Златишки проход?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
gunner
Обратна връзка:

Златишки проход?

Мнение от gunner » 09 Апр 2012 13:57

Искам да попитам колегите, които са от района или са минавали по този маршрут наскоро, дали този проход е отворен и ако да - става ли за лек автомобил?
Четох в нета, че е затворен, но в някои форуми се натъкнах на мнения, че въпреки това се минавало. Все пак тези мнения бяха отпреди 2 години, а аз търся по-прясна информация.
А ако този проход е затворен, някой би ли предложил алтернативен маршрут от Ябланица до Калофер или най-добре е през София? Мерси на отзовалите се!
CARINA E 7A-FE

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 09 Апр 2012 14:20

Вчера минах през него :)
Затворен е от много години и е доста зле.
Въпреки това засякох поне 10 коли докато го минавах :)
Северният склон е по-лош. Ако караш бавно и внимателно нямаш проблем, но не очаквай нормален път.
Вариант е царския път Троян-Карнаре (Беклемето).

Сега е по зле асфалта :) но се минава:)
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 09 Апр 2012 18:05

Мерси за бързия отговор :thumbsup:
Значи, май ще е най-добре да отида до Тетевен, оттам Рибарица - Троян - Кърнаре и Калофер. Разстоянието ще дойде по-кратко с поне 80-90 км., отколкото да се прибирам до София и после по подбалканския... Ама все пак ще имам два прохода да минавам, за които нямам много актуална информация unsure.gif
Абе имам още няколко дни за размисъл, пък ще видим. Ако още някой има инфо за тези проходи да сподели моля.
CARINA E 7A-FE

Аватар
kaloian311

.

Мнение от kaloian311 » 09 Апр 2012 18:32

И да се похвалиш дали си минал през Беклемето (дали са го отворили)че и мен ме чака път от там.
Изображение

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 09 Апр 2012 18:43

Пише, че е отворен
CARINA E 7A-FE

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 10 Апр 2012 10:24

Златишкия е много по лек от Беклемето (по-къс и по нисък).
С МНОГО внимателно каране се минава за максимум 40мин. :) . До него и след него пътя си е съвсем добър. Въпреки лошата настилка аз предпочитам да минавам през него защото през Беклемето на домашните им се завива свят от завоите :)
Ако не се състезаваш нямаш грижи да го минеш без проблеми. Минавал съм го десетки пъти и с Авенсиса, и с едно Пежо 307, и с Партнер, и др ... и никога не съм имал повреди по колата :), а спестява доста километри и време.
Надявам се да му дойде реда и на него за ремонт, а да пуснат и тунела който е пробит и не се ползва ....
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 10 Апр 2012 18:31

Хм... ще взема пък оттам да пробвам, то ми е най-близкия вариант, а и последно прочетох, че Беклемето е затворен и бях решил през Богров да мина.
А някой може ли да ми обясни как, движейки се по Хемус в посока София, да слеза от магистралата някъде около Витиня, за да хвана пътя за Горно Камарци. Четох, че там имало два прохода, които излизат на подбалканския - единият е Арабаконак, а другия май се казва Витиня, ама не съм сигурен. Аз съм слизал под виадуктите на Витиня, ама в посока Ботевград, преди втория тунел (май Топли дол се казваше) има излизане към язовира Бебреш, но за другата посока не знам unsure.gif
CARINA E 7A-FE

Scott

Мнение от Scott » 10 Апр 2012 18:46

gunner написа: движейки се по Хемус в посока София, да слеза от магистралата някъде около Витиня, за да хвана пътя за Горно Камарци...
Като гледам на картата след последния тунел трябва да хванеш първата отбивка и да се върнеш малко.
Прикачени файлове
.png
.png (63.64 KiB) Преглеждано 2916 пъти

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 11 Апр 2012 09:23

Арабаконак, също е затворен от доста време. Преди години минавах и храстите бяха почти на пътя.
Витиня - Горно камарци също не е поддържан.
:)
T25 2AD-FTV /2007

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 16 Апр 2012 21:15

Включвам се да споделя, че минах през Златишкия проход без никакви проблеми и въпреки че не го поддържат от много години, е абсолютно проходим за почти всеки автомобил. Спестява страшно много време и километри, ако трябва да прекосиш Балкана. Още веднъж благодаря най-вече на Lederman за съвета да мина оттам :thumbsup:
CARINA E 7A-FE

Публикувай отговор