cruise control грешка

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

cruise control грешка

Мнение от jim_beam » 22 Апр 2012 17:56

привет!

откакто си сложих кк вече към 2-3 год. си бачка без грешка.преди около 1-2 седмици заредих на една бензиностанция и преди да тръгна оставих колата малко по-дълго на контакт,за да нулирам борд компютъра.след като тръгнах исках да включа пак кк,и тогава за първи път видях как зелената лампичка кк почна да мига и след това изгасна.няколко пъти пробвах-все същото,няма включване.размислих малко,спрях и угасих мотора,след това запалих и все едно,че нищо не е било-кк си заработи както винаги.
каква ли може да е причината за тая грешка? cool.gif
Последно промяна от jim_beam на 22 Апр 2012 19:59, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Апр 2012 19:43

Електроника, брат Джим.
Зануляваш/изключваш/ изтрива се грешката и продължаваш.
Когато някой елемент изгори си е проблем.
Минал си метър. wink.gif
Последно промяна от Kiki на 22 Апр 2012 19:44, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 22 Апр 2012 19:44

Слаб ток примерно.... Може да не е, просто да е грешна грешка, като изгасване на колата на скорост - понякога светва грешка за датчика на коляновия вал, но затриеш ли я един път и няма грижи след това .... По погрешка, излиза грешки такива, но реално нищо няма развалено :thumbsup: Карай и си свиркай, нормално е понякога да се ошашква електрониката... Ако стане пак, в движение, тогава се задълбочавай да търсиш проблема :thumbsup: На 3 години една дребна грешна лампа или грешка "набита" си е направо нищо работа при сегашните компютъризиране коли ... А представи си ако бяха с Windows laugh.gif laugh.gif tongue.gif През 15км или 15мин ще трябва да рестартираш :whistle:

hangelov

Мнение от hangelov » 22 Апр 2012 19:50

На моят авенис версо бордовия компютър не показва реално колко харчи как мога да разреша този проблем?
Avensis Verso 2.0 D4D

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 22 Апр 2012 20:02

hangelov написа:На моят авенис версо бордовия компютър не показва реално колко харчи как мога да разреша този проблем?
мерси за отговорите!

hangelov и моя е така от време оно,оправя се само със смяна на цялото табло.електрониката е вградена вътре в него!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

memorex

Re: cruise control грешка

Мнение от memorex » 22 Апр 2012 20:47

[quote="jim_beam"]привет!

откакто си сложих кк вече към 2-3 год. си бачка без грешка.преди около 1-2 седмици заредих на една бензиностанция и преди да тръгна оставих колата малко по-дълго на контакт,за да нулирам борд компютъра.след като тръгнах исках да включа пак кк,и тогава за първи път видях как зелената лампичка кк почна да мига и след това изгасна.няколко пъти пробвах-все същото,няма включване.размислих малко,спрях и угасих мотора,след това запалих и все едно,че нищо не е било-кк си заработи както винаги.
каква ли може да е причината за тая грешка? cool.gif[/quote]
Колега извинявам се предварително ама ще обясниш ли как работи КК и ти кога се опита да го включиш като ти даде грешката а също и това нулиране на БК колко време отнема?
Предварително благодаря

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 22 Апр 2012 21:03

тойотския кк е елементарен,за да се включи се натиска отстрани бутона и лампичката на таблото светва,кк очаква настройка на скоростта с натискане надолу,това е.оставих колата на контакт около 2-3 минути,нещо се бях залисал.след като тръгнах натиснах страничното копче на лостчето и тогава лампичката взе да премигва и все гаснеше.нормално светка зелено и остава така докато не се натисне страничното копче отново.
освен да има нещо общо между нулирането на бк и функцията на кк,досега никога не се беше получавало.ще се огледам в гоглето да видим какво ще каже...
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Апр 2012 08:57

Me4oKyX написа:А представи си ако бяха с Windows laugh.gif laugh.gif tongue.gif През 15км или 15мин ще трябва да рестартираш :whistle:
Това за Windows-a е някакъв мит.... biggrin.gif Лаптопа ми изкара 6 (шест) години без преинсталация с WinXP, докато някаква грешка при хибернация на ССД-то ми не ми скапа мастер диска. И кара със седмици без рестарт, докато някой ъпдейт не го направи автоматично. Е случва се и принудително да трябва да го рестартирам, ама не е толкова често. smile.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Апр 2012 21:01

Така е защото ползваш лицензен Windows. И аз откакто си купувам Windows-а не преинсталирам и не рестартирам, а преди това... не питай. wacko.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 24 Апр 2012 21:43

Това е защото нищо не правите с тия компютри.
Качи няколко истински тежки продукта на XP и почни да товариш здраво, да видиш за какво става дума. Почва мазало и чудо... mad.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 24 Апр 2012 21:49

Зависи от машината. Аз съм фен на Dell. Сега съм с 64 битов Windows 7 и нямам никакви оплаквания от стабилност и производителност.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Апр 2012 23:06

64bit Windows 7 - то това решавало нещата..... Пък аз тъпака взех, че преминах на линукс, за да си нямам повече досадни и тъпи проблеми ежедневно с разни тъпотийки laugh.gif Нищо лично бат Зизи, ама имам 4 лицензни Уин-а и нито един с НИЩО не е по-добър от нелиценцираните.... Да не говорим, че Уиндоус умишлено затлачва машината след време. Да, бат Веско също е прав, може да изкара един Уиндоус толкоз време, но ако го "сервизираш" ежеседмично и знаеш какво правиш винаги на този комп... И въпреки това, става ГОЛЯМ, тлъст, бавен без причина и така....

А иначе аз не съм фен на Дел, предпочитам сам да си направя машинката и далеч не мисля, че е слаба - i5 2500K@ 4,7GHz, 4GB DDR3@1866MHz, 2x120GB SSD OCZ Sata3 (Raid), EVGA Nvidia 460GTX ..... Но дори на тази щайга, тъпия Уиндоус, орязан, със спрени всички ненужни неща лаги и зарежда като цяло по-бавно от линуха.... По-бързо работи, като си сложа виртуална 7-ца под Луникс и ползва 1/2 от ресурсите .... Ха сега, кажете ми защо !? Мит ?! Или просто сух хляб без кренвирша !? tongue.gif

Извинявам се за оф-а все пак :whistle:

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 02 Май 2012 23:43

открих подобен случай при друга марка> при изгорял бушон за стоповете темпомата не сработва!борд компютъра си мислел,че е натисната спирачката,реално го видях сам на камионче даф!
трябва да видя дали са ми в ред стоповете,макар че повече не се появи този проблем.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор