Капачка радиатор рав4 98г?
Капачка радиатор рав4 98г?
Колеги на капачката пише 1.1 атмосвери,днес след продължително каране проверих как е антифриза и маркучите колко са твърди(после ще напиша защо толкова често ги проверявам).Та след проверката маркучите меки без никакво налягане в тях.Веднага се заозъртах да не би да е избил някой маркуч и да не би да съм останал без антифриз,но не беше избил.Антифриза се беше събрал в разширителното казанче доста повече от обичайното ниво,което ме наведе на мисълта че капачката е здала багажа.Отвих я и видимо никакви проблеми нямаше по нея ,започнах да опипвам клапанчето което се движи свободно и то ми се разпадна в ръцете ,то е нещо като от бакелит но много лесно се натроши в пръстите ми.Сега незнам дали аз си я счупих или то си беше заминало аз само помогнах.Та въпроса ми е мога ли така временно да карам докато дойде новата капачка?.А проверявам често маркучите и антифриза защото в ТМауто казаха че е издухала гарнитурата на главата ,а от тогава до днес имам около 5000км без да покачва градусите, без да губи антифриз или поне не толкова че да доливам или видимо сутрин да няма 100-200гр.Няма бял пушек от ауспуха.Възможно е и да етръгнала гарнитурата но е толкова малко че дори тестерите за изгорели газове в антифриза не ги хващат,дори аз си купих един такъв тестер щото невярвах че правят теста правилно,и при мен е отрицателен.Та страх лозе пази проверявам често.Та мога ли така да карам временно.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Охладителната система не работи правилно, когато не е под налягане. Следователно не трябва да караш автомобил без капачка на радиатора или с неизправен/липсващ клапан.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
[quote="memorex"]Ако някой ти каже че може ще я подкараш ли? laugh.gif
Шегата на страна питаш за без капачка или без клапан?[/quote
Капачката си е на място ,клапана липсва.Значи с равчето обикалях по моргите и до сервиза да поръчам капачката,някаде 20км карах така,но ми се налага до четвъртак да я ползвам по малко за кратко.И тъйкато никъде не успях да прочета защо трябва да е с такова налягане ,та въпроса се получи от самосебеси какво ще се случи ако няма налягане.и дали за по 10км на ден ще се случи нещо или да я забравя до четвъртак.
Шегата на страна питаш за без капачка или без клапан?[/quote
Капачката си е на място ,клапана липсва.Значи с равчето обикалях по моргите и до сервиза да поръчам капачката,някаде 20км карах така,но ми се налага до четвъртак да я ползвам по малко за кратко.И тъйкато никъде не успях да прочета защо трябва да е с такова налягане ,та въпроса се получи от самосебеси какво ще се случи ако няма налягане.и дали за по 10км на ден ще се случи нещо или да я забравя до четвъртак.