Здравейте колеги,
От доста време имам 2 грешки на компютъра които не се забелязват по никакъв начин при работата на колата но заради тях постоянно свети Check Engine лампата. Дори и след триене на грешката тя пак се появява веднага и съответно лампата светва в същия момент.
Грешките са следните:
P0556 = Brake Booster Pressure Sensor Circuit Range/Performance
P0557 = Brake Booster Pressure Sensor Circuit Low Input
Според мен грешките са свързани с нещо по ел. управлението на сервото но не съм сигурен. Някой ако има идея за какво иде реч и евентуален сервиз в София където могат да пипнат и да видят защото ТМ Ауто не ми харесва като вариант. В Пит Стоп може би ще могат да помогнат но е добре да знам предварително какво предизвиква тези глупави грешки.
Грешки P0556 и P0557. Свети Check Engine.
Re: Грешки P0556 и P0557. Свети Check Engine.
Сензор е,които създава проблема,но е по спирачната система,не по сервото.
С един приятел го гледахме вчера и може би проблема е свързан с маркуча за налягане на серво усилвателя. Вероятно е нацепен и пропуска от някъде и по този начин не се получава добро налягане за спирачките. Сигурно има и сензор който отчита това затова плюе грешките. Колата като цяло няма проблеми с работата но съм забелязал че при натискане на спирачката до напълно спиране, оборотите вместо да стигнат до около 750, те леко падат до 700 и се връщат пак на 750. Това може да е следствие от не доброто дърпане на въздух от колектора на двигателя.
Освен това забелязвам и нещо друго което ми се иска някой да потвърди дали е така и при него. При натискане на спирачката примерно като сте при изключена скорост и спирате напълно, на борд компютъра отчита ли висок разход на гориво за 1-2 сек? При мен се получава че в секундата в която спирам напълно и съм с натисната докрай спирачка, разхода скача на 30-40-50л/100км. Това стои на дисплея за 1-2 сек и става пак 0/100км. Ако това е само при мен може да е свързано с недобра смес за двигателя и съответно може дори да вдига разхода.
Ако проблема е в маркуча някой има ли идея дали се препоръчват оригинални от Тойота или навсякъде се продават такива маркучи?
Освен това забелязвам и нещо друго което ми се иска някой да потвърди дали е така и при него. При натискане на спирачката примерно като сте при изключена скорост и спирате напълно, на борд компютъра отчита ли висок разход на гориво за 1-2 сек? При мен се получава че в секундата в която спирам напълно и съм с натисната докрай спирачка, разхода скача на 30-40-50л/100км. Това стои на дисплея за 1-2 сек и става пак 0/100км. Ако това е само при мен може да е свързано с недобра смес за двигателя и съответно може дори да вдига разхода.
Ако проблема е в маркуча някой има ли идея дали се препоръчват оригинални от Тойота или навсякъде се продават такива маркучи?
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Само да кажа за хората които някой ден евентуално ще се сблъскат с този проблем. Закарах си колата в ТМ Ауто и срещу скромната сума за диагностика (90лв) са оправили проблема. Казаха че имало някакъв сензор на педала на спирачката който генерирал тези грешки и са го оправили.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4