търся инфо за Тойота Ярис 2000
-
търся инфо за Тойота Ярис 2000
От вчера съм с Тойота Ярис 2000.Искам да попитам дали някой колега няма да ми прати упътване на български.Втория ми въпрос е -за какво служи това секюрити ...лампичката на таблото дето нощем се вижда да мига....
Какво занчи това..нормално ли е и каква функция изпълнява...

Последно промяна от ivalpetkov на 04 Юли 2012 07:27, променено общо 1 път.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: търся инфо за Тойота Ярис 2000
1.http://ftp.domainbg.com/sluchaen_fen/Toyota/Yaris/
2.Лампата е за заводската аларма и означава,че е активирана.
2.Лампата е за заводската аларма и означава,че е активирана.

Akima, по-скоро е заводски имобилайзер, който мига когато контакниат ключ не е пъхнат на стертера.Когато се извади започва да мига, когато се пъхне - спира!Ако бъркам - моля за извинение!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Точно за това е колеги.Разрових се доста в нета и видях.Благодаря ви за отговорите.Сега обаче възникна нов въпрос.При замерване на антифриза прибора отчете ,че е само концентрат за -60.Пичовете в сервиза казват ,че не е хубаво чак толкова силен.Разяждал съединенията.На цвят виждам ,че е един такъв червен.Въпроса е дали да си го сменя с по- разреден,дали обикновенния син антифриз става и дали няма начин този както си е да източа малко и да долея дестилирана вода за да се разреди.Някой да знае как се сваля тапицерията от задната врата за багажника?Има нещо като пласмасови нитове,но как се свалят?Идеята е да си оправя малко хлътване на ламарината.
-
Успях да си сваля тапицерията на 5 врата.Проблема е решен.НОооо....къде е бензиновия филтър на Яриса....изпаднах в шок вече
Сложих масло 5 W 40..добре ли е?
Никой не каза нищо за червения антифриз.Да го разреждам или да го оставя.Имам син пак етиленгликолов концентрат,но дали да хвърля оргиналния червен.ЕЕееххооо.Никой ли не е обслужвал Ярис?
Четох някъде,че някои коли имат горивен филтър в резервоара или бензиновата помпа.Възможно ли е да нямам горивен филтър?

Сложих масло 5 W 40..добре ли е?

Никой не каза нищо за червения антифриз.Да го разреждам или да го оставя.Имам син пак етиленгликолов концентрат,но дали да хвърля оргиналния червен.ЕЕееххооо.Никой ли не е обслужвал Ярис?

Четох някъде,че някои коли имат горивен филтър в резервоара или бензиновата помпа.Възможно ли е да нямам горивен филтър?
вкрючвам се и аз по темата , от днес съм собственик и засега не мога да кажа горд ......но и моя майстор не откри горивен филтър , умува и той за червения антифриз.....лошото е че се оказа за смяна ангренажната врига.... 

намерих това по въпроса с горивния филтър http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... is#p212010
-
Посъветваха ме да не махам червения антифриз и да НЕ слагам син.Има вероятност да се пресече,понеже както и да източа червения пак остава.Направих следната манипулация-изтеглих полвин литър със спринцовка и шлаух от радиатора и налях полвин литър чиста дестилирана вода за да падне концентрацията.Червения антифриз ,който изкарах си го прибрах.Беше с чудесен цвят и бистър.Червения антифриз е по специален,повече пази мотора и съединенията и затова е по-скъп..НО за няколко лева не си заслужава да направя куп бели по двигателя и съединенията.
Горивния филтър не го открих и май е в помпата,но смятам да го сменя "като му дойде времето"
Как установихте,че веригата ви е за смяна и е разтегната?
Горивния филтър не го открих и май е в помпата,но смятам да го сменя "като му дойде времето"

Как установихте,че веригата ви е за смяна и е разтегната?
-
Къде е стикера с заводския номер на боята?...искам да си корегирам някои малки драскотинки но....
Би трябвало да имаш лепенка на лявата "B" колоната на автомобила - тази между двете леви врати.Ако е имало бояджийска намеса, може и да е разлепена.Би трябвало да имаш също метална табела с набити надписи в двигателното отделение.Като откриеш някоя, ще ти кажем какво да търсиш!Другия вариант е да си кажеш шасито, и да гледаме какво излиза в интернет...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
-
Сега има нов проблем-смяна на крушка на габарит на фара...Как да му се не види се сменя крушката..отпред пкато се свали стъклото ли или от зад?Пробвах да откопчея стъклото ама не излиза...отзад пък не мога да си вкарам ръката и освен куплонгите с кабелчетата друго не излиза... 

Горивния филтър е в резервоара. Сваля се целия резервоар
Добър шофьор е този с мухите по вратите, а не по предното стъкло!
- sweet__stz
Да, и аз така знам,че е в резервоара . Голям зор беше докато ми го сменят.
Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
- sweet__stz
Последно за това масло за бензинов Ярис 1,3 5w30 ili 5w40 -това пълна синтетика или полусинтетика ?????
Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
-
И на колко време тогава се сменя горивния филтър,на колко километра,кога се сменя-не може на всеки 10 000 да ми свалят резервоара?...И как се сменят крушките на габаритите?