщане от морето забелязах че не ми свети предния ляв фар на късите светлини.
Не разбирам много, но : това са ксенони с лупа. Не знам какъв баласт имат не съм виждал такива крушки - разбирам че са по-особени но понеже не съм виждал такива не знам и какви да си купя и от къде.
От Ст. Загора съм, обадих се на дилъра на Toyota -той ми каза че можело да е от баласта, можело да е от самата крушка.
Въпросът ми е някой който се е занимавал, да ми подскаже- бих ли могъл да си я сменя сам, има ли някакъв бушон който да проверя или въобще какво мога да направя какво да търся на магазина и от този род неща
предварително благодаря!!!
Нов съм във форума, понеже съм и от няколко месеца собственик на Toyota Avensis.
Моля за информация относно следното: Днес на връщане от морето забелязах че не ми свети предния ляв фар на късите светлини.
Не разбирам много, но : това са ксенони с лупа. Не знам какъв баласт имат не съм виждал такива крушки - разбирам че са по-особени но понеже не съм виждал такива не знам и какви да си купя и от къде.
От Ст. Загора съм, обадих се на дилъра на Toyota -той ми каза че можело да е от баласта, можело да е от самата крушка.
Въпросът ми е някой който се е занимавал, да ми подскаже- бих ли могъл да си я сменя сам, има ли някакъв бушон който да проверя или въобще какво мога да направя какво да търся на магазина и от този род неща
предварително благодаря!!!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: Ксенон за Toyota Avensis
Обикновено заводските ксенони са с крушки D2S / 4300К.
Както всяко друго нещо - можеш да го смениш ако знаеш как и ако ръцете ти не са и двете леви...
Така, че никой не може да ти каже дали ще можеш да си я смениш сам. По принцип не се различава от смяна на обикновена крушка, но на някои модели се налага демонтаж на фара. Напрежението там е високо (работно над 80V, а пусково - доста повече), така, че внимателно...
Крушки се продават на доста места за цени от 30 до 300лв.. Ако искаш да ти светят еднакъв цвят - смени и двете крушки.
Ако е баласта, то там нещата са по-сложни. В смисъл, че вариантите са ти да намериш втора ръка или да правиш модификация - да сложиш китайски баласт на друго място
Както всяко друго нещо - можеш да го смениш ако знаеш как и ако ръцете ти не са и двете леви...
Така, че никой не може да ти каже дали ще можеш да си я смениш сам. По принцип не се различава от смяна на обикновена крушка, но на някои модели се налага демонтаж на фара. Напрежението там е високо (работно над 80V, а пусково - доста повече), така, че внимателно...
Крушки се продават на доста места за цени от 30 до 300лв.. Ако искаш да ти светят еднакъв цвят - смени и двете крушки.
Ако е баласта, то там нещата са по-сложни. В смисъл, че вариантите са ти да намериш втора ръка или да правиш модификация - да сложиш китайски баласт на друго място
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не на всички фарове може да се сменя фабричният баласт. А сигурен ли си че колата ти е със ксенони? Това че има лупи не е гаранция
Да сигурен съм, че е със ксенони но сега като като попрочетох във книжката към нея пише, че ксеноновите фарове са D4s 35W, та затова навярно трябва да я сваля и да видя точно коква са ми сложили.
А друг въпрос има ли начин да се измери въпросната крушка с мултицет или не е гаранция че ще бъде здрава ??
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 46417k.jpg
А друг въпрос има ли начин да се измери въпросната крушка с мултицет или не е гаранция че ще бъде здрава ??
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 46417k.jpg
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Ксеноновата крушка не може да се измери с мултицет. В нея няма нищо освен газ и 2 електрода. И здрава и изгоряла са еднакви, само дето в изгорялата не може да се запали волтовата дъга по различни причини. Размени крушките на двата фара, ако преместиш проблема си купи нова, ако ли не, тогава си за баласт.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колата ти е с D4S крушки - може да си 1000% сигурен. Крушката може да я мериш, ама смисъл никакъв. Баластата ако е умряла също може да се смени - гарантирано, защото съм сменял на чукурнайсе такива Авенсиса. Крушката нова е към 25-30лв. Баласта е към 50. Ако е крушка, не си прави проби -смени и двете, защото иначе ще светят безкрайно различно. Ако пък е умрял баласт, моя съвет е да си вземеш направо един 55Вт комплект и да смениш ВСИЧКО! След това просто ще останеш без думи как можела да свети тази кола
Ако имаш някакви въпроси питай без да се прИтИсняваш biggrin.gif

Аз имам Авенсис и съм с крушки d2s. Не знам защо казваш че всички Авенсиси са с d4s!?
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Благодаря за светкавичните отговори - моята е тази от картинката
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 54635f.jpg
Сега видях че я водят Avensis IV начало на производство - 2009г
http://www.auto-data.info/Toyota/Avensi ... -(126-Hp)/
Засега ще попрочета това онова, за да не съм голословен когато задавам въпроси - благодаря на всички!!
http://www.auto-data.info/Toyota/Avensi ... -(126-Hp)/
Засега ще попрочета това онова, за да не съм голословен когато задавам въпроси - благодаря на всички!!
Последно промяна от valhum на 11 Юли 2012 14:51, променено общо 1 път.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
alligator-e щом си казал добре. Не че не може да се паснат и D2S, просто разликата е прекалено малка, ако знае майстора в сервиза и ги е сменил, нищо чудно. Защото рядко слагат пак точно като заводските, особено ако си минал през оторизиран сервиз на Тойота, че не обичат да държат неща на склад. А за Авенсис 4 - надали са си направили труда да сменят. Дори да са сменили и да са D2S - всичко останало, което ти написах пак си важи.
П.П. А като пускате запитвания, ще е много по-удобно, за нас драскащите за помощ на вас питащите, ако упоменете за КОЙ авенсис, година, дори мотор за ей така. За да не се пишат по 3-4-5 мнения след всяко леко допълване с информация. След малко да не се установи, че той току виж, не бил реално със заводски ксенон, ами като си я купил от Тойота са монтирали ксеноните ?! Защото няма да си първия, нито последния де laugh.gif
П.П. А като пускате запитвания, ще е много по-удобно, за нас драскащите за помощ на вас питащите, ако упоменете за КОЙ авенсис, година, дори мотор за ей така. За да не се пишат по 3-4-5 мнения след всяко леко допълване с информация. След малко да не се установи, че той току виж, не бил реално със заводски ксенон, ами като си я купил от Тойота са монтирали ксеноните ?! Защото няма да си първия, нито последния де laugh.gif
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
2009... Не е ли още в гаранция, не че знам дали гаранцията покрива баласта. Ама би трябвалоvalhum написа:Благодаря за светкавичните отговори - моята е тази от картинката

Между другото МечоКух е прав донякъде. Имам принтирана книжка на български за Авенсис 2003-2007 където пише че крушката за ксенон е D4S. Като си отворих обаче моята книжка която пак е на български пише че крушката за моята кола е D2S. Излиза така че за една и съща кола в различни момента са слагали различни крушки. Имайте предвид че D4S си е доста скъпичка (не че D2S е за без пари
).

TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Здравейте отново - вчера ходих в оторизирания сервиз на Toyota в града.
Не знам какво са ми сложили в колата - заводско или псевдо изпълнение, но след 30 - минутна диагностика, от там ми казаха, че не била изгоряла крушката а баласта, който бил завит някъде на гредата( т.е. е външен-извън фара ) и че ще го поръчат днес и евентуално утре ще го сменят. Колата е в гаранция - купена е на 12.01.2012г. но нищо от това което ще сменят не се покривало от гаранцията-така ми обясниха.
Аз все пак си задавам въпроса - какво тогава означава "5г. пълна гаранция"- лепенка, която така добре е залепена на задното стъкло!???, но това е въпрос на друга тема!
Цялата работа с труда на човека от сервиза ще ми коства около 80-90лв.
Поздрави
p.s. Между другото ако представлява интерес за някого, аз също имам файл *.pdf - книжка за въпросния модел на BG, но не знам как и къде да го кача!!?
Не знам какво са ми сложили в колата - заводско или псевдо изпълнение, но след 30 - минутна диагностика, от там ми казаха, че не била изгоряла крушката а баласта, който бил завит някъде на гредата( т.е. е външен-извън фара ) и че ще го поръчат днес и евентуално утре ще го сменят. Колата е в гаранция - купена е на 12.01.2012г. но нищо от това което ще сменят не се покривало от гаранцията-така ми обясниха.
Аз все пак си задавам въпроса - какво тогава означава "5г. пълна гаранция"- лепенка, която така добре е залепена на задното стъкло!???, но това е въпрос на друга тема!
Цялата работа с труда на човека от сервиза ще ми коства около 80-90лв.
Поздрави
p.s. Между другото ако представлява интерес за някого, аз също имам файл *.pdf - книжка за въпросния модел на BG, но не знам как и къде да го кача!!?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм. Нещата ми приличат на 'местен' ксенон....
Иначе не биха отказали гаранция. На твое място бих си търсил правата - да ти го сменят по гаранция, защото това не е износваема част.
Дори и да не е оригинален ксенон, но са ти го монтирали те, като за оригинален...
Освен ако си искал допълнително да ти монтират ксенон (нашенски), на който гаранцията му е да кажем 1г....
Иначе не биха отказали гаранция. На твое място бих си търсил правата - да ти го сменят по гаранция, защото това не е износваема част.
Дори и да не е оригинален ксенон, но са ти го монтирали те, като за оригинален...
Освен ако си искал допълнително да ти монтират ксенон (нашенски), на който гаранцията му е да кажем 1г....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Даа ами то Авенсис 2.0 Д4Д няма оригинален ксенон. Значи са сложили много читав щом е изгорял- вероятно се е намокрил или се е изпържил щом е сложен на гредата близо до радиатора.

Здравейте отново - от снощи вече си светя по пътя!
Равносметката - 87лв.-няма гаранция, в цената има включен и труд-0,8h на майстора т.е. 24 лв. Останалото е за баласта.
Дадоха ми уж изгорелия баласт ( казвам уж, защото не знам дали е свален от моята кола ), който не ми изглежда да е някакъв оригинален-Японски, по-скоро-откровенно Китайски.
Казаха ми, че комплект 2бр. подобни баласти с 2 бр. крушки към тях стрували около 100-120 лв.
Те това е - от цялата работа разбрах, че когато в бъдеще имам някакъв проблем, отивам при тях и като диагностицират и кажат - това не го покрива гаранцията, си го правя сам или с помоща на някой приятел със сервиз и ще излезе далеч по евтино!
Толкова от мен - поздрави на всички съфорумници и благодаря за насоките които ми дадохте!!!
Равносметката - 87лв.-няма гаранция, в цената има включен и труд-0,8h на майстора т.е. 24 лв. Останалото е за баласта.
Дадоха ми уж изгорелия баласт ( казвам уж, защото не знам дали е свален от моята кола ), който не ми изглежда да е някакъв оригинален-Японски, по-скоро-откровенно Китайски.
Казаха ми, че комплект 2бр. подобни баласти с 2 бр. крушки към тях стрували около 100-120 лв.
Те това е - от цялата работа разбрах, че когато в бъдеще имам някакъв проблем, отивам при тях и като диагностицират и кажат - това не го покрива гаранцията, си го правя сам или с помоща на някой приятел със сервиз и ще излезе далеч по евтино!
Толкова от мен - поздрави на всички съфорумници и благодаря за насоките които ми дадохте!!!