Водородна клетка- HHO уредба за бензин и дизел!?!?
-
Водородна клетка- HHO уредба за бензин и дизел!?!?
Здравейте!Май нямаме такава тема още тук.А ако има, то нека да обобщим и споделим към днешна дата.Сега знам,че ще започне едно писане,спорене,разсъждаване от чул и недочул по темата(така е в другите форуми по въпроса-една голяма боза).Изчетох почти всичко по темата и положението е както винаги на два лагера-ЗА-са малкото,които имат такава система,НЕ-са тези с големите технически познания без пряки наблюдения, говорещи "по принцип".Затова горещо предлагам да говорят само тези с подобни уредби,такива познаващи някой с такава система и още по-добре ако някой механник от форума е слагал и слага въпросната водородна клетка.Нека си бъдем полезни,само с реална и точна информация да се отличим от другите форуми,защото смятам,че темата е изключително важна във време на непоносимо високи цени на горивата.
По принцип темата е актуално, но нещата не се огласяват наляво и дясно, защото има много умници и почват да ти тълкуват закона за запазване на енергията.... като в крайна сметка осират подобни теми. Има хора постигнали добри резултати, но си коментират и разменят информация по между си, и така никой не им пречи да си споделят експериментите.
Междо другото скоро мисля и аз да започна експерименти
Междо другото скоро мисля и аз да започна експерименти

-
аз бях пуснал преди време подобна тема , и няколко човека разбиеащи от физика и химия , бяха обяснили на дълго и широко как енегрията за произвеждането на тоя браунов газ е равностойна или близка до енергията която се получава при употребата му в автомобила и реално икономия нямало 

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Re: Водородна клетка- HHO уредба за бензин и дизел!?!?
[quote="martin ivanov"]Здравейте!Май нямаме такава тема още тук.А ако има, то нека да обобщим и споделим към днешна дата.Сега знам,че ще започне едно писане,спорене,разсъждаване от чул и недочул по темата(така е в другите форуми по въпроса-една голяма боза).Изчетох почти всичко по темата и положението е както винаги на два лагера-ЗА-са малкото,които имат такава система,НЕ-са тези с големите технически познания без пряки наблюдения, говорещи "по принцип".Затова горещо предлагам да говорят само тези с подобни уредби,такива познаващи някой с такава система и още по-добре ако някой механник от форума е слагал и слага въпросната водородна клетка.Нека си бъдем полезни,само с реална и точна информация да се отличим от другите форуми,защото смятам,че темата е изключително важна във време на непоносимо високи цени на горивата.[/quote]
Ти колко човека с такива уредби познаваш?
Безплатна реклама ли правиш признай?
В другите форуми рекламите са забранени!!!
Ти колко човека с такива уредби познаваш?
В другите форуми рекламите са забранени!!!
-
"Ти колко човека с такива уредби познаваш?
В другите форуми рекламите са забранени!!" Ето за подобни догатки и заяждане говорих в началото,затова бях доста пояснителен.Пак се намери някой да търси под" телето- вол".Относно въпросите -никой не познавам само съм чел,затова е темата,а не за глупавите ти предположения за реклама.Сега спирам и тъй като няма какво да кажеш по темата спри и ти.
В другите форуми рекламите са забранени!!" Ето за подобни догатки и заяждане говорих в началото,затова бях доста пояснителен.Пак се намери някой да търси под" телето- вол".Относно въпросите -никой не познавам само съм чел,затова е темата,а не за глупавите ти предположения за реклама.Сега спирам и тъй като няма какво да кажеш по темата спри и ти.
Идеята е и ти да споделиш опит какви експерименти си направил и до къде си стигнал, иначе така на готово сдъфкано .....martin ivanov написа:Ами,хайде чакаме ги да споделят,тези с постигнатите резултати ,ако не им се свиди?

PS: И само да кажа, че заглавието не изглежда много добре така, водородна клетка е едно, а ННО генератор друго

Колега докачлив,извинявай biggrin.gif
Кажи сега ти за това ли говориш или за нещо друго:http://climatelab.org/Fuel_Cells ;http://vodorodnogorivo.start.bg/play.ph ... 2447&tv=yt
Кажи сега ти за това ли говориш или за нещо друго:http://climatelab.org/Fuel_Cells ;http://vodorodnogorivo.start.bg/play.ph ... 2447&tv=yt
Последно промяна от memorex на 23 Апр 2012 08:50, променено общо 1 път.
Имали сме на Примера П10 2,0 дизел- 10-15% по-малко;
Приятел на баща ми имаше Серена 2,3 дизел- 10-15% по-малко;
Друг познат пък имаше на някаква Вектра от старите- беше бензинка и почти нямаше разлика в харча, особено градско.
П.П: И при Браун-вия газ и при карането на изгоряло, прецедено олио се постига известна икономия (за гориво- при олиото ти трябва нафта за палене, другото е без пари), но пък се почва смяна на маркучи, допълнителен филтър, поддръжка на превключвателя, монтиране на малък резервоар в багажника и т.н. И по тази причина вече си има чисто нови коли дето си харчат 4-5/100 и са в гаранция и цялото това хлепане и занимаване с поддържането на системата и приготвянето на горивото е ОК ако имате време и нерви за губене.
Приятел на баща ми имаше Серена 2,3 дизел- 10-15% по-малко;
Друг познат пък имаше на някаква Вектра от старите- беше бензинка и почти нямаше разлика в харча, особено градско.
П.П: И при Браун-вия газ и при карането на изгоряло, прецедено олио се постига известна икономия (за гориво- при олиото ти трябва нафта за палене, другото е без пари), но пък се почва смяна на маркучи, допълнителен филтър, поддръжка на превключвателя, монтиране на малък резервоар в багажника и т.н. И по тази причина вече си има чисто нови коли дето си харчат 4-5/100 и са в гаранция и цялото това хлепане и занимаване с поддържането на системата и приготвянето на горивото е ОК ако имате време и нерви за губене.
- Georgimitrovich
Оптаи да почетеш още малко, но техническа литература, кое как работи и какво става, а не рекламни брошурки и според мен, ще можеш и сам да стигнеш до изводите.martin ivanov написа:Относно въпросите -никой не познавам само съм чел...
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
-
Re: Водородна клетка- HHO уредба за бензин и дизел!?!?
Ами вземи се отличи от другите форуми като си закупиш въпросния набълбукатор от избрана от теб фирма и с избрана от теб форма на плащане и после сподели опит от първа ръка.martin ivanov написа:Май нямаме такава тема още тук.....Сега знам,че ще започне едно писане,спорене,разсъждаване от чул и недочул по темата(така е в другите форуми по въпроса-една голяма боза).....Нека си бъдем полезни,само с реална и точна информация да се отличим от другите форуми......
П.С: Само искам да спомена че и без набълбукатор само да се ремапне горивната карта се постигат 10-15% икономия, но тя е за сметка на нещо друго.....
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door