Нова корола 11

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
docdobrev

Нова корола 11

Мнение от docdobrev » 27 Апр 2012 16:12

http://fakti.bg/avto/37578-zadava-se-corolla-11
Бразилското издание на сп. Car&Driver публикува генерирани на компютър снимки на новото поколение на Toyota Corolla. Единадесетата генерация на най-продавания модел в историята ще дебютира догодина.

Проектът с кодов индекс 140 вече е бил представен на регионални мениджъри от Индия, Тайланд, САЩ и Бразилия като макет в реални размери. От сведенията им става ясно, че новата Corolla ще стане глобален автомобил и вариантите за различните пазари ще бъдат уеднаквени максимално с цел намаляване на разходите за развойна дейност.

Ако се вярва на компютърните графики в бразилския Car&Driver, компактният седан на Toyota ще заприлича на умалена версия на Camry. С новия дизайн японците се надяват да заинтригуват с модела млади купувачи, с чието привличане маркетолозите на компанията срещат трудности напоследък.

Изненади в технически план не се очакват. Следващата Corolla ще бъде построена на сегашната платформа, която ще бъде модернизирана леко.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 27 Апр 2012 17:06

Копие на Авенсис отпред. Отзад нещо са се поизложили. Тези отрязани стопове на капака на багажника са мега грозни. Само те развалят цялостното добро впечатление.

Аватар
Petar

Re: Нова корола 11

Мнение от Petar » 01 Май 2012 08:43

docdobrev написа:http://fakti.bg/avto/37578-zadava-se-corolla-11
Бразилското издание на сп. Car&Driver публикува генерирани на компютър снимки на новото поколение на Toyota Corolla. Единадесетата генерация на най-продавания модел в историята ще дебютира догодина.

Проектът с кодов индекс 140 вече е бил представен на регионални мениджъри от Индия, Тайланд, САЩ и Бразилия като макет в реални размери. От сведенията им става ясно, че новата Corolla ще стане глобален автомобил и вариантите за различните пазари ще бъдат уеднаквени максимално с цел намаляване на разходите за развойна дейност.

Ако се вярва на компютърните графики в бразилския Car&Driver, компактният седан на Toyota ще заприлича на умалена версия на Camry. С новия дизайн японците се надяват да заинтригуват с модела млади купувачи, с чието привличане маркетолозите на компанията срещат трудности напоследък.

Изненади в технически план не се очакват. Следващата Corolla ще бъде построена на сегашната платформа, която ще бъде модернизирана леко.
По скоро ще прилича на умален модел на Авенсис 3
Но мисе струва че до серино производство щея променят малко като визия

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 01 Май 2012 21:55

prius 3 написа:Копие на Авенсис отпред. Отзад нещо са се поизложили. Тези отрязани стопове на капака на багажника са мега грозни. Само те развалят цялостното добро впечатление.
Тойота никога не са били красиви коли.
Ето в момента по улиците тук се движи новото Кемри:

Изображение
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 01 Май 2012 22:03

Какво значат тези генерализации -Тойота никога не са били красиви коли,айде бе?! Според мен пък точно Тойота и други японски и корейски марки имат страхотен дизайн. Специално Тойота си има своя специфичен дизайн, който на много хора се харесва.
Да не би Фолксваген да прави красиви коли, или Опел, или еднаквите Ауди и т.н.
Какво значи красиви / грозни коли. Всичко е въпрос на вкус и усещане.

Тия стопове пък на мен много ми харесват - И на Камри, и на Корола.

П.С. Специално за новото Камри само стоповете му раздвижват иначе консервативния дизайн.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Май 2012 22:27

Тези стопове са върхът в сравнение със стоповете на новите Ауди, Фолксваген и Шкода. Да не говорим, че са напълно достойни за сравнение с много премиум марки.
Тази Корола бих си я купил с огромна радост! И най-вероятно ще го направя! Само да е живот и здраве! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 01 Май 2012 22:43

LEXUS написа:Какво значат тези генерализации -Тойота никога не са били красиви коли,айде бе?! Според мен пък точно Тойота и други японски и корейски марки имат страхотен дизайн. Специално Тойота си има своя специфичен дизайн, който на много хора се харесва.
Да не би Фолксваген да прави красиви коли, или Опел, или еднаквите Ауди и т.н.
Какво значи красиви / грозни коли. Всичко е въпрос на вкус и усещане.

Тия стопове пък на мен много ми харесват - И на Камри, и на Корола.

П.С. Специално за новото Камри само стоповете му раздвижват иначе консервативния дизайн.
:thumbsup:

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 01 Май 2012 22:47

LEXUS написа:
Ами по принцип фаровете и стоповете за част от линиите на целия дизайн. Рисуват се заедно и се гледа дали следят стила на цялостната кола.
Не ги слагат допълнително да раздвижат дървения дизайн на колата.
Джетата и Пасата изглеждат много по-завършено като форми, примерно.

Обикновено идеи, които се слагат за да раздвижват, да разхубавятват, имат противоположното действие.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 02 Май 2012 00:54

Japanese_fever написа:

Ами по принцип фаровете и стоповете за част от линиите на целия дизайн. Рисуват се заедно и се гледа дали следят стила на цялостната кола.
Не ги слагат допълнително да раздвижат дървения дизайн на колата.
Джетата и Пасата изглеждат много по-завършено като форми, примерно.

Обикновено идеи, които се слагат за да раздвижват, да разхубавятват, имат противоположното действие.
Виж, не съм казал,че стоповете са сложени отделно за да раздвижат дизайна. Не ми изопачавай думите.

Имам предвид,че Тойота следва консервативния дизайн особено при Камри, а тези стопове,които някой нарече грозни, определено са нещо свежо на фона на скучната предница и странична линия. Кое не й е завършеното? Кое по-точно, тази кола е завършена според мен по всички правила на консервативния дизайн.

За завършеността на дизайна- По-скучна и пенсионерска кола от Пасат и Джета, аз още не съм видял на пазара. Ако има, посочи коя е.
Изглеждат абсолютно не модернистично завършени, скучни и безлични, тотално безидейни откъм дизайн. Съвсем спокойно може да ги объркаш,че не са нов модел,а такъв от 97-ма да речем.

Камри не е много по-различна ,но поне има свежи детайли, и винаги е имала.

И хайде да не намесвам Хюндай Соната и КИА Оптима,че тези коли, за които говорим по-горе, изглеждат пред тях като 2 генерации по-стари.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 02 Май 2012 01:26

Аз с теб нямам намерения да споре.

Просто се включих в темата, защото колегата спомена, че не му харесват стоповете, а аз точно това си мислех онзи ден като видях едно Кемри. Даже като говидах първо си помислих, че е Корола, защото не го бях виждал преди. Та какво може да ти говори това, щом съмн го объркал с по-нисък клас кола? За мен значи само едно - ефтинийка..., ефтин дизайн, дървен, необмислен.

Кемри и Корола са от различне клас, нали знаеш, но Тойота (по някаква причина - пестене на пари или липса на въображение) са решили да използват един и същ дизайн и при двата модела. Т.е. това им е дизайн линията сигурно.

Не може да ме убедиш, че е й отиват на тази кола тези стопове.
Всеки си има различен вкус и това, че съм го изказал на глас, не те задължава да ме убеждаваш в обратното!

п.п.
НИто пък имаш някакви допирни точки с дизайн, та да филосовстваш. smile.gif

п.п.п.
Някой марки нарочно не променят много моделите си.
Това е основно защото това търсят клинетите на този модел (или т.нар. тагет група),
а също така, защото нов дизай всяка година значи повече разходи.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 02 Май 2012 01:48

Офф, не ми философствай,ако обичаш, много си далеч от материята.

Само едно трябваше да кажеш, както вече чета ,че пишеш - СПОРЕД МЕН.

Когато кажеш "според мен" никой няма да ти прави забележка, но когато кажеш нещо като ПРАВИЛО, няма как да ти чета глупостите.

Камри била като Корола, абе ти какво общо намираш между бумерaнг стоповете на Камри и тези на Корола?

На теб като не ти харесват стоповете - кажи НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВАТ, ане грозни са и т.н. Това са елементарни неща
. Как може дори д аима спорове за дизайн, като всеки има вкус.
Според мен стоповете на Камри много й отиват и ми харесват с нестандартния си дизайн,който освежава скучния по принцип седан.
Ето ти японското изпълнение на Камри е с други стопове,също хубави,може би повече биха ти харесали:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 50_002.jpg

Тойота за всеки пазар прави модификации и никак не страда от липса на пари,за да променя дизайна на моделите си. Но знаят къде какво върви като дизайнерска линия.

Корола и Камри си приличали, а ти как различаваш в огледалото Ауди А3,А4,А6 като са напълно еднакви? По някаква причина - пестене на пари или липса на въображение) са решили да използват един и същ дизайн и при трите модела.
Та какво може да ти говори това, щом обърква човек по-висок клас кола с по-нисък клас кола? За теб предполагам значи само едно - ефтинийка..., ефтин дизайн, дървен, необмислен.

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 02 Май 2012 07:47

За познавачите на автомобилния дизайн:
Изображение
Изображение

ето и източника:http://5thcolor.wordpress.com/2012/03/1 ... ook-alike/
Изображение

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 02 Май 2012 16:20

Rudy написа:За познавачите на автомобилния дизайн:
Изображение
Това е много общо казано.
Тук говорим за детайли, които допълват основноте линии.
Нали не, мислиш, че дизайна на една кола се изчерпва само с формата на нейния силует.
Ако забелязваш всичките коли са седани с 4 врати. Функционалността тук ограничава много дизайна, така че е нормално колите да си приличат и то само силуета им, защото в детайли дизайна им е много различен. Аз никога не бих ги сбъркал отдалеч, дори в тъмно.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 05 Май 2012 02:06

LEXUS-e, покажи ми тукедна красива кола нпаравена от Тойота, за да се съглася с теб, въпреки че съм сигурен, че каквото е красиво за теб е грзоно за мен. smile.gif

ПОстни една снимка на модел на Тойота и аз после ще ти постна нейната по-добра версия на друга компания.

Да не говорим, че Тойотанямат спортни модели вече, точно те са най-красивите (подксазах ти малко). smile.gif

Аватар
Petar

Re: Нова корола 11

Мнение от Petar » 30 Авг 2012 00:12

А дале тава няма да е новата визия на корола
Прикачени файлове
2013-toyota-corolla-altis-front-theophilus-630x305.jpg
2013-toyota-corolla-altis-front-theophilus-630x305.jpg (42.67 KiB) Преглеждано 3080 пъти
2013-toyota-corolla-altis-rear-theophilus-630x313.jpg
2013-toyota-corolla-altis-rear-theophilus-630x313.jpg (39.25 KiB) Преглеждано 3080 пъти

Публикувай отговор