Мнения относно Тойота Авенис (избор на автомобил)?

stracciatella

Мнения относно Тойота Авенис (избор на автомобил)?

Мнение от stracciatella » 26 Апр 2012 18:52

Здравейте,

при нас дойде времето да си сменим автомобила спрели сме се на два модела за около 21.000-22.000 евро. Става въпрос за Тойота Авенсис (Toyota Avensis 2,0-l-D-4D) комби или Volkswagen Passat Variant Trendline 1,6 TDI DPF BlueMotion. Тъй като тук е форум на Тойота ще съм много благодарна ако някой сподели опита си с този модел. Годишно изминаваме около 20000-30000 километра.

Благодаря Ви предварително !

gogoh

Мнение от gogoh » 28 Апр 2012 17:53

Вярно е, че това е форума на Toyota но аз лично карам Авенсис около 60-70 хил. на година. Първия беше бензин 1,6 карах го 3 години а от година карам 2.0 D4D. Мога да споделя, че съм повече от доволен както от бензиновия така и от дизеловия автомобил.

memorex

Мнение от memorex » 28 Апр 2012 19:29

Извинявам се за спама но защо 1.6 а не 2.0 е VW на които се спряхте.
за да са равно поставени имам предвид?

baba_metca

Мнение от baba_metca » 02 Май 2012 08:25

Най-вероятно заради цената.

Авенсиса на който сте се спряли е с нови компоненти по двигателя. Всъщност от това, което четох не съм сигурен колко е пипано по двигателя, колкото турбото е променено. От там идва и понижения разход с 1л/100км, спрямо предишната модификация. И тъй като на българския пазар този модел (2012) излезе март месец, едва ли някой ще успее да даде повече инфо, та ще трябва да идеш и да го покараш. Другите основни промени спрямо преди фейслифт-а (освен визуални), са това, че има дневни светлини и мултимедийна система с камера за задно виждане.

Пасата има някаква система, която следи водача да не заспи. Това е нещо, което в авенсиса липсва (поне в БГ).

Може да разгледаш и гаранционните условия, както и сервизните интервали и цена за сервиз в периода на гаранцията. От тойота може да кажат че ги има на тъбло или нещо подобно, но им изисквай да ти искарат на хартия колко струват обслужванията и задължителни смени на компоненти (спирачна течност, антифриз и т.н.). Подобно нещо направи и във VW. След това ги покарай и двата модела със съответните двигатели и после каквото ти душа и сърце покаже.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 02 Май 2012 08:40

baba_metca написа:... в авенсиса липсва (поне в БГ).
... От тойота може да кажат че ги има на тъбло ...
Да де ама не става въпрос за БГ, а за DE.
Изображение

Публикувай отговор