Шум в мотора при обороти
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Шум в мотора при обороти
TATI е прав - отворено е , хамалогията е достатъчна, парите за труда са същите - не си спестявай 50-100лв, колкото и тъпо да звучи в тази криза, защото от друга страна колата ще ти върши работа... Смени всичко по комплекти, което е за смяна. Питай toyota_forever за оригинални части. Не си прави тънкана сметката, че да не вземе да стане наистина финта сменихме едното, ама то другото след 3-4 месеца и то изтропало.... И айде на канала, айде пак труда и то става дявол на магаре - само дето си мислиш, че ще спестиш сега.... Прави го като хората, да ти е мирна главата и сигурна колата. Че после да няма - тия тойоти много трошливи .... 

Това дето си го написал, няма никакъв смисъл. Последно биелен лагер ли е проблема, или бутален болтОтворихме двигатела излезе от биелна втулка на ботален болт на трети цилиндър.

Какво имаш предвид под втулка на бутален болт. Аз лично за такова нещо за пръв път чувам. Буталния болт лагерува(ако може така да се каже) директно в буталото и биелата. Втулки там няма, или поне аз досега не съм виждал.landor написа:Проблема не е в биелните лагери а във втулката на боталния болт.
- Toyo_driver
laugh.gif Колега май не си гледал добре...биелата е от чугун и болта не лагерува директно в нея, а в една втулка, която се набива в горния край на биелата. В долния край на цилиндрите има едни "пишки" дето са обърнати нагоре и свързани с маслените магистрали и имат за цел точно смазване на буталото от долната страна..... ама въпроса е какъв зор е видяла тая втулка, че точно тя да сдаде багажа и защо само една, а не няколко.xtreme написа:Какво имаш предвид под втулка на бутален болт. Аз лично за такова нещо за пръв път чувам. Буталния болт лагерува(ако може така да се каже) директно в буталото и биелата. Втулки там няма, или поне аз досега не съм виждал.landor написа:Проблема не е в биелните лагери а във втулката на боталния болт.

П.П. Този тип бутални болтове са т.нар. "full float", докато на някои по-стари коли биелата няма втулка и се нагрява, за да се разшири и да се набие болта с буталото, а "лагеруване" се получава единствено в двата края на болта.
Дам прав си, последно ми попаднаха някакви алуминиеви афтърмаркет нямаха втулки и един стар двигател гледах оня ден също нямаше, но сега загледах имам едно насипно rb, и биелите имат втулки.Но е наистина интересно как ще има износване точно там, то няма никакъв луфт и движението е доста ограничено. Сигурно нещо е попаднало в маслото.
Логично е да има износване точно там при лошо мазане защото усилието точно там е най–голямо.На въпроса защо само този цилиндър е пострадал бях писал по–напред че може канала за маслото през мотовилката да е запушен или полузапушен .
Маслото за мазане на горния мотилев лагер постъпва от отвор в сърцевината на мотовилката и и два от долния лагер на коляновия вал .Аз затова го попитах и как е долния лагер.Също с течение на времето при буталния болт се появява овалност и също повишена хлабина между втулката и болта което позволява на маслото да изтече навън по–бързо от колкото трябва и то не се задържа достатъчно за да осъществи необходимия маслен клин и се получава износване.
Маслото за мазане на горния мотилев лагер постъпва от отвор в сърцевината на мотовилката и и два от долния лагер на коляновия вал .Аз затова го попитах и как е долния лагер.Също с течение на времето при буталния болт се появява овалност и също повишена хлабина между втулката и болта което позволява на маслото да изтече навън по–бързо от колкото трябва и то не се задържа достатъчно за да осъществи необходимия маслен клин и се получава износване.

Поръчах нова биела но се притеснявам дали ще отговаря на грамаж спрямо другите. Някой ако е запознат ще се радвам да даде мнение.
Не мога да ти кажа колко тежи а и едва ли някой знае но може да пратиш запитване/ попиташ/ там от където си я поръчал после теглиш старата и разбираш.
От тойота казаха, че че всички са били един грамаж само в хлабината на втулката и лагерите били различни. Поръчах по номера на биелите но...
Проследи и продухай маслените магистрали и особено на 3-цилиндър. Няма ли кой да ти направи само втулка та поръча нова биела?
Авенсис 3S-FE
Сменихме биелата събрахме двигатела и за сега всичко е ОК. Но и така не разбрахме от къде е станал проблема.