Газов инжекцион на Тойота Карина Е
-
Вакумен само и единствено за карбураторни автомобили.
За всички останали моно и пълни инжекции (както и за карбуратори също става) електрически.
Последно обикновенна ли ще слагаш? Пратих един друг съфорумец при моя човек за ГИ и засега е много доволен от монтаж цена и т.н.
За всички останали моно и пълни инжекции (както и за карбуратори също става) електрически.
Последно обикновенна ли ще слагаш? Пратих един друг съфорумец при моя човек за ГИ и засега е много доволен от монтаж цена и т.н.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Re: Газов инжекцион на Тойота Карина Е
Аз съм съфорумеца който монтира при Ники от Перник по препоръка на PESHO OT MARS.
Трудно мога да опиша монтажа, просто трябва да го снимам за да се види. Нищо не се гледа, нищо не сърчи, рейката е монтирана под капака на мотора с което шума почти изчезна, мога да кажа, че не мога да разбера кога е на газ. Няма при тоя тип "Така не може", "Няма място при вратата на бензина". "Сложиш ли газ, чека ще си свети" . С тороидална бутилка, със скрита пълначка със всички екстри за които се търсят допълнително пари ми излезе на супер цена, но не това беше водещото в търсенето на монтажник. Исках човек който знае какво прави, а не някой сервиз с 3-4 разхвърляни коли и давай. Като се има в предвид капризния мотор настройката ни отне повече време.
Благодаря и на Десо от Ботевград за омаслителя
Трудно мога да опиша монтажа, просто трябва да го снимам за да се види. Нищо не се гледа, нищо не сърчи, рейката е монтирана под капака на мотора с което шума почти изчезна, мога да кажа, че не мога да разбера кога е на газ. Няма при тоя тип "Така не може", "Няма място при вратата на бензина". "Сложиш ли газ, чека ще си свети" . С тороидална бутилка, със скрита пълначка със всички екстри за които се търсят допълнително пари ми излезе на супер цена, но не това беше водещото в търсенето на монтажник. Исках човек който знае какво прави, а не някой сервиз с 3-4 разхвърляни коли и давай. Като се има в предвид капризния мотор настройката ни отне повече време.

Последно промяна от saho на 09 Ное 2012 22:07, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
-
Радвам се че си останал доволен. 

Имам авенсис с 4A-FE двигателя, газовото е инжекцион(пълен), разликата в динамиката и мощността е минимална, разход 8 на 100 смесен, слагано е във Варна. На 2 години е проблем все още с него съм нямал.
Браво Saho...така се прави - търсил си най-доброто и си го намерил - макар и чак в Перник. Аз пък за моята ходих до Севлиево...мхмхмх, има си кусури монтажа, ама не съм имал проблеми досега (близо 100к км станаха)...обаче ако може - пратете ми някакви координати на човека от Перник - планирам някога да си сменя бутилката/те със свръхолекотени и искам да е някой който знае какво прави
...макар че още не мога да си намеря бутилки, ама и това ще стане.
Безброй безпроблемни километри на всички

Безброй безпроблемни километри на всички

-
- Обратна връзка:
Макар и стара тема - мога ли и аз да помоля за координати за Ники от Перник?saho написа:Аз съм съфорумеца който монтира при Ники от Перник по препоръка на PESHO OT MARS.
Здрасти, как е королката яде ли безпроблемно километрите на гаСчица ?saho написа:Аз съм съфорумеца който монтира при Ники от Перник по препоръка на PESHO OT MARS.
Трудно мога да опиша монтажа, просто трябва да го снимам за да се види. Нищо не се гледа, нищо не сърчи, рейката е монтирана под капака на мотора с което шума почти изчезна, мога да кажа, че не мога да разбера кога е на газ. Няма при тоя тип "Така не може", "Няма място при вратата на бензина". "Сложиш ли газ, чека ще си свети" . С тороидална бутилка, със скрита пълначка със всички екстри за които се търсят допълнително пари ми излезе на супер цена, но не това беше водещото в търсенето на монтажник. Исках човек който знае какво прави, а не някой сервиз с 3-4 разхвърляни коли и давай. Като се има в предвид капризния мотор настройката ни отне повече време, но сега е - пу - пу .![]()
Препоръчвам!
Скоро, ще кача и някоя снимка

Дай някакви координати на тоя човек от Перник, аз успях да си намеря карбонови бутилки...срещу една шапка пари....и честно казано не очаквах да имам проблем... обаче тоя фен дето ми ги продаде и монтира нещо не се справи и сега като престои 1 ден купето замирисва на метан...карах му я три пъти сваля ги, даже във вода ги топил казва - няма проблем с бутилките, въобразявал съм си бил и т.н. та омръзна ми да се влача и всеки път получавах вдигане на рамене и мъгляви обяснения...за мен има проблем с калпавите фитинги...доста гадно ръждясали железа не месинг или неръждавейка...на бутилки за 2.5к лв фитинги за по 2.50 лв...абе мизерник...та сега търся някой грамотен човек да ми смени фитингите, щото ми омръзна да дишам метан сутрин, а бях забравил за тоя Ники от Перник, добре че някой повдигна темата та се сетих.
Чао засега и лека вечер,
Десо
-
Десо Ники се занимава с пропан-бутан, не знам дали ще може да ти помогне за метана.
Ще му дрънна една шайба утре и ще ти пиша дали ще може да ти помогне.
Ще му дрънна една шайба утре и ще ти пиша дали ще може да ти помогне.
Благодаря, то това горното трябваше на Лъ Съ при колегата Saho да отиде, ама така май по-добре стана biggrin.gif , благодаря Пешо, то ние с Bassman се уговаряме от известно време да я вършим тая работа, ама той е доста зает и не ми се ще да му губя времето, за това попитах.
Еее вече повече карам, по-малко пиша biggrin.gif . Трябва с него да се чуеш, но мисля и аз че не се занимава с метан.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS