компресор - какъв, откъде, на каква цена и има ли полза ?
компресор - какъв, откъде, на каква цена и има ли полза ?
здравейте, замислих се дали не е добре да си купя едно малко компресорче за колата но се чудя какъва марка. колко пари и дали са точни ? ще го ползвам да си меря сам гумите и да надувам топки на децата ако трябва 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Купувал съм няколко евтини китайски - не вършеха работа (първото счупи биела за около 5 минути работа)...
Сега с колата дойде японско - и то вдига доста шум, но що годе работи добре...
Но крачната помпа (имам една 20 годишна руска помпа) ми е по-бърза, тиха и удобна...
Сега с колата дойде японско - и то вдига доста шум, но що годе работи добре...
Но крачната помпа (имам една 20 годишна руска помпа) ми е по-бърза, тиха и удобна...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: компресор - какъв, откъде, на каква цена и има ли полза
Аз имам такова и съм доволен - много трака и подскача, но помби бързо и падало няколко пъти от гумата, но нищо му няма. (закрепвах го на гумата да не подскача по земята, но после му подлагах една стелка за по меко).
Slim - най-евтините и за шир потреба тук.
Взимай някой, пък той ще си покаже колко топки може да напомпи.
Ако е ефтин не очаквай да е много добър.
http://www.amazon.com/Slime-COMP02-12-V ... 404&sr=1-9
Манометрите на компресорите, особено малките и ефтините не са точни, за това си вземи отделно манометър.
Slim - най-евтините и за шир потреба тук.
Взимай някой, пък той ще си покаже колко топки може да напомпи.
Ако е ефтин не очаквай да е много добър.
http://www.amazon.com/Slime-COMP02-12-V ... 404&sr=1-9
Манометрите на компресорите, особено малките и ефтините не са точни, за това си вземи отделно манометър.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Toyko на всяка прилична бензиностанция има компресори,за какво ти е това шумно недоразумение.бяхме преди време на къмпинг и един приятел тъкмо си беше купил такъв да си помпи надуваемите дюшеци.не можеш да си представиш какъв шум вдига,след около 5 мин го изхвърли в гюма директно!
крачната помпа е наистина много по-добър вариант,а за топки и колело има едни съвсем малки помпички към 20/30см дълги.
крачната помпа е наистина много по-добър вариант,а за топки и колело има едни съвсем малки помпички към 20/30см дълги.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+10jim_beam написа:Toyko на всяка прилична бензиностанция има компресори,за какво ти е това шумно недоразумение...

Не си спомням в последните 10 години да съм помпал гума по друг начин, а тези компресори ги гледам като "направени от стъкло" в магазините.

Имам една крачна помпа, с която помпам гумите на велосипедите и топките. Без грешка е!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Помпил съм гума с компресорче , което го слагат в новото VW Polo . За бръмченето - бръмчи си доволно , но върши чудесна работа. Само си завиваш накрайника на винтила и си гледаш манометъра , калпазанска работа. Все пак сигурно е желателно да е що-годе качествено , защото се предполага , че ще се разчита на това нещо.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Първо - аз си проверявам гуми на всеки 2-3 седмици - особено при променливо време и наистина е полезно да имаш нещо да го направиш и сам ако трябва, но искам да е точно.
Второ хубаво ръчно и крачно ама за какво сме в 21 век пак ли да пъшкаме по колите ???
Трето ако може да се включва и в къщи по нормалните контакти ще помпя разни огромни надуваеми неща които иначе ми отнема 10 мин.
Второ хубаво ръчно и крачно ама за какво сме в 21 век пак ли да пъшкаме по колите ???
Трето ако може да се включва и в къщи по нормалните контакти ще помпя разни огромни надуваеми неща които иначе ми отнема 10 мин.
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз ползвам такова чудо от 10-на години.Помпя постоянно гумите на велосипедите/3-4 броя/, топки на децата и само 2-3 пъти автогуми.На мен ми върши прекрасна работа -взех го за 10-15лв преди споменатото време от Метро и ми е спестило доста нерви,време и мускули. Сега,за помпане на обемисти предмети като дюшеци и подобни-НЕ става. Дебита му е малък и освен да ти се надуе главата ,друго няма да се случи. Но за малки предмети,които описах е идеално. И както ти казаха колегите-контрол с външен манометър.Не разчитай на вграденото измерващо у-во.
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
-
В Метро има едни около 50лв, стабилен метален корпус добра изработка. Тия по 15лв вършат работа но е на късмет. Имах един такъв и в интерес на истината точно когато ми е трябвал ми е свършил работа и си изби парите чрез спестените нерви многократно. После изведнъж спря да помпи. Взех си един от магазин за преоценени стоки от Англия, китаец пак но с цифров манометър, несравнимо по-добра изработка и по-безшумна работа. Перфектен е за лични нужди. Ръчна, крачна помпа? - няма шанс при мен вече.
- iovkito
Като минеш през някоя дупка на хубавата ни магистрала към Варна и изкривиш и двете джанти , ще разбереш за какво ти е. Едно компресорче+ резервна гума могат да те закарат поне до най-близкия сервиз вместо да висиш в най-големия сняг по средата на нищото.Vesko написа:Е за какво ви е помпа или компресор?
-
Точно това нещо ми се случи в прохода Шипка преди 6-7 години. Южната страна, асфалта беше добър и една единствена дупка. Аз си блея явно, скок с десните гуми и хоп две криви лети джанти. Спирам, слагам резервната отпред и почвам да се оглеждам какво да правя. Обаждам се на кума ми да вземе двете ми зимни гуми и да идва. Междувременно спрях един москвич и човека нямаше чук но имаше брадва. Та с тъпото на брадвата очуках кривата джанта и горе долу я изправих(гумата се беше отлепила от същата страна). После включих компресорчето, брат ми стъпа на джантата да уплътни към гумата и лека полека въшката напомпи гумата. Спестих на кума 100км разходка.iovkito написа:Като минеш през някоя дупка на хубавата ни магистрала към Варна и изкривиш и двете джанти , ще разбереш за какво ти е. Едно компресорче+ резервна гума могат да те закарат поне до най-близкия сервиз вместо да висиш в най-големия сняг по средата на нищото.Vesko написа:Е за какво ви е помпа или компресор?
- iovkito
В България трябва да си подготвен за всичко. След този случай вече в багажника има и огромен чук . Гумаджията ми развива теории как стоманени джанти не се изправят с чук - да прав е , но предвид обстоятелствата се налага. Това е и причината , поради която никога няма да купя лети джанти. Те не са за нашите пътища.