Някой вадил ли си е...?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 05 Май 2012 21:04

@nowyaris
Международна книжка не ти трябва! Още по-малко за Германия. Българската ти е международна и нямаш никакви грижи в което можеш да си 100% убеден. И задграничен паспорт не ти трябва. Единствено, ако си с кола с българска регистрация може да ти направят проблем или по-скоро да те питат от кога си в Германия, колко ще оставаш, защо си с кола с чужда регистрация щом имаш адресна регистрация и т.н. Казваш им, че си дошъл за малко с колата и на следващия ден се прибираш за България. Успех! :thumbsup:
П.С. В кой квартал на Мюнхен ще си?

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 06 Май 2012 09:59

prius 3 написа:@nowyaris
Международна книжка не ти трябва! Още по-малко за Германия. Българската ти е международна и нямаш никакви грижи в което можеш да си 100% убеден. И задграничен паспорт не ти трябва. Единствено, ако си с кола с българска регистрация може да ти направят проблем или по-скоро да те питат от кога си в Германия, колко ще оставаш, защо си с кола с чужда регистрация щом имаш адресна регистрация и т.н. Казваш им, че си дошъл за малко с колата и на следващия ден се прибираш за България. Успех! :thumbsup:
П.С. В кой квартал на Мюнхен ще си?
Просто я искат международната книжка-не знам защо.Иначе няма веднага да ме качат на бус,а шест месеца поне като докер на бирата.Може и по-рано,ако някой от шофьорите си бие камшика предсрочно и ме харесат wink.gif .Казаха,че са се навъдили страшно много фалшиви лични карти и книжки,затова искат международен паспорт и международна книжка-така обясниха.Все още не знак къде точно ше бъда,щото всичко минава през трудова агенция,ама ако имам достъп до нета,ще пиша.Дупе да ми е яко laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 345 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 06 Май 2012 10:09

Уф... Нещо нямам вяра на тия трудови агенции...
Особено със странни и то не според закона изисквания....
Стискам палци всичко да е ОК... :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Май 2012 12:03

slowtraveler написа:Уф... Нещо нямам вяра на тия трудови агенции...
Особено със странни и то не според закона изисквания....
Стискам палци всичко да е ОК... :thumbsup:
Аз по принцип нямам вяра на нищо.На трудови агенции пък съвсем.Но за момента това е най-евтиния начин да се огледаш на немска почва.Поне до края на 2013.Агенцията е полска,реално сключвам договор с поляците и те ме командироват в Германия.Представители за БГ са две бивши колежки на съпругата,които обясниха всичко точно-като начало много хамалогия за малко пари.Не уточниха колко ще се проточи началото,ама ний сме от дърти кози ярета,ще измислим нещо.За палците най-искренно благодаря-определено ще имам нужда.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 06 Май 2012 12:58

nowyaris написа: ...
В твоя случай, правиш каквото иска агенцията, па макар и абсурдно, пък като се закачиш там, почваш да се оглеждаш.
Приятелски съвет - аз лично никога не бих работил за поляци. Имам чувството че те са завладели пазара на посредничеството между работната ръка от бившия Източен блок и Западните работодатели - много хора изпищяха от лошо отношение тук. Вярно че труда е предимно селскостопански и се бачка яко, но поляците са едни от най-лошите началници...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 06 Май 2012 13:23

nowyaris написа:...които обясниха всичко точно-като начало много хамалогия за малко пари.Не уточниха колко ще се проточи началото,ама ний сме от дърти кози ярета,ще измислим нещо.За палците най-искрено благодаря-определено ще имам нужда.
Дидо, не си разваляй рахата! На нашите години това е голям стрес, а и вече сме свикнали и с двата варианта - с много и с малко пари. Животът не е само пари, приятел. На нашите години здравето и спокойствието са най-важни! :thumbsup:

Ти си знаеш най-добре, но си остави задна вратичка ЗА АВАРИЕН ИЗХОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Каквото и да стане стискам палци! smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 06 Май 2012 14:28

Да не те отчайвам, но тази работа с поляците прекалено много намирисва. В Германия е пълно с поляци, които си търсят работа и бачкат за без пари дето се казва. Хващат се на всякаква работа, та не ми е ясно как точно до българи са взели да опират. rolleyes.gif
Познавам доста поляци, но до сега свестен не съм срещал. Все гледат нещо да те прецакат и излъжат. В случая е твърде вероятно да бачкаш и да не ти платят. Много случай има такива. Фирмата полска ли е или е с регистрация в Германия? Ако е регистрирана в Германия не би трябвало абсолютно никакви международни паспорти и книжки да ти искат. Освен това, ако фирмата им е с немска регистрация, трябва най-малко 3 месеца да имаш адресна регистрация в Германия. Трябва да те регистрират в арбайтсамта (бюрото по труда) и те ако преценят да ти изкарат разрешително за работа, което малко ме съмнява. Ако фирмата е полска в никакъв случай не ти препоръчвам да почваш. Вероятността да пиеш студена вода е огромна. С готов трудов договор ли отиваш или там ще подписваш? Ако е там в никакъв случай не почвай без да имаш договор в джоба Имай и друго в предвид, че работата в складове за бира и безалкохолни е ужасно тежка. Малко издържат повече от месец-два. Просто те изцеждат до дупка, бачкаш по 10-12 часа, а обещанията за започване, като шофьор на по-късен етап са кьор фишек, само да те прилъжат да почнеш. Въпросът с жилищата е много труден в Мюнхен. За това те питах в кой квартал ще те настанят. Ако искаш ми пиши на лични. wink.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Май 2012 16:31

nowyaris написа:като начало много хамалогия за малко пари.
На мен точно това не ми харесва. wacko.gif
Точно като дойде времето за малкото работа за многото пари, свърши договорът и наемат друг, който пак да работи много, пак за малко пари. wink.gif
Дано при теб да не се получи така. Желая ти успех. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 06 Май 2012 17:41

Благодаря на всички за мненията.За момента нямам друг избор-трябва да се провери обстановката там с малко разходи.Само да споделя две неща-първо не го правя заради парите и второ ми се е случвало да имам да давам,но никога не съм имал да вземам..... cool.gif .Не и в България.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 06 Май 2012 23:56

Успехи, колега! :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 07 Май 2012 06:22

KiLLeR написа:Успехи, колега! :thumbsup:
Благодаря.Дано да се оправя бързо. :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 07 Май 2012 07:41

Sprichst du Deutsch? smile.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 07 Май 2012 07:49

Kiki написа:Sprichst du Deutsch? smile.gif
Ja,ich spreche sehr gut Deutsch.Aber spreche sie mir biete langsam. :thumbsup:
Последно промяна от nowyaris на 07 Май 2012 12:42, променено общо 1 път.

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 07 Май 2012 08:15

nowyaris написа:Ja,ich sprehe sehr gut Deutsch. Aber spreche sie mir biete langzam. :thumbsup:
langSam? spreChe?

Viel Glück! Erfolg!
Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 07 Май 2012 12:41

Rudy написа:
nowyaris написа:Ja,ich sprehe sehr gut Deutsch. Aber spreche sie mir biete langzam. :thumbsup:
langSam? spreChe?

Viel Glück! Erfolg!
Добре де,не съм писал на немски барем 25 години.След шест месеца пак ще си говорим biggrin.gif.Много благодаря за пожеланието ти и да пазиш Лексуса.Пийте другата седмица по една бира с Веско за мое здраве :thumbsup:

Публикувай отговор