Повечко мисъл, по малко въртене на геврека ...rav4 камикадзе

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Toyko

Повечко мисъл, по малко въртене на геврека ...rav4 камикадзе

Мнение от Toyko » 17 Апр 2012 23:32

Колеги, реших да споделя, че вчера на 16.4 един колега с RAV4 зеленикав на цвят се опита къде неволно къде знам ли да ме размаже слизайки от тротоара близо до бизнес парка в младост 4 в моята лента без изобщо да гледа?!?!?!

за празниците само мисля са загинали 16 човека, моля всички въртете по малко геврека, повече мислете, а ако някой се разпознае - нека се извини, защото избегнах катастрофата единствено благодарение на факта, че съм българин и знам как кара народа тук. Ако беше нормален човек от запада щеше така да се блъсне, че..... а оня отнесе само клаксон и псувни, даже нямах време да обърна и да го засека, защото бързах с децата и жената .... писнало ми е от простаци , ама досега с тойота не бях виждал чак такъв :)

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 17 Апр 2012 23:42

Трябваше да го настигнеш , да го засечеш и да предизвикаш катастрофа . Ако всеки започне да пуска теми кога , как и защо някой му е отнел предимството и е успял да намали и да избегне удар , целият форум ще се напълни с такива.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 17 Апр 2012 23:54

пуснах я защото кара тойота , ако пусках за всяка шкода , фауве и бмв, досега да съм написал 200, а и може пък да се прочете на форума, освен това не беше намаляване а направо каскада да го избегна

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Апр 2012 09:59

Колега, махни с ръка и продължавай нататък - и този път си се оттървал.
С времето ще се убедиш, че емблемата отпред не прави шофьора...
Виждал съм доста колеги с БМВ и голфове да спират и да помагат на изпаднал в беда шофьор, така-че не е добре да се слага 'клеймо' според марката...

Или както казва един колега от 'резервату':
хубаво е, че бунаците са равномерно разпределени по земята... Иначе от дисбаланса ще има земетресения и ще гРъми laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 18 Апр 2012 11:55

Преди няколко години мои приятели самокатастрофираха при хлъзгав път в крайпътно дърво.
Интересен факт беше, че единствените, които са им се притекли на помощ са били 2 джипа Мерцедес с яки момчета с патлаци на кръста и са го направили абсолютно безкористно и пълноценно.
Преди тях са минали доста други коли и са ги подминали без дори да попитат имат ли нужда от нещо. Така, че не е важна марката на автомобила, а какъв седи в него - човек или говедо. Аз съм виждал доста Тойоти, управлявани от човекоподобни.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Апр 2012 22:54

пичове не споря , не споря, явно любимата марка има доста човекоподобни, бях свикнал да ги виждам повече сред други маниаци, но.... извинете ако съм обидил някои, но просто е гати ....... се навъдиха :) иначе аз съм член на няколко форума и немски включително. не мислете че съм сексист нещо хахахах

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Апр 2012 00:01

Вярно е че не марката е определяща, но все забелязват въпреки това някой тенденции. Без да съм пристрастен съвсем честно мога да заявя, че шофьорите на японски автомобили са най-толерантните. Естествено е че всяко стадо си има мърша, а може да са шофьори на такива автомобили случайно или по принуда-служебни.
Изключвам хондаджиите. Все се намират пишлемета да се правят на „Бързи и яростни“.
В последните години най-много недуразумения и конфликтни ситуации съм имал с Ауди. Ще кажеш, че голфаджиите са се замогнали и са преминали на нещо по-така, но манталитета им все същия. wink.gif

Аватар
xpact2

Мнение от xpact2 » 01 Май 2012 11:31

prius 3 написа: В последните години най-много недуразумения и конфликтни ситуации съм имал с Ауди. Ще кажеш, че голфаджиите са се замогнали и са преминали на нещо по-така, но манталитета им все същия. wink.gif
Аз имах Audi, преди да ми го откраднат и да взема Рав4-ката.

Винаги съм спирал с аудито да помагам, има едно прокълнато май място по пътя Севлиево - Дряново през село Янтра.
Винаги като мина от там става някакъв екшън.

Там коли почти не минават, но с аудито, гасих пожар (пожарогасителят свършва адски бързо 3-4 секунди, ако никой не е гасил), та така пожар на някаква френска кола, вадих един с Фоклсвафен Пасатор тръгнал за риба, един дядо с Жигуларник (жигула) му беше протекъл радиатора (носих бутилки с вода), един с камион имаше проблем с маслена помпа, спрях да го питам иска ли помощ да го закарам до някъде и тн. Ааа и някакви с Лада Нива, парапланеристи бяха, ама се оправиха сами.

Щях да пропусна и аз се хвърлях там в една канавка с BMW-то, хубави коли иначе, ама със задно да му се невиди. cool.gif

п.п. И из бизнес парка цъкам, но моята RAV4 e синя. :thumbsup:

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 10 Май 2012 00:04

само да кажа че още един рав ме засече преди 1-2 седмици, така че синя пембена, вече не обръщам внимание, всички карат като извънземни явно и дистанция му е майката иначе няма спасение от идиоти зад волана.... или ако трябва да си спомня с умиление Мъпетите - прасета в космосаааааааа

Публикувай отговор