Измама в Shell ?
Измама в Shell ?
Здравейте колеги.
Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.
Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.
Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.
Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.
Може да са ме взели на сериозно, може и не.
Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.
Днес заредих в бензиностанция Шел. Случи се така, че момчетата, които така услужливо ни пълнят резервоара не бяха на пост и аз реших да се самообслужа.
Когато взех пистолета, колонката се "нулира" но не съвсем. Зареди 12ст. без още да съм тръгнал да зареждам.
Сега, 12ст. са нищо, но ми е криво че пак някой тарикат краде стотинките ни.
Направих забележка на касата, като заплаших с комисията за защита на потребителите.
Може да са ме взели на сериозно, може и не.
Съветвам ви следващия път като зареждате в ШЕЛ да го направите сами и да проверите моя сигнал.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Г-н Алексиев - че кой луд ви накара да отидете и да зареждате гориво от ШЕЛ!??? Като аз познавам само ЕДИН луд, който зарежда там, при това единствено и само заради "СМАРТ" точките, а той няма нещо, което да са предлагали и да НЕ го притежава.... Но той кара колите по 4-5 месеца и след това е продал на следващия.... Аз лично съм тествал из Пловдив за пример всичките ШЕЛ станции с един джип дизелов, който веднага спираше да върви и пуши на умряло само с тяхното гориво... За съжаление, след това сипвах гориво от непонятни и неописани места дизел, за да се успокоя, че има и други такива скапани горива, но .... останах опроверган за съжаление.... Бягайте надалеч от ШЕЛ, има теми изписано много по въпроса, дори по градове са коментирани 

- Not_active_user_1
Здравейте колеги. И аз като "чисто нов " член на клуба искам да споделя случая с мен на същата бензиностанция на Шел.
Преди 25 дни си закупих от София Тойота Ярис 1.3 2002 г. с монтиран в Италия газов инжекцион . Естествено и бензина и газта бяха на "изпарения" в резервоара и дори докато я тествахме газта свърши и количката си мина на бензин. След уруждане на формалностите по покупката , първо отидох до ОМВ на Горубляне да я заредя. Събра 37.5 л бензин , явно е имало малко в резервоара. Но за съжаление имаха профилактика на колонката за газ ,та отидох до въпросната бензиностанция На Шел да заредя и газ преди да си отпътувам за Стара Загора. Наистина много вежлив младеж ми зареди бутилката , като успя да "вкара " в нея 31.8 л. !!! При положение, че бутилката е 34л. по документи и изправен и заверен Евро клапан за изключване на 80 % - т.е. 27.2 л ! Но това го разбах в последствие ,след като си разгледах документите и паспорта на уредбата. След тоя случай вече два пъти зареждам на Петрол от празна бутилка до изключване на пистолета и заредената газ беше 27.4л и 27.6 л. Значи клапана е точно настроен.
След разменени Е-мейли с управителката и меко казано наглия и тон , подадох жалба до КЗП по случая , като искрено се надявам да има последствия.
А това , че при колегата се е случило подобна измама и след моята жалба до Шел , за мен означава , че при тях това си е практика и се смятат за недосегаеми от всякакви проверки. И явно съм се оказал "поредния луд" , отишъл да зарежда при тях. Повече от ясно е , че това ще е за последно , но се надявам да им стъжня живота .
Преди 25 дни си закупих от София Тойота Ярис 1.3 2002 г. с монтиран в Италия газов инжекцион . Естествено и бензина и газта бяха на "изпарения" в резервоара и дори докато я тествахме газта свърши и количката си мина на бензин. След уруждане на формалностите по покупката , първо отидох до ОМВ на Горубляне да я заредя. Събра 37.5 л бензин , явно е имало малко в резервоара. Но за съжаление имаха профилактика на колонката за газ ,та отидох до въпросната бензиностанция На Шел да заредя и газ преди да си отпътувам за Стара Загора. Наистина много вежлив младеж ми зареди бутилката , като успя да "вкара " в нея 31.8 л. !!! При положение, че бутилката е 34л. по документи и изправен и заверен Евро клапан за изключване на 80 % - т.е. 27.2 л ! Но това го разбах в последствие ,след като си разгледах документите и паспорта на уредбата. След тоя случай вече два пъти зареждам на Петрол от празна бутилка до изключване на пистолета и заредената газ беше 27.4л и 27.6 л. Значи клапана е точно настроен.
След разменени Е-мейли с управителката и меко казано наглия и тон , подадох жалба до КЗП по случая , като искрено се надявам да има последствия.
А това , че при колегата се е случило подобна измама и след моята жалба до Шел , за мен означава , че при тях това си е практика и се смятат за недосегаеми от всякакви проверки. И явно съм се оказал "поредния луд" , отишъл да зарежда при тях. Повече от ясно е , че това ще е за последно , но се надявам да им стъжня живота .
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Дано има повече като теб Малчев .... Аз също имах проблем с една друга бензиностанция, като при тях направо ми сипаха 20л вода/20л нафта, та джипката спря.... В последствие, след правилните мерки, скандали и наливане на тестова нафта в шишета си платиха джипа на 100%.... Но човек определено не трябва да минава нещата метър, защото това си е само + за търгашите.... В интерес на истината се оказа, че проблема не е в собственика, а при идиотите монтирали новите задължителни измерителни уреди, които са директно вързани с НАП - нали ги направиха 100% уж задължителни... Та от некадърен монтаж на този брояч на главния нафтопровод е влизала вода .... а тогава бяха проливните дъждове преди големия сняг, та бързо се е напълнило.... Та такива ми ти работи, но добре, че не бях с Королата или Круйзера, че тогава щяха още да ги болят главите laugh.gif
Никоя измама на бензиностанция/газстанция НЕ Е прекалено малка, за да и обърне внимание клиента/човека, който е прецакан.... Търсете си правата, за да имаме качествени продукти, за които така или иначе плащаме евро цени ....

Никоя измама на бензиностанция/газстанция НЕ Е прекалено малка, за да и обърне внимание клиента/човека, който е прецакан.... Търсете си правата, за да имаме качествени продукти, за които така или иначе плащаме евро цени ....

-
Сега без да съм адвокат на Шел смятам действията ти за твърде прибързани и емоционални. Колата ми е с газов инжекцион и тороидална 31л. бутилка. Събира в 90% от случаите 27л+/-0,5. Обаче има една две газстанции с особен наклон пред колонката в които успяват да ми заредят редовно 29,5л газ. И наистина го правят, защото индикатора в колата и изминатите километри го потвърждават. Та клапана си е клапан, а на какво ниво изключва зависи и от външни фактори. Та аз мисля, че нямаш шанс просто, губиш си времето с КЗП. Виж ако ти бяха натъпкали 36л в 34литрова бутилка е друго.malchevbg написа: като успя да "вкара " в нея 31.8 л. !!! При положение, че бутилката е 34л. по документи и изправен и заверен Евро клапан за изключване на 80 % - т.е. 27.2 л ! Но това го разбах в последствие ,след като си разгледах документите и паспорта на уредбата. След тоя случай вече два пъти зареждам на Петрол от празна бутилка до изключване на пистолета и заредената газ беше 27.4л и 27.6 л. Значи клапана е точно настроен.
-
Пътувайки из Европата с карта на Шел съм се чудел, защо веригата е слабо представена по магистралите. В Монако например се втрещих като трябваше сам да си заредя автомобила, а самата бензиностанция приличаше на такава на петрол от ерата на соца в БГ. В Италия пък трябваше да се отклоня от магистралата преди Пиза и да търся такава в предградията. По-мизерна и мръсна бензиностанция не бях виждал.
Но не съм имал проблеми със самото гориво. В България също но не зареждам от тях именно поради доказано немарливо отношение към качеството на горивата, смърдящите тоалетни и вече позанемарения им вид.
Вероятно част от проблема се крие и в т.н. франчайз, в който само марката присъства но всичко е побългарено.
И последно ... някой да е виждал скоро таблека ... "Не работи! Горивото се утаява" ... Аз поне не съм. Идва цистерната, люска се горивото в танкерите и не се чака да се утаи, като боклуците влизат в резервоарите ни... това е !
А за шашмите с колонките и количеството на горивото има лек и той е в постоянен контрол, налагане на жестоки санкции за отклонения и затваряне на нередовните бензиностанции. Да но не, защото за държавата данъците са по-важни.
Но не съм имал проблеми със самото гориво. В България също но не зареждам от тях именно поради доказано немарливо отношение към качеството на горивата, смърдящите тоалетни и вече позанемарения им вид.
Вероятно част от проблема се крие и в т.н. франчайз, в който само марката присъства но всичко е побългарено.
И последно ... някой да е виждал скоро таблека ... "Не работи! Горивото се утаява" ... Аз поне не съм. Идва цистерната, люска се горивото в танкерите и не се чака да се утаи, като боклуците влизат в резервоарите ни... това е !
А за шашмите с колонките и количеството на горивото има лек и той е в постоянен контрол, налагане на жестоки санкции за отклонения и затваряне на нередовните бензиностанции. Да но не, защото за държавата данъците са по-важни.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Всички безиностанции на Shell, които съм виждал в САЩ също са ужасно мизерни откъм чистита и приветливост.scorpion написа:Пътувайки из Европата с карта на Шел съм се чудел, защо веригата е слабо представена по магистралите. В Монако например се втрещих като трябваше сам да си заредя автомобила, а самата бензиностанция приличаше на такава на петрол от ерата на соца в БГ. В Италия пък трябваше да се отклоня от магистралата преди Пиза и да търся такава в предградията. По-мизерна и мръсна бензиностанция не бях виждал.
Тук също всички бензиностанции са франчайс, но тези на Мобил и ВР са много по-чисти и с нови колонки от тези на Шел. Независимо в коя страна е франчайса самата компания си има правила за контрола накчеството и запзване на имиджа. Явно в ШЕЛ са доста немърливи относно тези неща, а сега гледам и горивото им е зле.Вероятно част от проблема се крие и в т.н. франчайз, в който само марката присъства но всичко е побългарено.
Като се замисля аз тук не съм виждал да отварят нова бензиностанция на Шел, но пък редовно откриват бензиностанции на Мобил и ВР.
Аз зареждам само от Мобил.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Тук пък Шел са с най-нови и лъскави колонки ...Japanese_fever написа:Тук също всички бензиностанции са франчайс, но тези на Мобил и ВР са много по-чисти и с нови колонки от тези на Шел. Независимо в коя страна е франчайса самата компания си има правила за контрола накчеството и запзване на имиджа. Явно в ШЕЛ са доста немърливи относно тези неща, а сега гледам и горивото им е зле.

- Japanese_fever
При вас всичко е лъскаво, но не навсякъде е така...MX5 написа:Тук пък Шел са с най-нови и лъскави колонки ...Japanese_fever написа:Тук също всички бензиностанции са франчайс, но тези на Мобил и ВР са много по-чисти и с нови колонки от тези на Шел. Независимо в коя страна е франчайса самата компания си има правила за контрола накчеството и запзване на имиджа. Явно в ШЕЛ са доста немърливи относно тези неща, а сега гледам и горивото им е зле.
Тук всеки говори за неговот си местожителство и тамошните станции.
Не бре. Има Chevron и Mobil станции дето са с колонки от времето на дядо ми. А има и нови и/или ремоделирани Шел с големи LCD екрани, отгоре над колонките телевизори и т.н.Japanese_fever написа: При вас всичко е лъскаво, но не навсякъде е така...

Ако ще избираш, по-скоро избирай бензиностанциите по това кога са ремоделирани (или построени последно), т.е. състоянието на резервоарите им е вързано с това, а не дали са Shell, Chevron, 76 или т.н.
Последно промяна от MX5 на 21 Май 2012 21:50, променено общо 2 пъти.
- Japanese_fever
Тук рядко виждам Шел, пък камо ли с телевизори на колонките...MX5 написа:Не бре. Има Chevron и Mobil станции дето са с колонки от времето на дядо ми. А има и нови и/или ремоделирани Шел с големи LCD екрани, отгоре над колонките телевизори и т.н. -Japanese_fever написа: При вас всичко е лъскаво, но не навсякъде е така...