Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Japanese_fever » 02 Май 2012 20:02
Vesko написа:Не знам как е при Приус3, но при предишните имаше и още едно ограничение за пробега само на ток. Мисля че маслената помпа е закачена към ДВГ-то с вътрешно горене.
Маслената помпа на повечето (а не кажа на всички) ДВГ-та се върти директно от коляновия вал чрез зъбни колела или друга връзка, а водната помпа от ангренажния ремък.
Общо казано всчки системи при ДВГ работят чрез енергия/задвижване от коляновия вал.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
-
Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
-
Обратна връзка:
Мнение
от Vesko » 02 Май 2012 20:08
Japanese_fever написа:Vesko написа:Не знам как е при Приус3, но при предишните имаше и още едно ограничение за пробега само на ток. Мисля че маслената помпа е закачена към ДВГ-то с вътрешно горене.
Маслената помпа на повечето (а не кажа на всички) ДВГ-та се върти директно от коляновия вал чрез зъбни колела или друга връзка, а водната помпа от ангренажния ремък.
Общо казано всчки системи при ДВГ работят чрез енергия/задвижване от коляновия вал.
Да, но в случая смазването на трансмисията (или част от нея) е от същата помпа. А като не работи двигателя и трансмисията е без смазване.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г

Vesko
-
Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Japanese_fever » 02 Май 2012 20:28
.
Последно промяна от
Japanese_fever на 03 Май 2012 00:12, променено общо 2 пъти.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
-
Hursa
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Мнение
от Hursa » 02 Май 2012 21:08
На приус няма ли термо-акумулатор? Някъде срещнах подобно инфо, термо акумулатор на принципа на разтапяне и кристализиране на соли, включен към малкият кръг. И до колкото знам за разлика от други автомобили при приус малкият кръг охлажда и изходящият колектор(т. е. подгрява се от него и при достигане на оптимална температура това подгряване се байпасира до известна степен).
Hursa
-
jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от jim_beam » 02 Май 2012 23:55
колега prius3,какво очакваш да стане на 30к с тойотата,карай си и пусни тема да кажем на 100к!
аз прехвърлих 111к и още не ми изгарят крушките,ти за приуса biggrin.gif
30к на година е добър пробег,струва си тая колица няма спор!

Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan
jim_beam
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 03 Май 2012 08:20
jim_beam написа:колега prius3,какво очакваш да стане на 30к с тойотата,карай си и пусни тема да кажем на 100к!
аз прехвърлих 111к и още не ми изгарят крушките,ти за приуса biggrin.gif
30к на година е добър пробег,струва си тая колица няма спор!

Е нищо не очаквам естествено, но има хора тук, които очакват да съм сменил батериите вече поне един път и да съм направил няколко скъпи ремонта на сложната техника, която не може да е оправи бай Иван-майстора от кварталното сервизче. laugh.gif
Живот и здраве и за 100к ще пусна тема. Надявам се нещата да бъдат, както и сега при 30к, т.е. да няма никакъв проблем с колата.

Дай Боже повече колеги с безпроблемни автомобили и форума да го ползваме само за чесане на клавиатурите!

Not_active_user_1