осветление централна конзола
осветление централна конзола
моля за съвет.как се сменят крушките на централната конзола.колата е корола 2002 год.над пепелника има един ред копчета за командване на климатика,подгряване на стъклата.светят само първите три а останалите не.не съм сигурен дали има крушки или са някакви диоди
мисля че редът беше следния: сваля се топката на скоростният лост,маншонът,пластмасата на която е запалката, пепелникът. маншонът и пластмасата под него мисля че бяха захванати със защипване и просто се издърпват. след като се извади пепелникът, зад него имаше винтчета, които трябва да се развият за да се освободи конзолата с бутоните. тя се изважда напред. захваната е също със защипване. след това се разкачат кабелите. конзолата се разглобява. хубаво е да запомниш реда на разглобяването за да не се чудиш след това. бутоните се осветяват с миниатюрни крушки пъхнати в пластмасов цокъл и са на платка от която се отделят със завъртане. ако има изгорели може да си купиш оригинални от представител на Тойота или обикновени, но те са без цокъл. аз лично си купих само крушките. с игла размотах телчетата на крушката от пластмасовия цокъл после пъхнах в него новата, за мотах телчетата както бяха на оригинала и готово.