Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 05 Май 2012 21:04
@nowyaris
Международна книжка не ти трябва! Още по-малко за Германия. Българската ти е международна и нямаш никакви грижи в което можеш да си 100% убеден. И задграничен паспорт не ти трябва. Единствено, ако си с кола с българска регистрация може да ти направят проблем или по-скоро да те питат от кога си в Германия, колко ще оставаш, защо си с кола с чужда регистрация щом имаш адресна регистрация и т.н. Казваш им, че си дошъл за малко с колата и на следващия ден се прибираш за България. Успех!

П.С. В кой квартал на Мюнхен ще си?
Not_active_user_1
-
nowyaris
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от nowyaris » 06 Май 2012 09:59
prius 3 написа:@nowyaris
Международна книжка не ти трябва! Още по-малко за Германия. Българската ти е международна и нямаш никакви грижи в което можеш да си 100% убеден. И задграничен паспорт не ти трябва. Единствено, ако си с кола с българска регистрация може да ти направят проблем или по-скоро да те питат от кога си в Германия, колко ще оставаш, защо си с кола с чужда регистрация щом имаш адресна регистрация и т.н. Казваш им, че си дошъл за малко с колата и на следващия ден се прибираш за България. Успех!

П.С. В кой квартал на Мюнхен ще си?
Просто я искат международната книжка-не знам защо.Иначе няма веднага да ме качат на бус,а шест месеца поне като докер на бирата.Може и по-рано,ако някой от шофьорите си бие камшика предсрочно и ме харесат

.Казаха,че са се навъдили страшно много фалшиви лични карти и книжки,затова искат международен паспорт и международна книжка-така обясниха.Все още не знак къде точно ше бъда,щото всичко минава през трудова агенция,ама ако имам достъп до нета,ще пиша.Дупе да ми е яко laugh.gif laugh.gif laugh.gif
nowyaris
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение
от slowtraveler » 06 Май 2012 10:09
Уф... Нещо нямам вяра на тия трудови агенции...
Особено със странни и то не според закона изисквания....
Стискам палци всичко да е ОК...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 06 Май 2012 12:03
slowtraveler написа:Уф... Нещо нямам вяра на тия трудови агенции...
Особено със странни и то не според закона изисквания....
Стискам палци всичко да е ОК...

Аз по принцип нямам вяра на нищо.На трудови агенции пък съвсем.Но за момента това е най-евтиния начин да се огледаш на немска почва.Поне до края на 2013.Агенцията е полска,реално сключвам договор с поляците и те ме командироват в Германия.Представители за БГ са две бивши колежки на съпругата,които обясниха всичко точно-като начало много хамалогия за малко пари.Не уточниха колко ще се проточи началото,ама ний сме от дърти кози ярета,ще измислим нещо.За палците най-искренно благодаря-определено ще имам нужда.
nowyaris
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Scott » 06 Май 2012 12:58
nowyaris написа: ...
В твоя случай, правиш каквото иска агенцията, па макар и абсурдно, пък като се закачиш там, почваш да се оглеждаш.
Приятелски съвет - аз лично никога не бих работил за поляци. Имам чувството че те са завладели пазара на посредничеството между работната ръка от бившия Източен блок и Западните работодатели - много хора изпищяха от лошо отношение тук. Вярно че труда е предимно селскостопански и се бачка яко, но поляците са едни от най-лошите началници...
Scott
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 06 Май 2012 13:23
nowyaris написа:...които обясниха всичко точно-като начало много хамалогия за малко пари.Не уточниха колко ще се проточи началото,ама ний сме от дърти кози ярета,ще измислим нещо.За палците най-искрено благодаря-определено ще имам нужда.
Дидо, не си разваляй рахата! На нашите години това е голям стрес, а и вече сме свикнали и с двата варианта - с много и с малко пари. Животът не е само пари, приятел. На нашите години здравето и спокойствието са най-важни!
Ти си знаеш най-добре, но си остави задна вратичка ЗА АВАРИЕН ИЗХОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Каквото и да стане стискам палци!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 06 Май 2012 14:28
Да не те отчайвам, но тази работа с поляците прекалено много намирисва. В Германия е пълно с поляци, които си търсят работа и бачкат за без пари дето се казва. Хващат се на всякаква работа, та не ми е ясно как точно до българи са взели да опират.

Познавам доста поляци, но до сега свестен не съм срещал. Все гледат нещо да те прецакат и излъжат. В случая е твърде вероятно да бачкаш и да не ти платят. Много случай има такива. Фирмата полска ли е или е с регистрация в Германия? Ако е регистрирана в Германия не би трябвало абсолютно никакви международни паспорти и книжки да ти искат. Освен това, ако фирмата им е с немска регистрация, трябва най-малко 3 месеца да имаш адресна регистрация в Германия. Трябва да те регистрират в арбайтсамта (бюрото по труда) и те ако преценят да ти изкарат разрешително за работа, което малко ме съмнява. Ако фирмата е полска в никакъв случай не ти препоръчвам да почваш. Вероятността да пиеш студена вода е огромна. С готов трудов договор ли отиваш или там ще подписваш? Ако е там в никакъв случай не почвай без да имаш договор в джоба Имай и друго в предвид, че работата в складове за бира и безалкохолни е ужасно тежка. Малко издържат повече от месец-два. Просто те изцеждат до дупка, бачкаш по 10-12 часа, а обещанията за започване, като шофьор на по-късен етап са кьор фишек, само да те прилъжат да почнеш. Въпросът с жилищата е много труден в Мюнхен. За това те питах в кой квартал ще те настанят. Ако искаш ми пиши на лични.

Not_active_user_1
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 06 Май 2012 16:31
nowyaris написа:като начало много хамалогия за малко пари.
На мен точно това не ми харесва.
Точно като дойде времето за малкото работа за многото пари, свърши договорът и наемат друг, който пак да работи много, пак за малко пари.
Дано при теб да не се получи така. Желая ти успех.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 06 Май 2012 17:41
Благодаря на всички за мненията.За момента нямам друг избор-трябва да се провери обстановката там с малко разходи.Само да споделя две неща-първо не го правя заради парите и второ ми се е случвало да имам да давам,но никога не съм имал да вземам.....

.Не и в България.
nowyaris
-
KiLLeR
Мнение
от KiLLeR » 06 Май 2012 23:56
Успехи, колега!

Toyota Avensis D4D 2001

KiLLeR
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 07 Май 2012 06:22
KiLLeR написа:Успехи, колега!

Благодаря.Дано да се оправя бързо.

nowyaris
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 07 Май 2012 07:41
Sprichst du Deutsch?

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 07 Май 2012 07:49
Kiki написа:Sprichst du Deutsch?

Ja,ich spreche sehr gut Deutsch.Aber spreche sie mir biete langsam.

Последно промяна от
nowyaris на 07 Май 2012 12:42, променено общо 1 път.
nowyaris
-
Rudy
Мнение
от Rudy » 07 Май 2012 08:15
nowyaris написа:Ja,ich sprehe sehr gut Deutsch. Aber spreche sie mir biete langzam.

langSam? spreChe?
Viel Glück! Erfolg!
Rudy
-
nowyaris
Мнение
от nowyaris » 07 Май 2012 12:41
Rudy написа:nowyaris написа:Ja,ich sprehe sehr gut Deutsch. Aber spreche sie mir biete langzam.

langSam? spreChe?
Viel Glück! Erfolg!
Добре де,не съм писал на немски барем 25 години.След шест месеца пак ще си говорим biggrin.gif.Много благодаря за пожеланието ти и да пазиш Лексуса.Пийте другата седмица по една бира с Веско за мое здраве

nowyaris