Тема за бърз анализ и евентуално заключване

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 17:34

slowtraveler написа: Също така Е60 е добре да спре да убеждава, че БМВ е по-хубав автомобил - при определени критерии това може това да е факт, но при други, съвсем логични и нормални критерии, това може изглежда малко глупаво и невярно.
Обещавам, че няма да коментирам модела Е60 на БМВ в следващите няколко години .... :laughing6: Мисля да съсредоточа коментарите си върху MB W211 320 CDI. БМВ-то повече ми допада, но тази излезе на много добра цена и малко километри и ........... останалото е история, както се казва.
Прикачени файлове
SDC11173.JPG
SDC11173.JPG (263.62 KiB) Преглеждано 1925 пъти

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Апр 2012 18:57

E60_Power написа:
slowtraveler написа: Също така Е60 е добре да спре да убеждава, че БМВ е по-хубав автомобил - при определени критерии това може това да е факт, но при други, съвсем логични и нормални критерии, това може изглежда малко глупаво и невярно.
Обещавам, че няма да коментирам модела Е60 на БМВ в следващите няколко години .... :laughing6: Мисля да съсредоточа коментарите си върху MB W211 320 CDI. БМВ-то повече ми допада, но тази излезе на много добра цена и малко километри и ........... останалото е история, както се казва.
Ти наистина ли не разбираш какво каза Слоу? Дали ще набиваш БМВ или полски Фиат по натрапчив начин няма никакво значение. :thumbsup:

С тези Мерцедеси внимавай,че имат доста проблеми с електрониката и дюзите при дизелите. С две думи-дефектни дюзи,които не се поемат от Мерцедес,защото е премиум марка и всеки техен потребител е достатъчно богат да си сменя дефектните мерцедесови части. laugh.gif Вземи един бензинов да ти е по-мирна главата,хем,че с мерцедес трудно може да ти е мирна главата. sleep.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 19:26

LEXUS написа:
E60_Power написа:
Ти наистина ли не разбираш какво каза Слоу? Дали ще набиваш БМВ или полски Фиат по натрапчив начин няма никакво значение. :thumbsup:

С тези Мерцедеси внимавай,че имат доста проблеми с електрониката и дюзите при дизелите. С две думи-дефектни дюзи,които не се поемат от Мерцедес,защото е премиум марка и всеки техен потребител е достатъчно богат да си сменя дефектните мерцедесови части. laugh.gif Вземи един бензинов да ти е по-мирна главата,хем,че с мерцедес трудно може да ти е мирна главата. sleep.gif
Този е преди фейслифта и да - има разни бъгове по електрониката. Но те не са кой знае каква болка за умиране. Иначе, основния им проблем е SBC / Sensotronic brake control / или иначе казано - спирачки. Модулът сдава багажа на 200-250.000 километра / в зависимост от карането / и струва 1800 евро. Но понеже е технологична издънка на Мерцедес, те са признали този факт и дават 10-годишна гаранция, т.е. подменя се безплатно в оторизирания сервиз. Значи, имам около 3.5 години да го направя / ако се прецака до тогава/. Но мисля да уредя този въпрос по втория начин и да я прекарам в сервиз в Германия преди изтичане на гаранцията. Дори и там стават подобни врътки. След фейса са железни и са изчистени всички детски болести, но автомобил 2007г. в диапазона 150-160.000 километра / реални /, с Avantgarde изпълнение, с този мотор струва 17-18.000 евро. Този е 2005г., на 169.000 километра и го взех от приятел на мой приятел на цена, дето я няма на пазара.

Дюзи, турбо, ДПФ филтър - все една и съща история при Мерцедес, БМВ и Ауди. Аз имам достатъчен опит в поддръжка / основно превенция, която спестява нерви и пари / на такава кола, така,че няма да е проблем. Единствено SBC-то е главоболие, но ще му намеря решение.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 30 Апр 2012 19:42

Еми какво да ти кажа,освен браво.Щом си запознат с тънкостите и имаш представа как да ги решеш или предотвратиш,много добре.
Никаква логика не виждам на слезеш от БМВ и да се качиш в пенсионерска Е класа, доколкото пишеш, за теб първостепенно е спортното чувство в една кола,стабилно поведение в завои,директен волан - всичко това е на много ниско ниво в Мерцедеса спрямо БМВ-то. Трудно ми е да те разбера. happy.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 19:51

LEXUS написа:Еми какво да ти кажа,освен браво.Щом си запознат с тънкостите и имаш представа как да ги решеш или предотвратиш,много добре.
Никаква логика не виждам на слезеш от БМВ и да се качиш в пенсионерска Е класа, доколкото пишеш, за теб първостепенно е спортното чувство в една кола,стабилно поведение в завои,директен волан - всичко това е на много ниско ниво в Мерцедеса спрямо БМВ-то. Трудно ми е да те разбера. happy.gif
Е, аз не споря, че БМВ-то повече ми харесва. Ама е на 300.000 и отгоре, та в тази връзка в един момент се налага подмяна на автомобила. Само, че никъде в Европа не са наредени БМВ-та на страхотна цена, която по мои груби сметки е много под пазарната, и всички тези коли да чакат мен. Слагам си няколко алтернативи от рода на Ауди А6, БМВ 5-та серия и Мерцедес Е класа и квото изпадне. Ако си бършех задника с банкноти от сто лева, нямаше да я купя, а щях да си взема БМВ. Ама живота е малко по-сложен и досега съм ползвал само тоалетна хартия :laughing6:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 30 Апр 2012 20:27

E60_Power написа:Този е преди фейслифта и да - има разни бъгове по електрониката.
Тези бъгове по електрониката струваха на един приятел 2300лв. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 30 Апр 2012 20:40

Onova, koeto toaletnata hariya pravi sas zadnika na horata, izdalbava mnogo po-dalboka propast mezhdu sotsualnite sloeve, otkolkoto mnozhestvo vanshni belezi! cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 30 Апр 2012 20:55

LEXUS написа:Еми какво да ти кажа,освен браво.Щом си запознат с тънкостите и имаш представа как да ги решеш или предотвратиш,много добре.
320 CDI не е баш пенсионерска.Все пак са си шест цилиндъра.И не знам за дюзите,ама електрониката е пълна трагедия.То голяма болест-близки приятели голямо скубане си скубаха косите с две такива и накрая зорлем си вкараха хибридни Лексуси от щатите.И-о чудо-пак са с коси.В интерес на истината,голяма част от проблемите дойдоха от изключително калпавите електрончици в русенския фирмен сервиз на Балканстар.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 30 Апр 2012 21:05

nowyaris написа:
320 CDI не е баш пенсионерска.Все пак са си шест цилиндъра.И не знам за дюзите,ама електрониката е пълна трагедия.То голяма болест-близки приятели голямо скубане си скубаха косите с две такива и накрая зорлем си вкараха хибридни Лексуси от щатите.И-о чудо-пак са с коси.В интерес на истината,голяма част от проблемите дойдоха от изключително калпавите електрончици в русенския фирмен сервиз на Балканстар.
Не говоря за мотора, говоря за настройките на купето и т.н.,изброил съм. Голяма е разликата между чувството в БМВ и Мерцедес Еклас. Различна клиенти имат. Той ме разбра. cool.gif Пък и ако говорим за моторите, тези на Мерцедес са по-тромави от БМВ.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Апр 2012 22:39

Хвърчат хилядарките по ремонти, по отстраняване на бъгове, по отстраняване на техническите грешки още при проектирането и т.н., но някой хора от БМВ и МБ не слизат. Под достойнството им е някак си. Нищо, че същите бараки са Н-та ръка и на незнайно колко хил. км.
Ама, к'во ви пука! Важното е да си в лявата лента и да гледаш „по-низшите“ на пътя през Рей Бан-а. biggrin.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 22:55

prius 3 написа:Хвърчат хилядарките по ремонти, по отстраняване на бъгове, по отстраняване на техническите грешки още при проектирането и т.н., но някой хора от БМВ и МБ не слизат. Под достойнството им е някак си. Нищо, че същите бараки са Н-та ръка и на незнайно колко хил. км.
Ама, к'во ви пука! Важното е да си в лявата лента и да гледаш „по-низшите“ на пътя през Рей Бан-а. biggrin.gif
Ами, явно тези хора имат достатъчно основателни причини да не слизат от тези коли!

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 23:06

prius 3

Ако искаш, можем да започнем с изброяването на причините :laughing6: Първата, за която се сещам е интериора на автомобила. Дай снимка от твоя Приус, а аз ще ти пусна / по твой избор / снимка от салона на която искаш - БМВ-то или Мерцедес-а. Когато направиш сравнението / ако имаш поне малко усещане за красота и естетика /, ще разбереш защо някои хора предпочитат да оправят бъгове по електрониката, но задника им да потъва в кожа и да са обградени от качествени материали, пред това да се кандилкат, обградени от пластмаса и велур :laughing6:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Апр 2012 23:30

E60_Power

Ти да не си помисли, че никога не съм се качвал и карал БМВ или МБ и не знам какво е вътре. Трябва да ти кажа, че го правя често, но нито веднъж не ми се е приискало да притежавам подобен автомобил. Още повече, че ти говоря за нов, а не Н-та ръка, купен на тънка лайсна от някой автопазар. Това за мен е комплексарщина и чесане на егото. Вижте ме кой съм аз, карам еди какво си...
Представи си, че има хора, които са над тези неща и не желаят да парадират с колата си. У нас обаче малко хора го разбират, На мода са лъскавите коли, айфона, марковите парцалки и някое курве за интериор. Понеже пишеш къде си ходил, къде си обикалял, вземи разпитай за заможните хора на запад да разбереш дали всички са с лъскави лимузини? Много от тях са с обикновени коли. Имам клиенти милионери, единият е собственик на банка и карат съвсем нормални автомобили. Знам, че няма да ме разбереш, но се надявам другите да осъзнаят, какво имам предвид. Колата не прави човека... wink.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Апр 2012 23:43

prius 3 написа:E60_Power

Ти да не си помисли, че никога не съм се качвал и карал БМВ или МБ и не знам какво е вътре. Трябва да ти кажа, че го правя често, но нито веднъж не ми се е приискало да притежавам подобен автомобил. Още повече, че ти говоря за нов, а не Н-та ръка, купен на тънка лайсна от някой автопазар. Това за мен е комплексарщина и чесане на егото. Вижте ме кой съм аз, карам еди какво си...
Представи си, че има хора, които са над тези неща и не желаят да парадират с колата си. У нас обаче малко хора го разбират, На мода са лъскавите коли, айфона, марковите парцалки и някое курве за интериор. Понеже пишеш къде си ходил, къде си обикалял, вземи разпитай за заможните хора на запад да разбереш дали всички са с лъскави лимузини? Много от тях са с обикновени коли. Имам клиенти милионери, единият е собственик на банка и карат съвсем нормални автомобили. Знам, че няма да ме разбереш, но се надявам другите да осъзнаят, какво имам предвид. Колата не прави човека... wink.gif
Нов струва 100.000 лева и не ми е по джоба. Максимума, който мога да дам за кола / към днешния ден / е около 30.000 лева, щото имам и едни други разходи, които не са присъщи на ергенския живот. Тази излезе на супер цена, пък и е в чудесно състояние. И според моите разбирания си струва. Просто предпочитам подобна кола на старо в сравнение с някоя нова масовка. А иначе съм съгласен, че доста хора парадират с много неща. Намирам го и за напълно излишно.

P.S. Айфон не знам какво е; телефона ми / 2007г. / има две копчета - зелено и червено; джинсите си купувам от аутлети с намаление; чукам само жена ми, щото курветата не ме кефят! Доволен ли си? :laughing6:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 30 Апр 2012 23:45

Говорех по принцип, ама щом го приемаш толкова лично, явно има защо. biggrin.gif

Публикувай отговор