Хайде сега професорите пак да почват да плюят по марката. Тази статистика им дава достатъчни поводи за това.

Друго изследване показва, че при смяна на автомобила с нов собствениците на хибриди в САЩ си купуват превозно средство с традиционен двигател. Тези, които повторно си взимат возило с комбинирано задвижване, са само 22%.
Собствениците на Prius обаче правят изключение. Цели 44% от тях сменят стария си Prius със същия модел от следващата генерация.
Минават, минават, ама Приусите са 3-ти по продажби и ако тенденцията се запази съвсем скоро може да ги видим по-нагоре в класацията.MX5 написа:Има една грешка в изследването - който си вземе хибрид, никога повече няма да си купи традиционен автомобил. Какви са тия измислени проценти ... над 50% минават обратно на не-хибриди? ... В грешка са ...
Друго изследване показва, че при смяна на автомобила с нов собствениците на хибриди в САЩ си купуват превозно средство с традиционен двигател. Тези, които повторно си взимат возило с комбинирано задвижване, са само 22%.
Собствениците на Prius обаче правят изключение. Цели 44% от тях сменят стария си Prius със същия модел от следващата генерация.
Просто статистика - всеки си я използва за свои цели...prius 3 написа:slowtraveler
с графиката и линка под нея не разбирам какво искаш да кажеш и каква е връзката с темата?! Не ме карай токова много да си напрягам мисловната дейност! Дай джокер поне! biggrin.gif
+1. Единствения валиден параметър за #1 е кой колко пари прави. Всичко друго са маркетингови али бали с цел овцете да се ровят из разни класации (къде верни, къде нагласени - без значение) та да се привлекат за доене, та пусналия примамката да увеличим правенето на пари естественоslowtraveler написа:Та според мен съвсем не е важно дали дадена марка е 'Номер 1' по някакъв си измислен параметър, защото този параметър навярно е измислен с конкретни комерсиални цели... За съжаление хората са като овцете - един да направи крачка, и 99% от хората тръгват натам без да мислят дали това е правилната крачка... Чиста психология...
Точно така, има едни цифрички, които много ясно показват, че Тойота са се сринали в Китай с цели 4,4%. Я ги виж немските производители какъв ръст имат там. И понеже съм наясно с някой неща от статистиката мога ти кажа, че в конкретния случай не говорим за извадки и тенденции, а цифрите са реални и конкретни. Няма нагласяване на нещата, както в стъкмистиката.slowtraveler написа:Просто статистика - всеки си я използва за свои цели...prius 3 написа:slowtraveler
с графиката и линка под нея не разбирам какво искаш да кажеш и каква е връзката с темата?! Не ме карай токова много да си напрягам мисловната дейност! Дай джокер поне! biggrin.gif
Ето например друга статистика, която показва
1. Най-големия пазар в света
2. Има едни цифрички кой какво продава там... Toyota - 800х... А например GM-2500х, VW - 2200х, Dongfeng - 2200х.
Та според мен съвсем не е важно дали дадена марка е 'Номер 1' по някакъв си измислен параметър, защото този параметър навярно е измислен с конкретни комерсиални цели... За съжаление хората са като овцете - един да направи крачка, и 99% от хората тръгват натам без да мислят дали това е правилната крачка... Чиста психология...
С почти същите думи са били заклеймявани критиците на акад. Мичурин, който е ашладисвал домати на върба. biggrin.gifprius 3 написа:... Има едни 5-10% от хората, които са прогресивни. Те движат хората и обществото напред. Всички останали са масата. Хибридната технология е прогресивна и излиза от досегашните стандарти. Винаги, когато нещо излиза от догмата се намират хора, които да спъват прогреса. Въпреки това нещата се движат напред. Така е било, така и ще бъде...
Я дай според това кой какви пари прави, каква кола трябва да кара според представите ти.MX5 написа:+1. Единствения валиден параметър за #1 е кой колко пари прави. Всичко друго са маркетингови али бали с цел овцете да се ровят из разни класации (къде верни, къде нагласени - без значение) та да се привлекат за доене, та пусналия примамката да увеличим правенето на пари естественоslowtraveler написа:Та според мен съвсем не е важно дали дадена марка е 'Номер 1' по някакъв си измислен параметър, защото този параметър навярно е измислен с конкретни комерсиални цели... За съжаление хората са като овцете - един да направи крачка, и 99% от хората тръгват натам без да мислят дали това е правилната крачка... Чиста психология...![]()
Карай каквато кола ти харесва. Колко пари правиш или какво караш или ще караш не ме вълнува. Нито пък дали ще се правиш на гъзар или не.prius 3 написа:Я дай според това кой какви пари прави, каква кола трябва да кара според представите ти.
Хайде познай, аз например какви пари правя, за да си купя Приус и дали според твоята логика не бих могъл да си купя нещо по-така с което да се правя на гъзар.
Нещо много леко се измъкваш по тъч линията. biggrin.gifMX5 написа:Карай каквато кола ти харесва. Колко пари правиш или какво караш или ще караш не ме вълнува. Нито пък дали ще се правиш на гъзар или не.prius 3 написа:Я дай според това кой какви пари прави, каква кола трябва да кара според представите ти.
Хайде познай, аз например какви пари правя, за да си купя Приус и дали според твоята логика не бих могъл да си купя нещо по-така с което да се правя на гъзар.
За правенето на пари - интересува ме само в моята банкова сметка какво се влива![]()
Кого забеляза да се „пъчи“?zi_zi_top написа:Има и морална страна на въпроса! Не е морално в бедна стана с ниски доходи и хора, които си лягат гладни да се "пъчиш" със скъп автомобил пък бил той и много екологичен и икономичен!
Човек трябва да запази човешкото в себе си и да не дразни и парадира, когато някой гладува.Иначе получава много драскотини по автомобила, счупени стъкла и огледала и се чуди "Защо са такива хората???"...
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта