Toyota Corola Verso vs Opel Zafira B

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Zhoro
Обратна връзка:

Мнение от Zhoro » 09 Мар 2012 13:55

Май за сега не се отказвам от нито една от двете. По-скоро ще търся нещо запазено и това ще наклони везните. Гледам внимателно обявите, лошото е че избора не е много голям. Версотата са или много влачени, или на много пари. А пък Зафирите са все със по-слабия двигател. А аз искам по-силния. т.е. 150коня. Иначе като цяло ако говорим само за визия имам чувството, че Зафирата ме кефи повече, вие казвате че е много здрава, но това казват и собствениците на Зафири.

Или накратко както каза ти, вече съм тотално объркан :)

P.S. Все пак идей събирам още :)

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 09 Мар 2012 16:12

Zhoro написа:Май за сега не се отказвам от нито една от двете. По-скоро ще търся нещо запазено и това ще наклони везните. Гледам внимателно обявите, лошото е че избора не е много голям. Версотата са или много влачени, или на много пари. А пък Зафирите са все със по-слабия двигател. А аз искам по-силния. т.е. 150коня. Иначе като цяло ако говорим само за визия имам чувството, че Зафирата ме кефи повече, вие казвате че е много здрава, но това казват и собствениците на Зафири.

Или накратко както каза ти, вече съм тотално объркан :)

P.S. Все пак идей събирам още :)
Успех !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Мар 2012 18:35

Zhoro написа:... По-скоро ще търся нещо запазено и това ще наклони везните...
:thumbsup: Това е правилното решение при купуване на автомобил втора употреба. Глупаво е да се робува на марки.
Когато аз си търсех кола последния път гледах за Астра комби или Зафира, а стана така че си намерих Корола комби и не съм съжалявал до сега дори за миг.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nasco

Мнение от nasco » 16 Мар 2012 02:28

Не съм карал Зафира, не мога да ги сравня, но мога да кажа впечатленията ми от Версо-то. Моето беше 1.8 129 коня. Отдавна не съм "систезател" и за моите нужди беше достатъчно пъргава колата. При изпреварване съм се чувствал сигурен и никога не ми ми се е налагало да се притеснявам. Само 2 неща ме накараха да го продам Версо-то - не беше автомат и не беше с десен волан tongue.gif иначе щеше да си е още при мен. Като се преместихме в UK доста се бях замислил пак за Версо, но ММТ автоматиците нещо не са сполучливи, много мудни и шумни и се отказах. По обясними причини с това движение и заради жената да може и тя да я кара (караше автоматик и в България) автоматика беше задължително условие при избора. Сега имаме Приус, има много повече ексри и глезотиики - спокойно мога да кажа, че японците са се "оляли" с технологиите в тази кола, но Версото си остава колата коя ми беше на сърцето и ми липсва много (Миро да ми я пазиш много mad.gif)
Преди
Corolla 2002 1.6VVTi Linea Sol
Corolla Verso 2006 1.8VVTi Linea Sol
Prius 2008 TSpirit,RHD
BMW 520d F10 2011 Auto,RHD

Сега
BMW 520d F11 2011 Auto, Top of the range,RHD
Toyota Verso-S 2011 TSpirit Auto+Paddle Shifts,Panoramic Roof,Rev Camera,RHD

monamito

Лутане

Мнение от monamito » 15 Апр 2012 11:14

Здравейте колеги,
от скоро съм член на форума,но по обясними причини.Реших де се присъединя към общността неслучайно .Искам да си купя Toyota Corola Verso.
Разполагам с 12000 лева,моделът да е от 2004 година,бензин.Не пътувам често и по много,имам жена и дете.Струва ли си да слагам газова уредба-пропан-бутан,има ли място в багажника.Защо толкова много държат високи цени този модел.Няма да искам друга марка.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите.
Поздрави, :help:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Лутане

Мнение от Kiki » 15 Апр 2012 20:05

monamito написа:Здравейте колеги,
от скоро съм член на форума,но по обясними причини.Реших де се присъединя към общността неслучайно .Искам да си купя Toyota Corola Verso.
Разполагам с 12000 лева,моделът да е от 2004 година,бензин.Не пътувам често и по много,имам жена и дете.Струва ли си да слагам газова уредба-пропан-бутан,има ли място в багажника.Защо толкова много държат високи цени този модел.Няма да искам друга марка.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите.
Тойота си държи цена. Ако искаш да вземеш читав автомобил, трябва да се примириш с този факт.
Ако мислиш да слагаш газ, по-добре се откажи.
Потърси в търсачката! Там ще намериш много коментарии по този въпрос.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
nasco

Re: Лутане

Мнение от nasco » 17 Апр 2012 00:07

monamito написа:Здравейте колеги,
Verso-то е много удобна семейна кола, багажника е много фукнционален имайки се в предвид че става до 2метра при свален 2-ри ред седалки. Ако ще караш малко моя съвет е не не слагай газ, губиш си функционалността на багажника, а и Verso-то не гори много (много зависи и от задкормилното устроиство laugh.gif ). Моето 1.8 бензин при спокойно каране ми даваше 8-9 градско 5-6 извън гредско. Иначе място за газ ще имаш и ако все пак решиш да слагаш сложи я в единия край за да не си направиш "преграда". На мястото на резервната гума не става, защото е малка (патерица) и от долу, извън купето - не удачно и опасно място за газова битилка. Цените се определят от пазара, ако един модел държи цена значи е по-търсен, а за да е по-търсен и предпочитан си има причина. В случая се с една дума "TOYOTA". Verso-то е много здраво и надеждно, не се кара спортно поради спецификата на семейна кола, което предполага да има доста запазени и добре поддържани екземпяри.
Преди
Corolla 2002 1.6VVTi Linea Sol
Corolla Verso 2006 1.8VVTi Linea Sol
Prius 2008 TSpirit,RHD
BMW 520d F10 2011 Auto,RHD

Сега
BMW 520d F11 2011 Auto, Top of the range,RHD
Toyota Verso-S 2011 TSpirit Auto+Paddle Shifts,Panoramic Roof,Rev Camera,RHD

monamito

Мнение от monamito » 18 Апр 2012 18:41

Благодаря ти nasko за отговора и съветите.Твоето Verso коя година е и колко и от къде си го купил,или ти го докараха?

Публикувай отговор